מקווה שתענה על השאלה למרות שאני כבר

mybonbon

New member
מקווה שתענה על השאלה למרות שאני כבר

לא "ילדה". בעקבות נפיחות בלוטות הלימפה בגרון רשם לי רופא המשפחה אוגמנטין 850 פעמיים ביום. לאחר שלושה ימים של לקיחת התרופה הנפיחות בצוואר נעלמה אבל, התחילו שילשולים בלתי ניפסקים וכאבי בטן. הרופא שרשם את התרופה הפסיק את אותה וטוען שהחיידקים הטובים מתו מהתרופה וה"רעים" נישארו ויוצרים את הבלאגן. במידה ולא ישתפר המצב הוא ממליץ על אישפוז כדי לקחת אנטיביוטיקה נוספת לפתירת הבעיה. נשמע לי מוזר.. אני אמנם סובלת מזה 5 ימים משלשולים ובאמת אין כרגע שיפור , אבל מעבר לזה אני מרגישה מצוין. אני מעדיפה לא לקחת תרופות נוספות מתוך אמונה שהגוף שלי ירפא את עצמו תוך מספר ימים נוספים . גם אם אצטרך בסופו של דבר לקחת אנטיביוטיקה האם יש אפשרות לטיפול ללא אישפוז ?

שלשול מושרה על ידי אנטיביוטיקה

התשובה המלאה ארוכה להערכתי הסיכוי והצורך באשפוז מאוד נמוכים להפסיק את האוגמנטין להתחיל לקחת מוצרים פרוביוטיים לפחות פעמיים ליום- אקרטימל, ביו פרו, אמי ומוצרים בבתי מרקחת אם יש צורך הפרוביוטיקה תעזור נפלא אם לא- אפשר לתת אנטיביוטיקה דרך הפה אשפוז הנו דבר נדיר ויש צורך להמנע ממנו- ככל שהמצב מאפשר הרבה בריאות

mybonbon

New member
המשך התייעצות

את האוגמנטין הפסקתי אחרי 3 ימים אבל השלשול נמשך כבר 12 ימים. הרופא שלי רשם לי flagil 250 * 4 ליום , ל10 ימים. מאחר והייתי בטוחה שמצבי ישתפר מעצמו לא התחלתי לקחת עדיין את התרופה. הרופא שלי טוען שהפעם לא מדובר באנטיביטיקה (אלא משהו דומה) ואני החלטתי לנסות ולתת לגוף שלי להתחזק בעצמו, מה שלא קורה עדיין. האם כדאי לתת עוד זמן ללא תרופה (בכללי אני מרגישה מצוין) או שמא כדאי להתחיל לקחת אותה?

למעלה