מקום אחר

Via Dolorosa

New member
מקום אחר

אז כמו שאתם יודעים או לא יודעים יערה עזבה את הבית. אתמול הייתי איתה אצל שירותי הרווחה בגבעתיים. בכלל לא הזמינו את אמא שלה ולא כלום. אחרי שיחה קצרה עם העובדת הסוציאלית (שאיחרה בשעה) החליטו להעביר אותה למקום שנקרא "מקום אחר". "מקום אחר" זאת איננה פנימיה וגם לא מקלט. זה שילוב בין שניהם. מגיעים לשם ילדים שעזבו את הבית, לתקופה של עד שלושה חודשים. המקום פתוח תמיד לכל ילד אשר מגיע אליו, בליווי השירות הסוציאלי או בלי ליווי. אפשר פשוט לנחות שם ל48 שעות בלי שאף אחד שואל שאלות מיותרות. אחרי 48 שעות, שמבהלכן אפשר כמובן לעזוב, עושים שיחה עם הילד ואם הוא רוצה להשאר יש צורך בחתימת ההורים ובעירוב השירותים הסוציאלים. המקום אינו בית של קבע, אלא תחנת מעבר שבמהלכה הילד יכול להתרשם מהחיים מחוץ לבית, לבחור האם רצונו לחזור הביתה (אם הוא יכול כמובן) או להמשיך בעזרת השירות הסוציאלי למוסדות אחרים ארוכי תווך. הכללים במקום דיי נוקשים. בשלושת הימים הראשונים אחרי הקליטה אסור לצאת החוצה או ליצור כל קשר עם העולם החיצון (וזה מצבה של יערה כרגע). המטרה היא לתת לילד להסתגל למקום החדש. אחר-כך יש אפשרות ליציאות החוצה, לקבלת אורחים, לשיחות טלפון (טלפונים סלולרים אסורים). יש סדר יום אחיד. אפשר לצאת ללמוד בבית הספר ואפשר ללמוד במקום בעזרת המורים שנמצאים שם. הכלל הכי קשה הוא שאסור לגעת באף-אחד. אסור לחבק. וזה בגלל שמגיעים לשם גם אנשים עם עבר של תקיפה מינית. עם זאת כפי שראיתי הילדים לא ממש מקיימים את הכלל הזה. הילדים שם אינם דומים לאנשי הפורום שלנו. רובם נמצאים שם בגלל בעיות של אלימות, לרובם יש תיקים פליליים. אבל עם זאת מדובר במקום נחמד מאוד ואני בטוח שיערה תתאקלם שם יפה. אני ממליץ לאלו מכם אשר גרים באיזור המרכז ומרגישים שאינם יכולים להיות בבית לנסות להגיע לשם, לפחות ל48 השעות הראשונות. עדיף על לגור ברחוב, או לברוח למישהו שלא מכירים (כמו שיערה עשתה). הכתובת של המקום הנה בזל 16, ת"א. ממש קרוב למרכז ת"א, ליד רחוב דיזנגוף. אז זהו, רק שתדעו.

Unforgiven3

New member
השניה דיברתי איתה :)

נשמע שממש נחמד שם מה שחשוב זה שטוב לה.. אגב, אפשר גם לבקר, רק צריך להודיע בטלפון לפני.. ואני מתכננת לבקר אותה מתישהו בזמן הקרוב. עוד מישהו בא איתי? נעשה שמח :)

Via Dolorosa

New member
אני אהיה שם שוב מחר

עם בת דודה של חמוטל. לא שזה מעניין אפחד.

למעלה