תשובות
מכיוון שכתוב במתכון שאפשר להחליף בשמן, ואני מקווה שההערה הזו נכתבה אחרי שניסו להכין את המתכון עם שמן והוא הצליח, כנראה שזה שהעוגיות השתטחו באפייה לא קשור בהכרח לשמן.
אם ההערה לגבי ההחלפה נעשתה בלי לנסות קודם ולראות שזה עובד, מן הסתם החלפה של חמאה בשמן הופכת את הבצק לנוזלי יותר ואז הוא נוטה להשתטח ולא להישאר כדורי.
בגדול, בד"כ החלפה של חמאה בשמן יכולה להיות בעייתית מבחינת איזון הבצק בין רטובים ליבשים.
בצק עם חמאה יהיה יותר יציב, מה גם שהבצק הולך לקירור טוב לפני הגלגול והאפייה. זה מונע השתטחות גדולה. אני הייתי מחליפה חמאה במרגרינה אם רוצים להכין עוגיות פרווה, כי שומן מוקשה (חמאה או מרגרינה) מתמצק שוב בקירור, לעומת שמן.
ולשאלה לגבי איפה לשמור את העוגיות - בצנצנת או קופסה סגורה היטב, לא חובה במקרר. הביצה היא לא בעיה שדורשת קירור (מוצרי חלב קצת יותר רגישים בעניין הזה), ואנחנו בחורף.