מקום דייג באשקלון

paluta

New member
לא צריך לפתוח נושא חדש

צריך להמתין בסבלנות למי שמכיר את איזור אשקלון על מנת שיענה - בדייג סבלנות זה כלל מס 1 - ודרך אגב כל מקום לחופי הים טוב לדייג אם בכמות עסכינן אז לך להיכן שאחרים הולכים סביר להניח שהם כבר מיודעים למקום לגבי אם הים טוב מחר תכנס לקישורים ותגלה בעצמך את מצב הים בכל מקום התחזית מצביעה על גלים בני חצי עד מטר ומצב הים נוח עד גלי בהצלחה

אוריא

New member
דייג באשקלון.

שלום לך ועוד לא אמרתי ברוך הבא לפורום. מכיוון שגדלתי באשקלון אני אנסה לענות לך על השאלה. כשאני הייתי נער דגתי בחוף דלילה, מעט צפונה לשובר הגלים. אני יודע שגם באיזור הפארק הלאומי יש דייגים. בנוסף, וזה יותר עדכני, המרינה של אשקלון. בתקופת החגים כשהלכתי לשם לדוג ראיתי שבברכה, החלק הראשון של המרינה, פשוט מלאה דייגים. היו כ-50 מקלות פרוסים על כ30 מטר מכיוון שלפחות אז, לא נתנו לדייגים לעלות על השובר. רובם הלכו על בורי בשיטת הקפיץ. עוד אתר דייג באשקלון - קצאא. אם יש לך אישור כניסה לשם, אני עוזב הכל ובא לדוג איתך. עוד טיפ קטן, שאל בחנויות הדייג. בדרך כלל הם ידעו להמליץ לך על המקומות הטובים. בהצלחה, ותהנה בפורום.

alonps

New member
../images/Emo110.gifקפיץ

שיטה בה מכניסים לסליל (מתכת בד"כ) בצק, ובתוך הבצק משקיעים קרסים. הסליל מונע את התפרקות הבצק. שיטה אחרת הדומה לזו, ראיתי באשקלון והיא שיטת הפקק. מחוררים ראש פקק של משקה 1.5 ליטר ומשחילים דרכו מס´ קרסים. על ראש הפקק מבריגים שייבה כבדה המשמשת כמשקולת. דוחסים בצק לתוך הפקק ומשקיעים את הקרסים בבצק כך שהקרסים יבלטו החוצה. המשקולת גורמת לכך שבעת שקיעת הפקק לתוך המים, החלק של הבצק יהיה חשוף לדגים. ראיתי מס´ בורים יוצאים בשיטה זו מהמים. בהצלחה

למעלה