מקום העבודה והאובדן?

דנה אז

New member
מקום העבודה והאובדן?

לכל מקום עבודה יש התיחסות שונה אל מי שאיבד את יקירו. נראה לי שחלק מהיחס תלוי ביחסו האישי של המנהל הישיר לאובדן.
אצלנו - אצלי ואצל בעלי כל מקום הגיב באופן שונה לחלוטין. ברור שכולם היו המומים, ומחבקים בתחילה. אך השאלה היא במבחן היומיום.
אצלי כמה חודשים לאחר שהכל קרה היה יום כיף בעבודה. אני באותם הימים בקושי קמתי בבוקר לעבודה, אז ללכת לטיול עם מסיבה. הודעתי שאני לא מגיעה. המנהל הישיר שלי שהוא אדם דתי, הבהיר לי שאצל הורים שכולים אין מנהגי אבלות כי עליהם ישר לקום ולהמשיך בחיים. אני הבהרתי לו שאותי זה לא מעניין. וכמובן היו עוד מקרים.
מנגד אצל בעלי זכינו לליווי צמוד ותמיכה מהרגע הראשון, ביום האובדן הגיע חבר מהעבודה עם רכב לעזור לנו בכל הסידורים, בשבעה כל יום נשלחו מנות חמות לנו ולמשפחה. וגם אחרי כשהוא חזר לעבודה דאגו למשהיא מקצועית שליוותה אותי בשיחות כמעט שנה, עזרו לנו לממן טיפול רגשי. ובכלל.
מרגישה שהיחס הזה משפיע גם על היחס שלנו והמחוייבות שלנו אל מקום העבודה.
אז איך זה אצלכם? האם יודעים על האובדן? ואיך הבוס הישיר מתיחס? ואיך התפיסה של מקום העבודה בכלל, יש הבנה, תמיכה, או התעלמות?

koval10

New member
אצלנו בעבודה

זכינו ליחס חם מאד משני מקומות עבודה. הבית היה מפוצץ באנשים בשבעה, שלחו לנו אוכל,שתיה, כל מה שצריך. שנה אחרי זה עוד היה לי סוכר ועוגיות מהשבעה... לי באופן אישי היה קשה להישאר במקום העבודה שלי, לראות את המבטים מרחמים (או שדימיינתי זאת?), ולכן עזבתי את המקום אחרי שנה וחצי. פשוט בפוקס מצאתי עבודה אחרת ועזבתי אחרי 17 שנה...
היום אני נמצאת במשום החדש כבר שנתיים, בהתחלה לא ידעו, אך שמתי במשרד את התמונות של גיל, ובטח שאלו שאלות, ופשוט סיפרתי למי ששאל וזהו. המהנלת שלי גם אשה דתיה(חרדית יותר נכון), התחילה להציק לי בהתחלה, אך הבהרתי לה, שהיחסים הדיפלומטיים שלי עם אלהים לא פשוטים ולא בא לי להמשיך בנושא. לא שזה עזר כל כך, היא עוד לא התייאשה סופית.
רוב האנשים לא יודעים איך להתנהג כששומעים שהילד שבתמונה איננו עוד, אני מבינה אותם, הם מקבלים את השוק של החיים, ואני לא מאשימה אותם בכלום. אני החלטתי לספר לכל מי שישאל ולא להסתיר. אבל במקום החדש יותר קל לי נפשית להיות עם האנשים שלא מכירים אותי מאשר עם אנשים שראו אותי מתחתנת, ראו את גיל נולד, מכירים את כל הסיפור וכן הלאה...

דנה אז

New member
גם מנהל המחלקה שלי חרדי.

ולא מתיאש. סיכמנו שבענייני הדת לא נסכים, וכן הוא גם לא התיאש.
בשבעה עצמה כמובן שעטפו הגיעו המון אנשים מהעבודה הנוכחית, מעבודות קודמות. בנושא העזרה ממש היה עודף - אחותיובת דודה שלי היו כל יום מהבוקר וניהלו את העניינים. אנשי המושב הביאו כל הזמן מאפים, סלטים, מהעבודה של בעלי הביאו המון דברים, וגם הדודים מהקיבוץ.
ומנהל המחלקה שלי הגיע כל יום לתפילת המנחה (ישבנו במהלך חג החנוכה). אבל אחרי לא מכוונות רעות היה חוסר הבנה.
עוד לפני תום השלושים באחד מימי השיא, ישבתי יותר מחצי בוקר ובכיתי בבית. פתאום מתקשר המפקח שלי לברר איך איבדתי קוד חשוב? מסתבר שהמנהל רצה דחוף מידע מסווג, כשהפקידה לא נתנה לו כי אין לה את הקוד והיא לא יודעת להוציא וסיפרה לו שאני לא עונה בגלל המשבר הוא פשוט התקשר למפקח להחליף סיסמה. ודברים דומים.

koval10

New member
יש ביננו הרבה דברים דומים

אנחנו קמנו מהשבעה יומיים לפני חנוכה

כל החג נשארתי בבית עם דניאל, ורק אחרי זה חזרתי לעבודה (די בהשפעה סביבתית)

התייחסו אלי ממש טוב, שמחו שחזרתי, אבל אני זוכרת את עצמי בתוך בועה כזו, אפילו לא ראיתי ולא שמעתי טוב.

לאט-לאט ובעדינות החזירו אותי לעיניינים, בלי לחץ, דחפו אותי כל פעם קצת לעשות דברים, עד שגם אני הרגשתי מחוייבות מסויימת לעשות את כל מה שעשיתי קודם

מבלי להעביר את הכל לחברים בעבודה.

מי שלא עבר דברים כאלו (ואני מאחלת שלא יהיו עוד אנשים כמונו) לא מסוגל להבין את הכאב ואת התחושה הנוראית הזו - לאבד ילד

מפחיד אפילו לכתוב את זה...

לאנשים דתיים יש הסבר על כל דבר שקורה בעולם, הכל בידיים של הקדוש ברוך הוא, וזהו

אני לא מקבלת את התשובות מסוג זה, לא מסוגלת לאומר:ברוך דיין האמת

מסוגלת רק להגיד בשיא הסקפטיות :אל מלא רחמים?! האם זה נכון? איפה הרחמים שלו?

אבא שבשמיים?? האם אב היה גורם כזה סבל לילדים שלו? לא נראה לי

בגלל זה אני לא מאמינה ולא נראה לי שאוכל אי פעם להאמין

דנה אז

New member
אצלנו מאוד מבולבל

אני מגיעה מבית חילוני. ובעלי קצת יותר מסורתי.
אני חייה בסביבה מאוד מסרותית שיגע אותי בשבעה כשאמרו לי שהיה צדיק, כי מת בגיל צעיר. יודעת שהכוונות טובות, אבל כל כך לא אני.
מנגד בעלי אמר קדיש שלושה חודשים ליתר ביטחון. ורוצה מאוד להאמין כי אם יש אז בני הוא מלאך בשמים, ואם לא אז....
ואת יודעת כנראה כל כך הטמיעו בנו את התפיסה של שכר ועונש ששאלנו את עצמנו מה עשינו.
עד שכשנה וארבעה חודשים אחרי הודיעו לי שבן של חברה נהרג בתאונת דרכים. והיא נשמה טהורה, דתיה, שמרה על הבן שלה שהיה בן 18 מכל משמר, וכל כך השתדלה לא לפגוע באף אחד, ולעשות מצוות - ומאז אפילו לא מסוגלת בשביל הנימוס להגיד.

למעלה