מקום לאחסון אתרים

semes100

New member
מקום לאחסון אתרים

יש מקום לאחסון אתרים שהוא מומלץ ברמת השירות, הנוחות והאמינות. עד היום אחסנתי בהוסטגטור ולאחרונה יש איתם בעיות בשירות- האם יש מקום בישראל לאחסן מספר אתרים? (אם מדובר בבעיית פרסום, אז אני אשמח אם תשלחו לי הודעה פרטית).

Guy Yafe

New member
שקלת VPS?

אין לי נסיון עם אחסון אתרים, אבל שימוש בVPS הרבה יותר נוח. הוא יותר זול, ואתה לא צריך שירות כי אתה מנהל הכל בעצמך.
AWS ו-AZURE נותנים שנה נסיון בחינם (ושניהם מוצלחים מאוד).
גם Digital Ocean נחשבים טובים מאוד.
אני מאחסן שלוש שנים ב-AWS ומעולם לא נזקקתי לשירות שלהם.

semes100

New member
VPS יש גם להוסטגטור...

אבל באמת מה שהצעת עם AWS יכול להיות טוב כי אני רוצה להחליף את הוסטגטור. לא הבנתי מה ההבדל בין שרת וירטואלי (VPS) לבין שרת פיזי...הרי האתר צריך להיות מאוחסן איפשהו בשרת פיזי ולא וירטואלי...

Guy Yafe

New member
מהכותרת הבנתי שאתה מחפש אחסון

בכל מקרה, אני לא מכיר את היכולות של הוסטגטור, אלא רק את אלה שכתבתי עליהם.
לשאלתך:
הצרכים של חלק גדול משירותי הענן היום (לדוגמה אתרי אינטרנט) הרבה יותר נמוכים מהיכולות של שרת פיסי ("ברזל"), וכדי לחסוך עלויות ניתן להתקין כמה מערכות הפעלה בו שירוצו בו זמנית על אותו שרת פיסי ויחלקו ביניהן את המשאבים שלו.
וירטואליזציה היא למעשה מערכת הפעלה שניתן להתקין עליה מערכות הפעלה אחרות.
&nbsp
AWS משתמשים בXEN, מיקרוסופט משתמשים ב - Hyper-V.

semes100

New member
אוקיי- מבחינת איכויות אחסון או מחיר

זה אותו הדבר כמו שרת פיזי כפי שהיה עד היום, או שאיכות האחסון בשרת מסוג זה היא נמוכה יותר. מה המחיר, נמוך יותר משרת רגיל? תודה.

Guy Yafe

New member
שרת וירטואלי זה לא אחסון.

אין לו ממשק ניהול (לפעמים כן אבל אל תשתמש בו), ואין לו שרת FTP להעלאת הקבצים.
זו מכונת לינוקס (או חלונות) לכל דבר. אתה מתחבר אליה דרך SSH ומתקין עליה את כל מה שאתה צריך: באחריותך להתקין שרת FTP, להתקין שרת אינטרנט, להעביר אליו את הקבצים וכו'.
מצד אחד זה קצת מקשה על החיים כי אתה צריך לעשות הכל, מצד שני זה מקל על החיים כי יש לך את היכולת לעשות הכל ולשלוט בו שליטה מלאה.
&nbsp
אני לא יודע למה אתה מתכוון על שרת פיסי שהיה עד היום. אם אחסנת את האתרים שלך באחסון משותף של הוסטגטור, אני מבטיח לך שמערכת ההפעלה עליה ישב האתר ישבה בעצמה על שרת וירטואלי כזה או אחר.
ההבדל היחיד הוא שהאתר שלך ישב עם עוד עשרות או מאות אחרים על אותה מערכת הפעלה, ואילו בשרת וירטואלי פרטי שלך, רק האתר שלך ישב ללא הפרעה מצידם של אחרים.

rj111

New member
VPS עולה יותר והרבה יותר מסובך להתקנה וניהול

יש כמה אפשרויות:
1. אחסון שיתופי:
יתרונות: פשוט לשימוש וזול
חסרונות: מהירות - האתר יושב עם עוד 1000 אתרים אחרים על אותו שרת פיזי.
2. שרת VPS לא מנוהל:
יתרונות: הרבה יותר מהיר משרת שיתופי ויש יותר משאבי זיכרון RAM ודיסק.
חסרונות: יקר יותר וצריך להתקין ולקנפג לינוקס/שרת אפאצ'י/בסיס נתונים לבד.
3. שרת VPS מנוהל:
יתרונות: כמו שרת לא מנוהל וגם קל יותר לשימוש.
חסרונות: עולה כפול משרת לא מנוהל.
מסקנה: אם אתה לא צריך משאבים ומהירות כדאי להשאר באחסון שיתופי.

Guy Yafe

New member
VPS לא יותר יקר

VPS בסיסי ב - Digital Ocean עולה 5 דולר בחודש.
Hostgator מציעים אחסון אתר לדומיין אחד ב-4 דולר לחודש בתשלום תלת שנתי. תשלום לחודש יחיד עולה 11 דולר (יותר מפי שניים).
האחסון הזה הוא הכי בסיסי ולא כולל CMS-ים למיניהם.
&nbsp
תוסיף את העובדה שעל VPS אתה יכול לשים מספר אתרים וההפרש במחיר נהיה עוד יותר משמעותי.
&nbsp
לגבי נוחות השימוש: נכון שלשרת וירטואלי יש עקומת למידה אבל כשעוברים אותה, אני חושב שהוא הרבה יותר פשוט לעבודה.

FreeSoft

New member
יש היום כבר מ2$

אמנם לא עם כמות משאבים שתספיק לך או לי אבל VPS בהחלט לא יקר בימנו.
מקראית השרשור איני בטוח ש VPS יהיה מתאים לפותח.

s a m p i

New member
איחסון בארץ או בחו"ל

האם רצוי לאחסן אתרים ישראלים (מיועדים לקהל הישראלי) בשרתים בחו"ל?
עד כמה זה חשוב היום לאחסן בשרתים בארץ?

s a m p i

New member
שכחתי לציין...

מבחינת מהירות טעינת אתר וSEO
מדובר בסיומת co.il

FreeSoft

New member
מבחינת מהירות:

יתרון לארץ הקודש אך הוא בטל בשישים מול VPS איכותי או אפילו תחת שיתופי (אחרי "מניפולציות" ב .htaccess) במקרה של חו"ל עדיפות לאירופה ולא ארה"ב.

מהחינת מחיר: יתרון עצום לחו"ל

מבחינת קידום: ל co.il יתרון לאירוח בארץ הקודש אבל אם הסיומת היא כללית כמו .com הרי ש 2 הגדרות ב web master וגוגל יודעים שקהל היעד הוא ישראלי.

RoyceGracie

New member
לפי דעתי אין מה לאחסן בארץ יותר

ההבדלים במהירות בין שרת בארץ לשרת באירופה הם זניחים אם בכלל קיימים. השרתים בארץ פשוט הרבה פחות איכותיים והרבה יותר יקרים. עדיין לא נתקלתי בשרת בארץ שלא נופל מידי פעם כי יש עומס וכל מיני תעלולים שלא קורים בחברות רציניות באירופה. גם כן המחירים גבוהים והחבילה שמקבלים היא ממש של פעם, כל מיני חבילות של 150 מגה בעלות של 400 לשנה... זה בדיחה.

מסקר שנערך לאחרונה בקבוצת וורדפרס (9000 חברים) בפייסבוק, עולה ש SITEGROUND ו OVE הן שני החברות המובילות. בעקבות הסקר רכשתי ללקוחות שלי חבילות בשני החברות. אני חייב לציין ש OVE באמת בנויה מצויין, מהיר מאד ומרגישים שמדובר בשרת איכותי. אך הממשק ניהול של הפאנל שלהם לא כל כך נוח למשתמש מתחיל, השרת נמצא בצרפת.

SITEGROUND טובה יותר, יש להם צ'אט און ליין כל היום שעונים בו מהר, השרת רץ טוב, פאנל ניהול סטנדרטי ומובן. אחלה של חברה. רק קצת יקר. השרת נמצא בהולנד.

s a m p i

New member
תודה רבה על התשובות

אכן, חיזקתם אצלי את מה שכבר חשבתי עליו.

למעלה