מקום מחבוא לנחש

AmitDaniel

New member
מקום מחבוא לנחש

שאלה יש לי פיתון בורמזי באורך 80 ס"מ בערך והמקום מחבוא שלו זה קופסת נעליים שעשיתי חור שהוא יוכל להיכנס עד איזה גודל אני יוכל להשאיר אותו שם ואיזה מקום מחבוא יותר גדול אתם מציעים לשים בהמשך תודה

שלום עמית וברוך הבא לפורום

הכל תלוי במידת הנעליים שלך המידה שלי מספיקה עד לאורך של 120 ס"מ אבל זה גם תלוי בעובי כמובן. ועכשיו ברצינות כל עוד שהנחש יכול להיכנס לתוך הקופסא ונשאר לו קצת מקום היא בסדר, אבל הייתי ממליץ לך לעבור לקופסאת מסתור שעשויה מארגז פלסטיק כי קל יותר לנקות אותו ופחות סיכוי שישמש מצע לגידול בקטריות וכל מני מזיקים אחרים. בכל מקרה בעתיד תוכל למצוא ארגז\קפסאת פלסטיק גדולה יותר רצוי אחת לא שקופה כדי שלנחש תהיה הפרטיות.

AmitDaniel

New member
תודה יונתן אבל....

אתה יכול לתת לי דוגמא לאיזה קופסא? איזה גודל צריך כי אני יודע שבורמזי גדל מהר

אני לא מכיר שמות של קופסאות רק

איך הן נראות, ואם לנחש יש מספיק מקום בתוך הקופסא אז היא תתאים לו(רצוי שהיא תאפשר לו להתגלגל גם קצת לגובה ולא רק במצב שטוח). אין לך טעם לקנות קופסא עכשיו שתתאים לבוגר כי הנחש שלך לא מתקרב בגודל אפילו לבורמזי "צעיר" אתה תצטרך לקנות מספר קופסאות בעתיד. למרות שהרבה מגדלים לא משתמשים בקופסאות מסתור אצל פיתונים בורמזים ובדרך כלל אין עם זה שום בעיה עדיין מומלץ להשתמש בהן.

naja

New member
אפשר גם עציצי חרס למינהם.

אבל כמו שיונתן כתב, בורמזי זה נחש שגדל מהר מאוד וחבל לקנות כל הזמן מוצרים שישמשו אותו לתקופה קצרה. קופסת נעלים יכולה להיות טובה עד שהיא נמעכת או שהוא משתין בתוכה. פיתרון זול יחסית הוא לקנות קערה\גיגית פלסטיק ציבעונית(אטומה) לחתוך בה חור ולשים אותה הפוכה בתוך הטרריום. תקפוץ לאיזו חנות לכלי בית ותראה על מה אני מדבר. זה בא במגוון גדלים וצורות וזה יוצא זול.

1צחי

New member
עציץ

חרס גם יפה וגם זול והרבה פעמים אפשר להשיג עציץ שבור שמעולה למסתור,וכמו שכתבו עם הזמן צריך להחליף לגדול יותר. מסתור קרטון פחות מומלץ בגלל נושאי הזיהום (אני יודע שכבר כתבו אך זה חשוב).

למעלה