מקום מפוקפק.

אנטוליו

New member
מקום מפוקפק.

נתבשרנו היום שמדינת ישראל תופסת מקום ראשון בכמות ילדים עניים בין המדינות המפותחות. בזכות מי הגענו למקום מפוקפק זה? בזכות מגזרים מסוימים שלא עושים חשבון ומרביצים כמות בלתי מבוטלת של ילדים שאחר כך נופלים לנטל על משלם המסים ולא יודעים מה לעשות איתם. מגזרים אלה לא מאפשרים לנו להשתלב במשפחת מדינות משגשגות ומושכים אותנו אחורה, אל רמת החיים של העולם השלישי. ואחר כך הם מתבכיינים: הילדים רעבים, המדינה חייבת להפריש עוד ועוד לתמיכות ולסעד. הכסף הזה נלקח מכיסו של משלם המסים, קרי שלי ושלך. רק אתמול, לפני שפורסם הדו"ח הזה, כתבתי בפורום "חופש": "בארצות המערב נשמרת רמת הילודה הרצויה. אנשים מביאים מעט ילדים אך הם איכותיים יותר וניתנים להם חינוך והשכלה מעולים על מנת שהם יוכלו לתרום לחברה בהתבגרותם. לעומת זאת, בארצות העולם השלישי אנשים נחשלים ופרימיטיביים, ויודעים לעסוק רק בסיפוק יצריהם המיניים המידיים, מבלי לחשוב על המחר. כתוצאה מכך נולדים הרבה ילדים מיותרים, החיים בתנאי עוני, רעב, מחלות וזוהמה. את זה אנו רוצים כאן?"
 

מסרב

New member
אולי מספיק עם ההסתה.

יש כ"כ הרבה מקומות שבהם נשפכים מיליארדים ולא קשורים למגזרים שהזכרת (קרי החרדים והערבים), ואני לא רואה שום ביקורת, מה שהמדינה מוציאה על מגזרים אלו הם כאין וכאפס לעומת הבזבוזים האחרים שאף אחד לא מדבר עליהם. כ"כ קל להאשים את השונה.
 
סדר הדברים

הגבלת הילודה לעולם לא תוביל לשגשוג כלכלי. מה שחשוב, זה השגשוג הכלכלי. אם יהיה שגשוג כלכלי, אז ההמשך כבר לא כל כך חשוב. שתהיה ילודה גבוהה! למה לא? השאלה היא מדוע אין שגשוג כלכלי (למרות כל המיליארדים הזורמים מבחוץ)? באופן כללי, השאלה כלל אינה פשוטה... אולם עם זאת, ניתן להצביע בבטחה על גורם מהותי המונע שגשוג כלכלי, שהוא - המדיניות הקולוניאלית, עם כל המשתמע ממנה, כגון: 1. הזרמת סכומים אדירים לבניה בהתנחלויות (ו...לפינויין), לתשתיות שלהן, להגנה עליהן. 2. ההשקעה בעצם שמירת הכיבוש, ובחומה הסיפוחיסטית בפרט. 3. האקלים הכלכלי הבינלאומי השלילי שיוצרת קולוניזציה זו - צמצום השקעות הון, תיירות וכדומה. לעומת כל אלה, התמיכה במשפחות ברוכות ילדים היא ממש מזערית, וגם בה נוגסות הגזירות החדשות - לטובת המשך הכיבוש. אפילו מימון הישיבות - שזו הוצאה ניכרת, מיותרת ובלתי מוסרית - מחוויר לעומת ההוצאות הקולוניאליות.
 

noamgk

New member
בזכות מי הגענו למקום מפוקפק זה?

אני אגיד לך: 1. אריק שרון - במקום לטפל בכלכלה, בחינוך ובאבטלה הוא מבזבז כמה מיליארדים על גירוש יהודים, תוך קיצוצים בכל האגפים של הממשלה. (שים לב מה מחיר הגירוש - פיצויים, מגורים זמניים, כוחות צבאיים ומשטרתיים, פסיכולוגים, תאי מעצר ויש עוד המון). 2. הערבים - לכל "משפחה" יש כ-16 ילדים בממוצע (לפחות בעזה). הם גוזלים ממדינה-לא-להם חשמל, מים וטלפון תוך כדי השרצת טרור ככל הבא על רוחם. ברור שגם לחרדים יש בזה חלק (ורק לחרדים, למקרה שניסית לקטרג על תושבי גוש קטיף), אבל הם לפחות חיים במדינה שלהם.
 
למעלה