מקום קר אך גם מעניין לטייל בו באירופה

Oshri57

New member
מקום קר אך גם מעניין לטייל בו באירופה

מקווה שהגעתי למקום הנכון.
אז חשבתי על זה שבמדינה שלנו לא מספיק קר ואני רוצה לחוות קור אמיתי אבל לא קיצוני מדי, נגיד מינוס 10-20 מעלות.
ואין לי שום כיוון לאן, כמובן שאני מדבר על אירופה בלבד ולא אמריקה. על האלפים אין על מה לדבר כי סקי לא מדבר אלי, בנוסף מסוכן להיות שם בחורף עם כל המפולות שלגים והרוחות החזקות.
אז רציתי לשאול אתכם אם יש לכם איזשהו כיוון לאן אפשר לטוס ולטייל? האם יש עיר מרכזית באירופה שקר בה במיוחד בחורף והטמפרטורה מגיעה באופן קבוע למתחת למינוס 10 מעלות? לא בימים בודדים בשנה אלא נגיד 70% מהימים בינואר-פברואר.
אז אשמח אם תמליצו לי על מקום כזה, גם אם המקום הוא באלפים.

Avi2095

New member
מוסקבה, סנט פטרסבורג, וילנה, ריגה או אפילו קייב.

מה שבטוח שאם אתה מחפש ערים באמת קרות (סביב המינוס 5-10 או לעתים אפילו פחות - כמובן שאתה צריך לעקוב אחרי התחזית ולדאוג שיהיה קר כמו שאתה רוצה כשאתה מגיע לשם) באירופה אתה צריך לחפש במזרח (סביב האזורים שציינתי) או אפילו בשוויץ ובאלפים, אך צריך לקחת בחשבון שבערים הגדולות באזור הטמפ' בדרך כלל סביב ה-0 ולא יורדות יותר מדי.

Oshri57

New member
לא מעוניין ברוסיה והאזור, הכוונה לאירופה עצמה

לגבי וילנה וריגה בדקתי ובממוצע הטמפרטורה שם לא יורדת ממינוס 10 בשיא החורף, ואני רוצה לכוון יותר למינוס 20-25 בממוצע.
אתה יודע אולי מהו האזור שניתן להגיע אליו הגבוהה ביותר והקר ביותר באלפים? והאם זה מסוכן להיות שם בחורף בגלל מפולות שלגים וכו'? ואיך אפשר לעקוב מזג אוויר אם מזמינים חופשה חודשים שלמים לפני?
תודה

Oshri57

New member
חיפשתי קצת באינטרנט ומצאתי שאתר הסקי הכי גבוהה

באלפים הוא Val Thorens עם מינוס 15 מעלות בממוצע בפסגת האתר בגובה 3200 מ' ומינוס 6 בעיירה עצמה בגובה 2300, השאלה היא אם הכי גבוהה אומר הכי קר ופה אני בא אליכם חברי הפורום כי אני לא ממש מבין בזה, אשמח אם מישהו שמבין באלפים יעזור לי בנוסף לשאלה האם מסוכן להיות שם בשיא החורף עקב מפולות שלגים
לגבי קנדה אשמח אם תמליץ לי על מקום ספציפי אבל המרחק והמחיר די בעיתיים...

רגיל15

New member
אלברטה, ססקצ'וואן, וויניפג

אני באלברטה וכרגע מינוס 24 בחוץ
הטמפרטורה הממוצעת בחורף היא מינוס 15, אבל בקלות היא יכולה לרדת למינוס 30 ומטה.
&nbsp

Avi2095

New member
מערב רוסיה היא חלק מאירופה,

אגב אירופה לא באמת קרה, אם אתה רוצה מקומות קרים באמת עם עשרות מעלות מתחת ל-0 אתה צריך לחפש במזרח אירופה, צפון ומרכז סקנדינביה, האזורים הגבוהים של האלפים או פשוט לחשוב יותר בכיוון של קנדה.

Avi2095

New member
ולגבי וילנה וריגה - אם תבדוק בארכיון של שנים שעברו

תגלה שבשיא החורף הטמפ' שם יורדות לסביב 20 מעלות מתחת לאפס ואפילו 25- באזור, זה לא קורה כל יום כמובן אבל זה עניין של מזל ותזמון. ימים סביב מינוס 10 נפוצים הרבה יותר וזה קר מספיק לדעתי אם אתה מחפש יעד קרוב יחסית. על פי כל פרמטר עדיף את קנדה - אמנם רחוקה מאוד אבל הקור שם אמיתי (עד מינוס 30 בערים הגדולות) עם שלגים איכותיים ואגמים (גם נהרות) שקופאים בתוך הערים הגדולות ומהווים סוג של "החלקה על הקרח" בחורף.

שיטוס לסיביר יותר קרוב ולא פחות קר

טיסה למוסקבה ומשם לכל יעד בסיביר אם אין טיסה ישירה.
קנדה רחוקה.

Fast Kars

New member
ברומניה קר מאוד בחורף

קרוב, מגניב, זול, מינוסים אדירים

רומניה בחורף אדירהההההההה!!!

במיוחד פויאנה ברשוב וכל אזור סינייה. גם בבוקרשט, לא חסר שלג והטרמה? בכלל הזיה. מומלץ ביותר!!!

KingofSnow

New member
ממליץ על לפלנד, חוויה מקסימה, לא קר מדי, ויש גם את הזהר

הצפוני עם קצת מזל.
בתקציב נמוך יותר, ממליץ על פויאנה ברשוב ברומניה - הרי הקרפטים, בקרבת העיר ברשוב.

yarivon36

New member
צר לי לאכזב אותך

אני כבר כמה שנים נוסע מידי חורף לאירופה מכל מיני סיבות לא כאן המקום לפרט.
אבל מה שאני רוצה להגיד לך ולכולם שאירופה כבר לא מה שהייתה פעם מבחינת מזג האוויר (ולא רק) .
לצערי התחממות הגלובלית מורגשת היטב גם באירופה הקלאסית.
לצורך הדוגמא - לאחרונה הייתי בפולין שבתקופה כזו לפני 4-6 שנים הייתה מקבל טמפ' של מינוס 10 ויותר עם שלג . בשנתיים האחרונות הטמפ' נעה סביב האפס כאשר המקסימום שאני חוויתי היה : 6- .
גם בגרמניה המצב דומה ובעוד מדינות במזרח ובמערב אירופה כאחד.
יש יוצא מן הכלל כאשר יש מספר ימים בהם הטמפ' צונחת ממש למינוס 20 אפילו עם שלג כבד אבל זה לא קורה הרבה לצערי.

לדעתי באיסלנד, פינלנד, צפון נורווגיה שם הסיכוי שלך להקלע לטמפ' ממש נמוכות הוא גבוה יותר. אבל כך בחשבון לא נעים להסתובב ככה ברוחבות הערים - מנסיון.

refael22

Member
גם לי צר לאכזב אותך השנה יש חורף קשה ביותר באירופה

מתחיל החורף יורדים שלגים ללא הפסקה ואפילו במקומות נמוכים הטמפרטורה ירה מתחת לאפס.
קרוב לשבעה מטרים ירדו בכל אתרי הסקי באלפים ! אלפי נופשים תקועים ,אין רכבות וכמה מקומות גם בלי חשמל

refael22

Member
הנה בבקשה אתר הסקי Bonneval Sur Arc טובע תחת 7 מטר שלג

יובל 42

New member
ממש לא מדוייק

מבחינת טמפרטורה החורף הזה באירופה ממוצע לגמרי.
מבחינת משקעים בהחלט שנה מעל הממוצע ובהרים זה מתבטא בכמויות שלג גדולות.
ועדיין 7 מטר זו הגזמה פרועה (אולי קרה נקודתית אבל בוודאי לא מרחבית)
יש כאן מפה של תנאי השלג בכל אתרי הסקי באלפים. כפי שניתן לראות בערך במחציתם עומק השלג (למעלה) בין 2 ל-3 מטר ובמחציתם בין מטר לשניים.
רק באתר אחד גובה השלג למעלה הוא 511 סנטימטר (ועדיין בחורף 91/2 בחרמון נמדדו כעשרה מטר)
http://www.snow-forecast.com/maps/dynamic/alps?over=none&symbols=summary.upper_depth&type=nav

yarivon36

New member
תשמע

אני לא יודע איפה אתה נמצא ומה אתה עושה.
אבל חזרתי לא מזמן מפולין ואפילו שם שזו מדינה צפון מזרחית החורף לא הגיע למה שהיה לפני שנים.

Ale Del Piero

New member
האמת היא שבדיוק בימים האחרונים חבר נסע לפראג

והופתע מהטמפרטורות הנעימות-יחסית שם. לפני 15 שנה היה בדיוק באותה תקופה והטמפ' ביום הייתה מינוס 10. ברור שזה לא אומר שום דבר, אבל כשמוסיפים את זה למה שאתה מספר...

למעלה