מקומות ישיבה ליד הדלפק

vishenka11

New member
מקומות ישיבה ליד הדלפק

במטבח מתוכנן בר/דלפק לישיבה ברוחב של 90 ואורך של 127. יעמוד על רגל בצורת טרפז (הרגל תהיה מרוחקת מהקצה בכ-30 סמ) , הצד השני יחובר לקיר. כמה מקומות ישיבה יש סביב הדלפק?
אנחנו משפחה של 5, בדרך כלל יושבים כולנו ביחד לארוחה רק בסופ"שים. ארוחות כאלה יהיו סביב שולחן גדול הנמצא בפינת האוכל הסמוכה למטבח. הדלפק ישמש לארוחות קלות פה ושם.
אני תוהה כמה כסאות בר לקנות. חושבת לכיוון של שרפרפים גבוהים. מצרפת מבט על של המטבח ותמונת הרגל של הדלפק.
תודה לעונים

lab229

New member
מקום לסועד צריך להיות 60 ס"מ. אפשרי גם 55 ס"מ אבל לא פחות.

המשמעות היא לא רק שהכסא ייכנס אלא שהישיבה תהיה נוחה לכל סועד בלי להתקל עם הידיים /גוף בזה שיושב לידו.
לפי התיאור שלך הרגל ממוקמת לא בקצה הדלפק כלומר מותירה 97 ס"מ לישיבה לאורך. לא אפשרי ישיבה של 2 אנשים אחד ליד השני.
אפשר למקם כסא בצד השני ולא בראש הדלפק ואז למקם את הרגל בקצה הדלפק
לשאלתך אין לך מקום ל 3 כסאות או שרפרפים לפי התכנון המוצע.
.הצעתי אם ניתן עדיין לשנות את מיקום רגל הדלפק.במצב כזה הייתי ממקמת רגל/קונסטרוקציית ברזל מרכזית.מעוצבת . עומק לכסא (סועד) צריך להיות 30-35 ס"מ . ניתן למקם רגל/קונסטרוציית ברזל יפה לאורך השולחן או חלקו ולאפשר ישיבה של 3 אנשים אך לא יותר .

ליאת ארד - ביתן עיצוב פנים

vishenka11

New member
לא הבנתי מה צורת הרגל שאת מציעה. אפשר

בבקשה לקבל לינק/תמונה?

lab229

New member
את יכולה לעצב רגל מרכזית בצורת X למשל כך שיוותר

מספיק מקום לרגליים מצד אחד ומצד שני ישיבה בראש הדלפק גם.

lab229

New member
הכוונה שלי לעשות אצל מסגר ולא לקנות רגל מוכנה אלא אם יש

מבחר מידות.

lab229

New member
בהמשך לתגובתי (ערכתי אותה אך במידה ולא קראת) ניתן תיאורטית

למקם את הכסא השלישי לא בראש הדלפק אלא מהצד השני אבל אני לא יודעת מה קורה בחלל הזה וגם ישיבה ליד קיר גם לא שיא הכיף.

vishenka11

New member
תודה. לגבי הרגל של הדלפק- עדיין

אפשר לשנות את המיקום שלה, כך שתהיה בקצה של הדלפק. הבנתי אותך נכון שבמקרה הזה אפשר למקם 3 כסאות?

lab229

New member
רק אם יושבים ממול אבל מאחר וזה ליד הקיר עלול להרגיש

טיפה דחוק וכמובן אם מסתדר עם שאר החלל שמעבר למטבח . ניתן להאריך את הדלפק עוד קצת ולהשאיר מעבר של עד 125 ס"מ במקום 135ס"מ .
אם יש לך תכנית מלאה תעלי שנראה מה קורה מעבר למטבח.

lab229

New member
ואם הולכים על סידור ישיבה כזה לא חיייבים רגל ברזל. אפשר

דופן צד מאותו עץ של המשטח שיתן לזה סגירה יפה ואלגנטית. דוגמת הדמייה שעשיתי פעם להמחשת דופן כזו

vishenka11

New member
המשטח הולך להיות מאבן קיסר

ולא מעץ. הוא צריך תמיכה בכל מקרה, נכון?

lab229

New member
צריך. אפשר לעשות כפי שהצעתי דופן קיסר (שגם תומכת)

כלומר בצד (כמו בהדמייה רק קיסר) ראי בתגובה בה הצעתי זאת צירפתי המחשה (רק דמייני שזה קיסר)

vishenka11

New member
תודה. אין לי תכנית כללית לעלות

אבל מאחורי הדלפק יש מרחב פתוח. אחפש רגל אחרת ואחשוב אם להאריך את הדלפק. תוכלי בבקשה לענות על השאלה שלי לגבי הכיורים למטבח המופיעה מתחת לשרשור הזה?

למעלה