מקומות ללימוד בישול בפריס
למעוניינים, המידע מתוך כתבה ששמרתי מהעיתון "לה פיגארו"; אני מניח שהמחירים השתנו מאז פרסום הכתבה, ושישנם גם מקומות נוספים שאינם מוזכרים בה. ביה"ס לבישול ריץ-אסקופייה. ממוקם ב-place Vendôme , בחסותו של מלון ריץ. מציע מגוון של אפשרויות השתלמות. החל מהדגמה אחת של שעתיים, במהלכה מכין השף ארוחה שלמה או שלושה מתכוני פטיסרי ומסביר על המרכיבים וההכנה (כ-50 יורו לאיש), עבור דרך השתלמויות שבועיות (כ-900 יורו) וסדנאות מבוא לאפיית לחם או viennoiserie של ארבעה ימים (כ-900 יורו), סדנאות היכרות של שלושה ימים בתקופת הקיץ (כ-500 יורו), וכלה בהשתלמות מלאה בבישול באפייה שאורכה כ-30 שבועות (במחיר של מעל 25000 יורו). לה קורדון בלו. בית הספר נוסד ב-1896, וכיום ממוקם בכתריסר מדינות עם עשרים סניפים. הקורסים מכוונים להכשרה מקצועית של שפים, אבל פתוחים גם לחובבי הבישול. אפשר להגיע להשתלמות יומית, לקורסים הנמשכים כשבוע, או לתכנית המלאה בבישול או אפייה הנמשכת תשעה חודשים. המחירים (עד כ-30000 יורו לתכנית המלאה של בישול ואפייה יחדיו) נקבעים לפי רמת ההכשרה המבוקשת. בית הספר מציע גם קורסים להיכרות עם היין הצרפתי, סדנאות אפיית לחם של כארבעה ימים, סדנאות קייטרינג, והשתלמויות קצרות בבישול אזורי. לה נוטרה. מסלולי ההכשרה מכוונים לאנשי מקצוע, אך התכנית מכילה גם קורסים לחובבים. השיעורים מתוכננים לקבוצות של כ-8 תלמידים ונמשכים 4 שעות. כל שיעור מוקדש למוצר אחד או סוג מסויים של. המחירים נעים בסביבות ה-100 יורו לשיעור, לפי עלות חומרי הגלם הספציפיים לשיעור. המטבח של מארי-בלאנש. הוקם במטרה ללמד בישול, פטיסרי, ”art of receiving” וטעימות יין וגבינות. בקורס הנמשך כשבוע (כ-550 יורו) מכינים 6 התלמידים ארוחה בת שלוש מנות. ה"דיפלומה" של בית הספר מוענקת בתום תכנית הנמשכת כ-6 שבועות (כ-3000 יורו) וכוללת כ-20 שיעורי בישול, 3 שיעורי אפייה, 5 שיעורים המוקדשים ל-”art of receiving” ושני שיעורי טעימה של יין וגבינות. אפשר להזמין גם שיעור פרטי (כ-300 יורו). -- רן.
למעוניינים, המידע מתוך כתבה ששמרתי מהעיתון "לה פיגארו"; אני מניח שהמחירים השתנו מאז פרסום הכתבה, ושישנם גם מקומות נוספים שאינם מוזכרים בה. ביה"ס לבישול ריץ-אסקופייה. ממוקם ב-place Vendôme , בחסותו של מלון ריץ. מציע מגוון של אפשרויות השתלמות. החל מהדגמה אחת של שעתיים, במהלכה מכין השף ארוחה שלמה או שלושה מתכוני פטיסרי ומסביר על המרכיבים וההכנה (כ-50 יורו לאיש), עבור דרך השתלמויות שבועיות (כ-900 יורו) וסדנאות מבוא לאפיית לחם או viennoiserie של ארבעה ימים (כ-900 יורו), סדנאות היכרות של שלושה ימים בתקופת הקיץ (כ-500 יורו), וכלה בהשתלמות מלאה בבישול באפייה שאורכה כ-30 שבועות (במחיר של מעל 25000 יורו). לה קורדון בלו. בית הספר נוסד ב-1896, וכיום ממוקם בכתריסר מדינות עם עשרים סניפים. הקורסים מכוונים להכשרה מקצועית של שפים, אבל פתוחים גם לחובבי הבישול. אפשר להגיע להשתלמות יומית, לקורסים הנמשכים כשבוע, או לתכנית המלאה בבישול או אפייה הנמשכת תשעה חודשים. המחירים (עד כ-30000 יורו לתכנית המלאה של בישול ואפייה יחדיו) נקבעים לפי רמת ההכשרה המבוקשת. בית הספר מציע גם קורסים להיכרות עם היין הצרפתי, סדנאות אפיית לחם של כארבעה ימים, סדנאות קייטרינג, והשתלמויות קצרות בבישול אזורי. לה נוטרה. מסלולי ההכשרה מכוונים לאנשי מקצוע, אך התכנית מכילה גם קורסים לחובבים. השיעורים מתוכננים לקבוצות של כ-8 תלמידים ונמשכים 4 שעות. כל שיעור מוקדש למוצר אחד או סוג מסויים של. המחירים נעים בסביבות ה-100 יורו לשיעור, לפי עלות חומרי הגלם הספציפיים לשיעור. המטבח של מארי-בלאנש. הוקם במטרה ללמד בישול, פטיסרי, ”art of receiving” וטעימות יין וגבינות. בקורס הנמשך כשבוע (כ-550 יורו) מכינים 6 התלמידים ארוחה בת שלוש מנות. ה"דיפלומה" של בית הספר מוענקת בתום תכנית הנמשכת כ-6 שבועות (כ-3000 יורו) וכוללת כ-20 שיעורי בישול, 3 שיעורי אפייה, 5 שיעורים המוקדשים ל-”art of receiving” ושני שיעורי טעימה של יין וגבינות. אפשר להזמין גם שיעור פרטי (כ-300 יורו). -- רן.