מקומות לקבל טיפול פסיכולוגי במחיר מופחת |בבקש

incognito1980

New member
מקומות לקבל טיפול פסיכולוגי במחיר מופחת |בבקש

שלום לכולם,

אודה לכם מאד, אם תוכלו לכוון אותי למקומות (באזור המרכז והשרון) בהם ניתן לקבל טיפול פסיכולוגי בעלות מופחתת. אני יודעת שניתן לקבל מספר פגישות דרך קופת החולים, אך מדובר במספר פגישות מצומצם מאד (כשלושים, בקופת החולים שלי), ואני מחפשת טיפול ארוך יותר (לכל הפחות שנה, עם אפשרות להמשיך אח"כ, במקרה הצורך).

ידוע לי על קיומה של קליניקה המסונפת לבר-אילן וכן על מרפאות השייכות לאוניברסיטאות, אך איני יכולה להתקבל לשם (בדקתי).

beltal8

New member
אין לי רעיון, אבל אאל"ט,

בקופ"ח מדובר על 30 מפגשים בשנה קלנדרית. כלומר, אם תכווני להתחיל בעוד כחודשיים, המונה פשוט יתאפס בינואר.. אבל צריך לבדוק את העניין בקופת החולים. אני מניח שבדקת כבר, אז מצטער שלא יכולתי לעזור יותר

הוא אומנם יתאפס

אבל יש מגבלה על מספר המפגשים שאפשר לקחת בכל מקרה. אולי שווה לך לבדוק את מספר המפגשים שאת מקבלת בכל קופות החולים-ולבחור בקופת החולים שמשתלמת לך ביותר. בעיקרון, אם יש לך ביטוח משלים, הותק עובר איתך לכל קופת חולים אחרת שתבחרי.

incognito1980

New member
במכבי זה שלושים לכל החיים (כן, כן)...

תודה על הניסיון לעזור.

חשבתי על משהו,

בעיקרון השב"ן ממומן ע"י חברות הביטוח. לכל קופה חברת ביטוח משלה. מדוע שלא תנצלי עד תום את מספר המפגשים המוכתב ותנסי לעבור קופה? ושם, את אמורה שוב לקבל מספר מפגשים מסויים. (יש מצב שאולי אפילו אותם הפסיכולוגים נמצאים בהסדר עם הקופות, ווכה אולי גם כשתעברי קופה לא תצתרכי לעבור מטפל) לדעתי, את יכולה לבקש רשימה מסודרת של הפסיכולוגים בהסדר, מכל קופה ו..
זה הפיתרון הכי טוב שמצאתי.

incognito1980

New member
מה שכן, גם העלויות שלהן יכולות להיות גבוהות

לפי מה שכתוב באתר:

"התעריף לפגישה ראשונה הינו 200 שקלים. התעריף לשעת טיפול הנו 350 ₪. יחד עם זאת, המרכז מפעיל מדיניות של תעריף מדורג, המותאם ליכולתה הכלכלית של האשה. אנו מאמינות שכל אשה זכאית לטיפול מקצועי ואיכותי גם אם אין ביכולתה לשלם את הסכום המירבי. מרכז יעוץ לאשה משקיע מאמצים עצומים לגייס תרומות כדי להנגיש את הטיפול לנשים הזקוקות לסבסוד".

אני אנסה בכל מקרה, אבל המצב מדכא ביותר.

katzeran

New member
המערכת הציבורית?

הקליניקה של בר-אילן, בשונה משירותי ייעוץ לסטודנט שיש באוניברסיטאות, משרתת את הקהילה, אז אם לא בדקת איתם לגבייך, הייתי בודק. אם כבר בדקת ואת לא יכולה ללכת לשם, זה סיפור אחר.

בנוגע לקופות חולים, זה אכן מוגבל ולדעתי לא לשנה קלנדרית אלא לחיים, שזה די מעפן.

מה לגבי פניה למרפאה ציבורית לבריאות הנפש? שם תוכלי לקבל טיפול במחיר מוזל עד חינם ובלי ההגבלה הנוקשה שקופת חולים מציבה.

incognito1980

New member
כל מערכת שהיא, לצורך העניין: פרטית, ציבורית

ביררתי בבר-אילן, והם יקבלו מטופלים חדשים רק בתחילת שנה"ל הבאה, דהיינו בחודש נובמבר, וזה עוד חצי שנה מעכשיו. אינם מקבלים באמצע שנת הלימודים, אינם עובדים בחודשי הקיץ כלל (שזה די נורא, בעיני).
אני אכן מתכננת לפנות למרפאה ציבורית, אלא שגם שם מדובר בחודשים על גבי חודשים של המתנה. לכן חשבתי שאולי יש מקום בו משלמים, ולכן מתקבלים מהר יותר, אך משלמים מחיר סביר. ככל שאני ממשיכה לבדוק, מתברר לי כי המצב עגום במיוחד.

incognito1980

New member
המסקנה: שיזדיינו כולם. מצטערת על הבוטות, אבל

זה מה שיש לי להגיד אחרי בדיקה. מצד שני, איני בטוחה שזה המקום להוציא תסכולים על אנשי מקצוע שלומדים ע"ח משלם המסים ואח"כ גובים מאותו משלם המסים סכומי עתק.

incognito1980

New member
הם אכן זולים יותר מהשוק הפרטי, למרות שהם

מכון פרטי גם כן. לי הציעו עו"ס קלינית עבור 250 ש"ח לפגישה, אבל נדמה לי, אם כי איני חותמת על כך, שזו תהיה העלות גם עבור פגישה עם פסיכולוג (הציעו לי עו"ס, כי היא זו שעובדת שם על הנושאים בהם יש לי עניין). מכיוון שהתעניינתי בשתי פגישות שבועיות, אמרו לי שאולי אפשר יהיה לרדת מעט במחירה של כל פגישה.
עדיין יקר לי, אבל אני מודה שהם ככל הנראה עומדים בהבטחתם להיות מכון פרטי עם מודעות חברתית כלשהי (אם כי לא מדובר בטיפול פרטי בעלות של מסגרת ציבורית, זו טענה מוגזמת מצדם). מרכז הייעוץ לאישה יכולים, במקרים מסוימים, לתת פגישות במחירים של 230 או 250 ש"ח, אבל הם נסמכים על תרומות, וכפי שנאמר לי, התורמים ירצו לדעת מדוע אני עובדת בחצי משרה.

תודה לך, ולכולם, על הניסיון לעזור ועל ההצעות.

למעלה