מקוצרי GBS - מישהו מכם משלים עם

gal33

New member
מקוצרי GBS - מישהו מכם משלים עם

משקה חלבונים, כמו זה של ספורטאים? בקבוצת דיון אמריקאית של מקוצרי GBS שאני שותפה לה, כולם שם משתמשים במשקה חלבונים, כתוסף מזון. 2-3 פעמים ביום 30 גרם עם חלב דל שומן. מה אתם אומרים? גל

lir42

New member
גל

אני לא משלימה עם משקה חלבונים הויטמינים היחידים שאני לוקחת הם b12 ופריפל3 וויטמין c ואני לא כל כך מקפידה בהם שלך לירי

gal33

New member
B12 מתחת ללשון - בסדר.

ויטמין C - לפי הצורך. מה עם מולטי ויטמין? איזה צנטרום ג´וניור אחד ליום? פריפל למה? הרי אין לו אפשרות להגיע לקיבה הסגורה שלך, שהיא הדרך היחידה לספוג אותו בגוף. הוא סתם עלול לגרום לך לבצקות. מנותחי GBS יכולים לקבל ברזל רק על ידי אינפוזיית ברזל, אחת לשנה, באשפוז חד יומי לשש שעות לערך. ולגבי ההקפדה, את לא צריכה אותי כדי לדעת שזה בעוכרייך, נכון?
. מנותחי GBS חייבים להקפיד על צריכת תוספים בשל תת-הספיגה שיש בעקבות הניתוח.

lir42

New member
אני יודעת אך אני עצלנית ולא אוהבת

כדורים או ויטמינים ולא אמרתי קודם שאני מקבלת גם פרמאטון קידי זהו. מה שלומך חוץ מזה? שלך לירי

רוייקו

New member
התוסף של B12 שבא מתחת ללשון

פשוט מוצר גאוני, שאגב פותח בישראל. המוצר ניספג ישירות לדם ומתגבר מצויין על השיבוש בספיגת הויטמין לזרם הדם מהמעי. מומלץ ביותר המוצר של חברת "סולגאר"

רוייקו

New member
לגבי ברזל: קיים סירופ "פריפל23"

אפשר דרך קופת החולים למרות שדי זול ממילא. 2 כפות מספקות הכמות היומית. לגבי שאר הויטמינים: מולטיויטמינים, מומלץ וי דיילין או סופרדין N מומלץ כל מה שבא בסירופ או כדורי מציצה, רק צריך לברר עם הרוקח את המינון המתאים.

רוייקו

New member
בטח. מנת ברזל יומית מומלצת נעה בין

50 ל 100 מ"ג. בכפית אחת של פרופל23 ישנם 23 מ"ג, לכן שתי כפות נותנות מינון מצויין. הבעיה היא שלא כל הקופות מחזיקות פרופל23 ויתכן שלא כל בית מרקחת מחזיק את המינון הזה. אני יודע שקיים פרופל5 ו 15 אבל 23 די נדיר. כדאי לקחת את המינון הגבוה מבניהם. גם ככה מדובר במוצרים לתינוקות.

רוייקו - משהו שאולי יעניין אותך

כשהייתי בהריון - הברזל ירד די הרבה. אימצתי כמה כללים חשובים בתזונה שעזרו להעלות את זה חזרה וזה הצליח. אני עכשו אכתוב לך כמה דברים. אבל סתם לידע הכללי או-קי?? קפאין - (בקפה. ובתה יש אפילו יותר ולא כולם יודעים). קושר אליו את הברזל "ולא נותן" לו להיספג בדם. חשוב לכן למשל, שאם אתה אוכל נניח דייסת קווקר (שהיא מאוד עשירה בברזל). לנסות לא לשתות אחרי זה תה "רגיל". או קפה (צמחים זה בסדר). ואם תאכל דייסת קווקר כזו לדוגמא, בצירוף של ירקות או פירות שמכילים ויטמין C. ויטמין C עוזר לספיגת הברזל בדם. ועוד משהו "פריקי" מעולם הטבעונות. (לא כל אחד מוכן לעשות את זה). ניתן לקנות בבתי טבע - עשב חיטה. שאותו בדרך מסויימת ניתן להפוך למיץ. מיץ מעשב חיטה מבחינה ביוכימית דומה בהרכבו להמוגולבין בדם. כך. ששתייה של 2 כפות בבוקר על בטן ריקה מהמיץ הזה. מעלה בקצב מסחרר את רמת הברזל בדם. בהריון העליתי את רמת הברזל מ-11 ל-12 בשלושה שבועות. שזה מהר. יש גם יתרונות לדרך הטבעית. ואין שום תופעות לוואי. ורגע. נזכרתי במשהו שקראתי אתמול בעיתון "לאישה". אכילה של 10 שקדים לא קלויים + 2 מישמשים מיובשים בערב זמן מה לפני השינה. עוזרת גם מאוד להעלות את רמת הברזל. (אגב ארוחת הבוקר שלי כל יום. מתקופת הטבעונות שלי, אני אוכלת 15 שקדים לא קלויים + 2 תאנים יבשות). זהו. סתם סתם. שתדע. מדליה.

שלגיה**

New member
דליה התגעגעתי לכתיבה הזו

כמו בימייך הראשונים בוואלה...הרבה מידע וכללים,ממש יופי. נהניתי לקרוא. שבת שלום שלגיה

שלגיה

נשמה יקרה, אהיה איתך בקשר אם יהיה לי חדשות. בסוף לא היתה לי ברירה. למרות מה שאמרת לי. (ובאמת חשבתי וחשבתי. מעריכה אותך כל כך). מה את חושבת עכשו??? שלך, דליה.

רוייקו

New member
גלי, קבלי תיקון.. GBP ולא GBS

ועוד משהו: למה להשלים חלבונים ?? אם אוכלים טוב לא צריך.

gal33

New member
Gastric Bypass Surgery - GBS

ומה זה אוכלים טוב? כמה גרם חלבון ביום? בדקת את מצב החלבונים אצלך מאז הניתוח?

רוייקו

New member
הכל פצצה.. טפו-טפו.. אללה יסטור..

שלא נדע צרות. אני עושה בדיקות. הכל פסדר. אני אוכל די טוב. למה שיהיה אצלי חוסר ? אגב, בדקתי אחרי הניתוח את רמת הויטמין בי 12 וראיתי שהוא ירד לחצי של הנורמה. כלומר, עדיין בגדר הנורמה, אבל ירד מ 600 ל 300 שזה בחצי של הנורמה. הויטמין נפל אצלי בבת אחת וחששתי שאהיה בצרות. קניתי את המוצר של סולגר. לקחתי במשך חודש והערכים קפצו שוב ל 600. המוצר גאוני. לגבי חלבונים, יש איזה מדד של מ"ג חלבון למישקל הגוף... נאי צריך לבדוק שוב. לא יכול להגיד סתם ככה...

היי רוייקו .

אני אוכל הכל ,רמת B12 היתה בחודש אפריל 238 ובחודש ספטמבר 197 ממש נמוך אבל בנורמה שהגבולות שלה 180-650 ,התחלתי לפני 3 שבועות לקחת ויטמין B12של סולגאר 2 כדורים ליום מתי כדאי שוב לבדוק את רמת הB12/.

רוייקו

New member
אפילו תבדוק עכשיו, תראה שעלה לך

פלאים הערכים של ויטמין B12, אבל הכי כדאי שתבדוק בעוד חודש - חודשיים, אז כבר לא תצטרך ליטול כל יום ויטמין אלא פעמיים שלוש בשבוע. הכדור מכיל הרבה יותר מהכמות המומלצת והספיגה שלו ישירות לזרם הדם באמצעות הכדור מציצה מעלים בצורה דרסטית את הערכים. אני לא רואה למה אני צריך ליטול כל יום. מה שלומך ככה ??

רוייקו תודה על התשובה המהירה

אני לוקח 2 כדורים לפי המלצת רופא המשפחה במשך חודש ולאחר מכן 1 כדור ביום בשבוע הבא אעשה בדיקת דם כללית כולל את בדיקת בי12 ולפי זה ארד בכמות של הכדורים. שלומי בסדר מרגיש קל יותר גם רמת הסוכר הגבוהה שהיתה לי ירדה לנורמלית והפסקת הכדורים לסכרת,הלחץ דם גם ירד בעיקבות הירידה במשקל לא מספיק אבל די סביר בעזרת כדורים ,שיהיה לך שבת שלום ושבוע טוב.

למעלה