מקורות השבת

Tatu4Taty

New member
מקורות השבת

בשיעור תנ"ך האחרון דיברנו על המקורות הפאגאניים של השבת, ביום שנקרא "שבתו" (ושהמורה אמרה שמקביל ל"שפתו"). רק לצורך הגייה נכונה - shabattu, shapattu. היא אמרה שהמקור הוא ביום מנוחה שהיה קשור לאל הירח סין אך בו היו איסורים רבים להתחיל דברים, ויש לעבוד את האלים ו"לדאוג לצורכיהם" בעוד שביהדות ישנו מעמד של קדושה. מחיפושי ברחבי האינטרנט, אני מצאתי כי השבתו עשויה להגיע מהשם האכדי (ככה כותבים את השם שלהם?) שפתו שהיה קשור לפולחן אל הירח סין (ובכלליות נאנה - nanna). מהחיפושים על אל הירח הנ"ל, לא נמצא כל דבר שאוסר על התחלה כלשהי או שמעמיד את היום הזה באור רע כלשהו. כמו כן, הקשר בין השפתו לשבתו הינו אפשרי בלבד והשבתו הנה "יום מנוחה ללב". זה מצייר תמונה שונה מאוד ממה שהועלה בשיעורים. אני מצרף כמה מהקישורים בנושא. האם למישהו יש מושג בעניין? האם זה אכן היה יום "מקולל" (בכל הגירסאות, גם זו שטוענת כי הדבר קשור לפולחן הירח ולכפולות השבע)? האם זה היה אצל הבבלים לפחות יום מנוחה? מה הקשר של סין לנושא? האם זה היה יום שצריך "לדאוג לו" בו? המקורות היחידיים שדיברו על השבתו מהפן הזה היו מקורות יהודיים.

Tatu4Taty

New member
לצערי זה בעייתי

ממה שאני ראיתי, היא לא בדיוק מעוניינת לשמוע כל דבר שאחר ממה שהיא יודעת ומלמדת ויש לי רצון עז לסיים את הבית ספר בלי שיסמנו אותי בשנה האחרונה ויעשו לי את המוות. כן, זה אפשרי. לבתי הספר היום לא אכפת יותר מדי מהתלמידים שלהם - טובים ופחות טובים כאחד. אני מעוניין לדעת על הנושא בשביל עצמי. בכל זאת, אין לי שום רצון לעשות צחוק מעצמי גם בבגרות.

gwizard

New member
תניח את ההדפס על שולחנה

בלי שהיא או מישהו אחר יראה שאתה זה ששמת את זה. זה יבהיר את הנקודה בלי לחשוף אותך

למעלה