מקורות להתיעצות בנוגע לתשלומי מס עבור בעלי אזרחות כפולה

• פותח הנושא behl
  • פורסם בתאריך

behl

New member
מקורות להתיעצות בנוגע לתשלומי מס עבור בעלי אזרחות כפולה

אשמח להמלצה על מקורות, פורומים, אנשי מקצוע המתמחים בסוגיות הקשורות בכפל מס. כלומר, כבעל אזרחות אמריקאית וישראלית המתגורר בארץ ידוע לי שאין כפל במס הכנסה אך גם הפרשות ל- Social security הופכות למעמסה לא פשוטה ואני מנסה לראות כיצד ניתן להתמודד עם סוגיה זו בצורה חוקית כמובן.

John the Savage

New member
שאלה: אתה שכיר? עצמאי?

בגדול, שכיר בחברה שאינה חברה אמריקאית לא צריך לשלם מיסי social security בארה"ב, כך שלא צריכה להיות בעיה. לעצמאים זו בעיה יותר גדולה, מכיוון שעצמאי/פרילנסר צריך לשלם self-employment tax גם אם אינו מתגורר בארה"ב. במצב כזה, הפיתרון הוא להקים חברה ולעבוד כשכיר בחברה שלך.

behl

New member
אני עצמאי

ואז יוצא שעליי להפריש 15% מהכנסותיי. השאלה היא אם אהפוך לשכיר בעסק שלי אם ייפגעו זכויותיי להפרשות פנסיה בעתיד על ידי ביטוח לאומי אמריקאי ובכלל כיצד מחשבים את הפנסיה העתידית

John the Savage

New member
ברור שזה ישפיע על קצבת הגימלאות שלך

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

קודם כל, בשביל להיות זכאי לקצבה לאחר פרישה מהסושיאל סקיוריטי, אתה צריך לצבור לפחות 10 שנים של עבודה בה אתה משלם סושיאל סקיוריטי. ושנית, גובה הקיצבה מושפע מההכנסות המצברות שלך עד לפרישה, או ליתר דיוק ב-35 שנים בהם הרווחת הכי הרבה. כך ששנים בהן לא שילמת בהחלט ישפיעו על גובה הקיצבה.

הנוסחה לחישוב גובה הקיצבה המדוייקת די מסובכת. אפשר לראות את החישוב כאן למי שפורש כיום:
https://www.ssa.gov/pubs/EN-05-10070.pdf

שים לב שככל שההכנסה גבוהה יותר כך מקבלים אחוז נמוך יותר מההכנסה בתור קצבה. תעשה את החישוב שלך אם עדיף לך לשלם ל-SS או שעדיף לחסוך את אותו סכום.

behl

New member
תודה

תודה רבה על המענה המפורט. אני לא מצליח להבין כלום מהקישור הזה. יש לי עוד כ- 20 שנה עד לפרישה. האם יש דרך לחשב את הקצבה בפנסיה?

John the Savage

New member
אז קודם כל

גובה הקצבה המקסימלית כיום זה 2700 דולר לחודש אם פורשים לגמלאות בגיל 66, או 3500 לחודש אם פורשים בגיל 70. בשביל לקבל את הקצבה המקסימלית, צריך לשלם סושיאל סקיוריטי בגובה המקסימלי במשך 35 שנה. כיום הסכום הסכום המקסימלי זה הסכום שמופרש עבור משכורת שנתית של 127K.

אני יכול לומר לך לדוגמה שאם לא שילמת סושיאל סקיוריטי עד היום אבל תרוויח את הסכום המקסימלי לפחות במשך ה-20 שנה הבאות, הקצבה שלך תהיה (במונחי 2018) 2345 דולר לחודש. זה כמובן בהנחה שלא יהיה שינוי בתשלום קצבת גמלאות בעתיד (ובהחלט יתכן שישנו את החישוב עד אז).

ואם אתה מרוויח פחות, הקצבה תהיה יותר נמוכה.

Boston Guy

New member
אתה אזרח אמריקאי, בן יותר מ 40 - ולא שילמת להם כלום עד היום?

אם יש לך עוד 20 שנה עד גיל פרישה - אתה מן הסתם בן 45 פלוס מינוס.
אם אני מבין נכון את רוח ההודעות שלך - אתה מעולם לא שילמת לארה"ב דמי ביטוח לאומי.
למה אתה חושב שתקבל מהם קיצבה בפנסייה? מי שלא משלם - לא מקבל.

behl

New member
אם כך הובנתי שלא כהלכה

אני בן 48 עוסק מורשה, כיום מפריש כ- 7000 דולר לשנה ל- SOCIAL SECURITY, אני עושה זאת מזה כ- 6 שנים. האם יש דרך לבדוק כמה שילמתי עד היום?
ביחד עם ההפרשות ל- SS אני משלם בארץ מיסים וביטוח לאומי והמכלול הופך למעמסה מסויימת. יחד עם זאת, אין ביכולתי להעריך את כדאיות ההשקעה או כדאי להי להערך אסטרטגית לכך למשל שלאחר 10 שנות הפקדה אשנה סטטוס לשכיר או לחברה בע"מ (גם לכך יש מחירים). אשמח לעוד מחשבות שתסייענה לי להבין ולחשב את הכדאיות הכלכלית ואת אופן ההערכות האופטימלי לטווח הארוך בנושא. אני מבין שבשנת 2038 צפויה הרעה בתנאים של ה- SS לאור גרעונות.אשמח לעוד המלצות על מקורות מידע ודרכים להערכת המצב ותכנון עתידי

Boston Guy

New member
ו 7000 דולר לשנה זה באמת 15% מהכנסתך?

יש אנשים שנוהגים, על סמך "עצות לא מעודכנות", להפריש איזשהוא סכום שלכאורה הוא הסכום המינימלי שיאפשר להם לצבור זכאות לbenefits מינימליים בעתיד.
למה אני כותב "עצות לא מעודכנות"?
כי אלו עצות מהימים שלפני הדיווחים ההדדיים בין רשויות המס של ישראל וארה"ב.
ימים שבהם אפשר היה לדווח דבר אחד בישראל ומספרים שונים לארה"ב, בלי שהרשויות יוכלו להצליב את האינפורמציה בקלות.

אם זה המצב - קח בחשבון שיש עוד 20 שנה עד שתהיה זכאי לקבל מה SSA משהו.
20 שנה שבהם המחשבים של רשויות המס שם וכאן ימשיכו להדק את החיבור ושיתוף האינפורמצייה ביניהם.
תעריך לעצמך מה הסיכוי שבמשך 20 השנה האלו לא יגיעו למצב של "לחפש את העצמאי" (שהוא תמיד הקורבן של רשויות המס תחת שלטון נוטה שמאלה - מה שסביר שיקרה בארה"ב בין עכשיו לשנת 2040 ).

behl

New member
קשיים בהעברת מידע ובפירוש

על אף תוספת המידע והאזהרה החשובה שהצגת זו הפעם השנייה בה אתה מפרש את דבריי בצורה תמוהה וגם שגויה לחלוטין במקום לתת מענה ענייני. לא פירטתי כאן בפורום את פרטיי המדוייקים אך בודאי שאני מדווח בהתאם להכנוסתיי. מדבריך נוצר הרושם כאילו אתה יודע את פרטיי למרות שאין ביננו כל הכרות.

Boston Guy

New member
אתה צודק - אני לא יודע עליך כלום.

הסיבה שאני מפרש דברים בצורה "תמוהה" , לדבריך, היא הנסיון המצטבר שלי עם "תיחמונים" בנושאי ה SSA - תיחמונים שנפוצים במגזרים מסויימים של אוכלוסיית הישראלים בעלי אזרחות אמריקאית.

behl

New member
תודה על ההבהרה

אני מסכים לחלוטין שזה יהיה טיפשי שלא לדווח לרשויות בארה"ב על הכנסותיי בארץ ובאמת שלא זו הייתה כוונתי. מבין גם את עניין התחמנות אליה אתה מתייחס.

למעלה