מקורות על תרומת ישראל לעולם

מקורות על תרומת ישראל לעולם

שלום רב,

אני נותנת הרצאה קצרה בנושא המצאות ישראליות.
אני מעוניינת להוסיף נדבך אמוני ולהציג את העובדה שישראל תורמת רבות לעולם בהמצאות בענפים שונים גם כביטוי לכך שעם ישראל הוא העם הנבחר ושהקב"ה הוא אשר מעניק לעם את תבונתו וכשרונותיו.

לשם כך אני זקוקה למקור (תנ"ך, משנה, גמרא?) וגם להסבר שמקשר לי את המקור לנושא ההרצאה.

האם תוכלו לעזור ולהפנות אותי לכזה?

רב תודות!

אני רוצה להוסיף

שמדובר בלהעביר מעין שיעור קצרצר לתלמידים בכיתה ו' שבאים מבתים מסורתיים. על כן, אני צריכה ציטוט שיתאים לגילם.
חשבתי להביא את המושג "אור לגויים" אבל הבנתי שזה מתייחס לכך שאנו נלמד את הגויים תורה, ואני צריכה מקור שמדבר על כך שעם ישראל יעשיר את הגויים בידע/רפואה/וכד'.

קליטו

New member
תחפשי לפי הפסוקים הבאים

לא מרובכם חשק ה מכל העמים כי אתם המעט *כי היא חכמתכם ובינתכם לעיני כל העמים *ויהיתם לי סגולה מכל העמים. את אולי יכולה להסביר פשוט, שאנחנו מעצמת הייטק וכו' ומעצמה רוחנית, יש אין ספור ספרי קודש המבארים את מצוות ה'. היחודיים כל כך, קחי את מצוות והלכת בדרכיו, ומבארים חז"ל : מה הוא רחום (בורא עולם) אף אתה תהה רחום וכו וכו' כלומר התורה מכוונת את האדם החל מגיל קטן, שאם נולדת עם נטיות רעות יש בכוחך להשתנות, וקריטי להשתנות בגיל צעיר, כי בגיל מאוחר יותר קשה יותר להשתנות, תמצאי בספר המצוות להרמבם שורה של מצוות שמהוות בשורה לאנושות, יש סיפרות משפטית רחבה שמבוססת על מצוות התורה, תורה שבכתב, ותורה שבעל פה. בהצלחה

קליטו

New member
נראה

שהתורה לא שמה דגש על לימודי מדעים, מדעים היו עוד לפני מעמד הר סיני, אצל המצרים, ומדע הרפואה, וודאי שעם ישראל כעם משכיל ידעו מדעים שונים, חז"ל אומרים ש"ליכא מידי דלא רמיזי באורייתא" "הסתכל באורייתא וברא עלמא" ושהתורה היא תיאור היצירה כולה. יש אימרה שנקראת "רקחות וטבחות" ויש ספר על זה, המחבר בודק האם אכן עם ישראל היו המקור לכל החכמות, ברור שחכמי ישראל ידעו את כל החכמות כולם, ולמדו אותה במסגרת לימוד התורה. על כל פנים ודאי שהמדע מקבלת יחס חשוב לפחות כמו המלאכה ויותר מכך, נאמר במדרש רבה על הזורע וקוצר וכו' שאדם כזה "נעשה שותף למעשה בראשית" אז על אחת כמה וכמה למי שעוסק במדע ומקדם את העולם שהוא נעשה שותף עם בורא עולם למעשה בראשית. תבדקי את הפסוק : ישראל אשר בך אתפאר * הבשורה של התורה זה שמירת המצוות שמביאות אותנו לחיים מאושרים בעולם הזה ובעולם הבא, שנאמר ראה אנוכי נותן לפניכם היום ברכה וקללה, את הברכה אשר תשמעו אל מצוות ה', קחי למשל את מצוות אהבת השם, אהבת ישראל, אהבת חסד, לא תשנא את אחיך בלבבך, הוכח תוכיח את עמיתך ולא תשא עליו חטא, בצדק תשפוט עמיתך והכוונה שנלמד זכות, כיבוד ומורא הורים, לתת לאישה את כל צרכיה וכו' וכו'

קליטו

New member
המראה מקומות שכתבתי

לפעמים כתבתי מידיעה, ולפעמים מהשערה, יש ביטוי "עם חכם ונבון". יש דברים שהתורה חידשה ושינתה את העולם. כמו השבת, ניפוץ האלילים..

תודה רבה על ההפניות והפסוקים

אבדוק אותם ואראה מה אוכל להתאים לפעילות.

אשמח לשמוע גם מאחרים אם יש רעיונות נוספים.

יום נפלא!

קליטו

New member
וגם את יכולה

לבדוק בשיר "ואמרתם כה לחי" את הפסוק "מלא מדע וחכמה". הרב מרדכי נויגרשל בוודאי מדבר על הנושאים האלה, ומבאר אותם, לאתר של הרב קוראים ; יהדות מזוית שונה. בהצלחה

למעלה