מקורת חלבון שאינם סויה או טופו?

akapulko2020

New member
מקורת חלבון שאינם סויה או טופו?

אשמח לקבל המלצות למקורות חלבון כנ"ל. למשל ,האם ביצים (אינני טבעונית) זה חלבון טוב מספיק או שמא בגלל הכולסטרול לא כדאי?
 

דורון ק

New member
ברוכה הבאה

עוד מעט יעלה מאמר לפורום שיעסוק בשאלות אלו ועוד. בעיקרון כל מאכל מספק חלבון ואם תזונתך מגוונת ופוגשת את צרכייך הקלורים אז לא יהיה לך מחסור בחלבון.
 

akapulko2020

New member
תודה ועוד

תודה על ברכתך. הנקודה היא שאינני יודעת אם תזונתי מאוזנת-הרי להוציא את הבשר ולא להחליפו-תזונתית- בכלום,זה לא ממש מאוזן. אז אני מחפשת מקורות חלבון טעימים לי-ולא ממש אהבתי טופו בכמה צורות שאכלתי אותו
 

דורון ק

New member
בבקשה

מקורות לנוטריאנטים: דגנים-חיטה,לחם,שיפון,בורגול וכו´. קטניות-אפונה,חומוס,שעועית,עדשים וכו´. פירות. ירקות. זרעים ואגוזים. כל אחד מהמאכלים האלו מספק חלבון ואם תזונתך תהיה מגוונת אזי שצרכי החלבון שלך יפגשו. ואכן-בעיקרון ביצה(אם את אוכלת) גם מספקת חלבון.
 

akapulko2020

New member
הופתעתי

ממש הופתעתי לגלות כי דגנים הנם מקור לחלבון,כאשר הייתי בטוחה שהם רק פחממות... טוב לדעת
יש איפשהו טבלת תכולת החלבון במוצרים השונים וכמה חלבון אני צריכה ליום בכלל??
 

דורון ק

New member
עוד

קבלי-מנוע חיפוש לתכולת מזונות(צריך להקיש שם מאכל). והצריכה המומלצת לחלבון(DRI) עומדת על כ-0.8 גרם לכל קילוגרם משקל. כמובן שזאת ההמלצה הכללית מאחר שהצורך משתנה בהתאם למצבים פיסיולוגים שונים,גיל,משקל,רמת פעילות וכו´ לכן אם את רוצה לדעת יותר בודאות מומלץ לפגוש איש מקצוע היוכל לעשות אמננזה כללית לתזונתך ואם המכשור המתאים יוכל לתת יותר במדויק את צרכי החלבון שלך.
 

Neta558

New member
מקורות צמחיים לחלבון

ערבוב של דגנים וקטניות. דגנים: אורז, תירס, חיטה, בורגול, קווקר, גריסים קטניות: אפונה, חומוס, תורמוס, עדשים, שעועית לבנה, סויה, דורה, פול אני אשמח לתיקונים ותוספות כדי שאפשר יהיה להעלות את זה למאמרים. מישהו יכול להוסיף קצת מידע כללי על חלבונים?
 

דורון ק

New member
אני בשלבי כתיבה...

כבר הראתי את המאמר לאלון. בעיקרון חשבנו לעשות מאמר מורחב ואחד יותר מתומצת. אם את רוצה תרשמי את כתובת המייל ואני אשלח לך(אבל זה עדיין חלקי).
 

sheda0ktana

New member
חלבון מלא ממקור צמחי

מסתבר שרוב המתכונים ה"עממיים" מהווים למעשה חלבון מלא (שילוב של קטניות ודגנים בצורה שתאפשר לגוף להרכיב חלבון "כמו בבשר"): מג´דרה (אורז ועדשים) פלאפל עם חומוס בפיתה, טורטיה עם צ´ילי (שעועית ברוטב), אפילו פרוסה של לחם עם חמאת בוטנים, או חלב סויה עם קואקר! מה שחשוב לדעת, שאין צורך דווקא לאכול את כל המרכיבים של החלבון המלא באותה ארוחה, אלא אפשר לאכול חצי בארוחה אחת (נניח דגנים וירקות) ואת החצי השני בארוחה אחרת (קטניות וירקות) והגוף כבר מערבב את החומרים לבד. זה טוב למי שדוגל בדיאטת ה"הפרדה", שבה לא מערבבין בין אבות המזון (יש מי שטוען שזה יותר בריא/קל לעכל ככה, ויש מי שלא).
 
למעלה