מקור אמין לדגים בריאים?

מקור אמין לדגים בריאים?

אהלן לכולם,

אנחנו גרים בירושלים. בשנים האחרונות קנינו דגים (ציקלידים) בד"כ מהחנות "נעים במים" ברמת רזיאל.

בפעם האחרונה שהבאנו משם, נפלנו חזק.
הסתבר שהדגים החדשים הביאו איתם חלזונות חרוטיים.
עד מהרה הנבלות הקטנות השתלטו לנו על האקווריום, שום דבר לא עזר.
בסוף לא היתה ברירה, ונאלצנו לרוקן לגמרי את האקווריום להחליף חצץ, לנקות מהיסוד...
הרבה יזע, צער ועוגמת נפש.

עכשיו אנחנו מתלבטים-
אישי היקר לא מוכן לקנות שם שוב.
לי נדמה שזה יכול לקרות בכל מקום. אם הבנתי נכון, לעיתים ביצי החילזון מתחבאים להם במעי הדג.
מה אתם אומרים?
יש לכם המלצות לחנות דגים בירושלים ?

dvirm2

New member
שלום נילי

1. אינני מכיר שביצי חילזון מתחבאים במעי הדג וגם אם כן זה פשוט מזל שנפלתם על דג כזה ובהחלט לא אשמתו של מוכר החנות.
2. יכול להיות ששפכת את המים מהשקית של הדגים שהבאת מהחנות לאקווריום שלך?
3. האם יש צמחים חיים באקווריום שלכם? רוב הסיכויים שחלזונות הגיעו כטרמפיסטים על הצמחים ולאחרונה רק הבחנת בהם.
4. האם הכנסתם דקורציות מאקווריום אחר שהיה פעיל? או שהשתמשתם במדיות או ספוג פרלון שהיו בשימוש על מנת לקצר סייקל?

מקווה שעזרתי, בהצלחה.

כן

כן, יכול להיות ששפכנו עם הדגים את המים שאיתם

הצמחים אצלנו מפלסטיק

הפילטר שלנו חיצוני, מדיה ביולוגית, עם פרלון. אנחנו מתחזקים אותו לפי הצורך, כרגיל. 3 שנים, מעולם לא היתה לנו בעיה כזו

אז בשורה התחתונה אתה אומר שאין בעיה לחזור לאותה חנות, רק להקפיד לא לקחת מאקווריום שיש בו חלזונות ולא לשפוך את המים שאיתם אל האקווריום?

dvirm2

New member
היי נילי

בהמשך לחבריי מהפורום...
1. כל מה שנאמר כאן הוא בהחלט נכון.
2. אני מאמין שתוכלי להבחין לפני קנייה בדגים חשודים חולים או גנטית חלשים, יש מספר מאמרים בנושא ברחבי האינטרנט שבאמת יהיו לך לעזר בנושא זה.
3. עשי גם חיפוש פה בפורום לגביי איקלום נכון של דגים חדשים שמביאים מהחנות.

על כל מקרה אל תהססי להמשיך לשאול ולהתייעץ כאן בפורום נשמח לעזור תמיד ולסופו של דבר תחליטי מה הכי מתאים ונכון עבורך.

בהצלחה.

roeeya

New member
זה יכול לקרות בכל חנות, חלק מהסיכונים בתחביב

אם יש לכם מקום, אפשר לשכן דגים חדשים באקווריום קטן למשך שבועיים שלושה ואז להעביר למיכל הגדול. זה נקרא קרנטינה.
האם קניתם משהו חוץ מדגים? הכנסתם גזעים/צמחים/אבנים?

Yogev1982

New member
לצערי לא מסכים עם ידידי פה....

מבלי להכיר את החנות המדוברת ! ומבלי לפגוע ביושרה ובהגינותה !

נתקלתי לא אחת ולא שתיים ולא 10, בחנויות "שכונתיות" שאיכות הדגים שם ירודה מאוד .... בטן נפוחה צבעים מוחלשים או לחילופין חזקים מדי המעידים על חומרים כאלה ואחרים ....
ושלא נדבר על זה שלרב אלו דגים שהם F9000
ולא F1 או F2 כמו בחוות גידול
(F מעיד על מספר הדורות בשבי, F1 כלומר שההורים הם הורי שנולדו
וגדלו באגם אי שם ....והדגים הללו שנרכשים הם דגיגים לדגי טבע,
לרב יהיו דגים איכותים בריאים ויפים יותר!)

בקיצור מנסיון שלי,
רצוי לקנות בחוות גידול גדולה ומוכרת, לנסוע קצת יותר רחוק,
לשלם טיפה יותר....
ולקבל איכות

אני אישית כמגדל ציקלדים (מלאווים - פיקוקים) ממליץ בחום על חוות גידול "במזל דגים" הנמצאת בזכרון יעקב,
כן נסעתי מתל אביב לזכרון יעקב, לשלם על האיכות....

אין לעניין שום פרסומת, אין לי שום דבר אישי עם בעלי החווה, מעבר להתידדות מינימלית שבן מוכר לקונה.

אני מניח שניתן למצוא גם חוות טובות באזור ירושלים, רק צריךל לשאול לבדוק ולחפש :)

בהצלחה !

cavihai

New member
האשמה אינה של חוות הדגים

דבר ראשון לא משנה מאיזה חווה / חנות תקנה דגים לעולם אל תשפוך את המים שלהם למערכת שלך
אתה יכול דרך המים להכניס טפילים כאלה ואחרים אלייך למערכת שלא היו קיימים לפני .

מקווה שהחלפת יותר נכון זרקת את כל מה שיש לך בפילטר ושמת חדש כי גם אחרי ניקיון יסודי החלזונות המעצבניים הללו עלולים לחזור
מקווה שהחלפת חצץ וחיטת טוב טוב את הדקורציה באקווריום מחדש

מדבר מניסיון בעניין הזה

דבר שני תרכוש כמה בוטיות ליצן שיהיו באקווריום שבמידה ותחזור הבעיה יהיה אוכל טבעי שיאכל אותם

Yogev1982

New member
זה אני מסכים איתך

אבל עדיין חושב שבחנויות איכות הדגים ירודה לעומת החוות
ומוכן גם "להוכיח" את זה עם תמונות

ניקינו עד צאת הנשמה

עכשיו אנחנו תוהים אם כבר לנצל את המצב שנוצר
ואולי בכלל לנסות משהו אחר ולא ציקלידים...

זה היה בחווה

זה בדיוק העניין,
לא קנינו בחנות סתמית כלשהי, לא בשכונה ולא בקניון
אלא זו חוות גידול ידועה, גדולה ומוכרת
ומחוץ לעיר....

ולכן התאכזבנו

רק רציתי להבין עד כמה ניתן לצפות מהמקום שבו קונים שלא יהיו בו חלזונות
אז אני מבינה מכולכם שיכול לקרות בכל מקום

dvirm2

New member
אל תצפי

לא ניתקלתי עדיין בחווה או בחנות כזו כי האינטרס אצלם הוא כלכלי לכן לא ישקיעו מאמץ...
מה שחשוב מבחינתך כבר רשמתי בתגובה הקודמת, לכן גם אל תסמכי יתר על המידה על "המלצות" המוכרים.

הוא שם עכשיו, אין אקווריום בלי חלזונות

חווה כ"כ גדולה, עשרות רבות של אקווריומים, אם לא מאות
כמעט ואין אקווריום דגים שאין בו חלזון.
זה הגיוני?
מה עושים?

בעל המקום טוען שבוטיות אוכלות חלזונות חרוטיים. אני יודעת שלא. שהן אוכלות רק את הביצים שלהם.
הוא טועה/משקר?

dvirm2

New member
היי נילי

לא כל סוג של בוטיות אוכלות את חלזונות (אם בכלל) בכל מקרה אולי כמה אופציות לשיקולך:
1. להוציא את הדגים לאקווריום קטן יותר עם פילטר אחרי הרצה ובו לשכן את הדגים ולבצע איתחול של כל האקווריום הגדול מחדש (מה שיכול לקחת לך זמן מה) וזה כולל גם הפילטר כי החלזונות הגיעו גם לשם.
2. להשיג או לרכוש כמה חלזונות הלנה - הם אוכלים יופי את החלזונות החרוטיים וגם זנים אחרים של חלזונות (הם גם מטפלים יפה בפגרים של דגים שמתים).
3. להשתמש בחומרים כימיים לחיסול המטרד של החלזונות.
4. להשלים עם העובדה של החלזונות (מה שכן הם מתרבים בקצב מסחרר).

לפי דעתי שימוש בחומר כימי מיועד לחיסול החלזונות יהווה את הפתרון האולטימטיבי עבורך, במקום להתעסק בסייקל מחדש באקווריום הן 3 שנים יכול להוציא אותן מאיזון ולהביא למותם של דגים.

הצלחת השימוש בחומר לא נוסה על ידי מעולם אך קראתי כאן בפורום שהשיטה טובה וכן גם במאמרים אחרים שהיא יעילה.

שוב, חטטי בפורום כאן תמצאי פוסטים של חברים שעשו בחומר הזה שימוש בעבר.

אולי לא קראת את ההודעות הקודמות

אנחנו כבר אחרי השלב הזה.
כבר רוקנו וניקינו את האקווריום כולו מן היסוד והתחלנו מהתחלה, אחרי שכל הטיפולים האחרים כשלו.

אנחנו עכשיו בשלב רכישת דגים חדשים, תחת הטראומה מהסיפור הנ"ל מנסים להימנע מאותה צרה שוב.

dvirm2

New member
בכל מקרה

כמו שכתבתי להימנע משפיכה של המים מהחנות לתוך האקווריום.
בנוסף נא קראי כיצד לאקלם דגים חדשים.

לחלזונות חרוטיים אין ביצים

הם יולדים. לפעמים חלזוונת קטנים מאוד צפים על גבי המים, וכך הם עברו. בכל מקרה, לעולם לא שופכים מים מהחנות לתוך האקווריום.

Yogev1982

New member
שוב לא מסכים איתך....

אני לא רוצה להשמע כמו מפרסם
אבל מזמין אותך לחוות "במזל דגים"
שם לא תמצא לא חלזונות, לא שוכני קרקעים, ולא נעליים...
חווה שהחליטה שהיא מתעסקת ב 100% בציקלדים,
כולן אגב F1, הם לא מוכרים יותר מ F1 (דור ראשון בטבע)
וזה נראה בהתאם !!! דגים בריאים יפים עם 0 תקלות וזה אחרי שקניתי מהם קרוב ל 30 דגים (החלפתי אוכלוסיה באמצע) בנגלות שונות

אם רחוק לך הנסיעה לזכרון יעקב מזמין אותך אליי הבייתה גם לראות את הדגים שנקנו מהם ;)

קודם כל תודה לכולם! אבל בחייאת

אין למישהו המלצה לדגים בירושלים והסביבה?
מחילה, אבל אין סיכוי שאגיע לזיכרון יעקב במיוחד

למעלה