מקור היוגה

• פותח הנושא foxx
  • פורסם בתאריך

foxx

New member
מקור היוגה

רציתי לשאול אם יש למישהו פה ידע בנוגע למקור היוגה. אני יודע שהוא התפתח בהודו לפני אלפי שנים, אך אני שואל לגבי המקור לתנועות היוגה, איך היוגים הראשונים הגיעו אל התנוחות האלו. יש הרגשה שהתנועות האלה הן יותר מתנועות ותנוחות ועמידות על הגוף הפיסי, כל אחת מהן עושה משהו גם מעבר, יותר מאשר רק מתיחה של הגוף.

jbu

New member
אני מניח שמין הסתם כן הם עושות

אבל את התנוחות עצמם הגיעו אליהם יוגים בעזרת מדיטציה לפני אלפי שנים...

יוגי בר

New member
מקורות

היי לך. אז ככה: אתה באמת צודק בתחושה שלך. זה הרבה הרבה מעבר לזה. כדי להכנס טיפטיפה לעומק הדברים הכנס למדור המאמרים של הפורום ו.. אל תהסס לחפש. בטוח שתמצא משהו שירחיב את דעתך. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

foxx

New member
הממ

תודה וחיפשתי שם ובאמת מצאתי דברים שהרחיבו את דעתי, אך לא מצאתי סוג של תשובה לשאלה. השאלה היא איך הם הגיעו לפני אלפי שנים לתנוחות האלה ? מתוך פשוט מדיטציה עלו להם לראש תמונות של התנוחות האלה ? איך הגיעו למדיטציות ? משהו בכיוון הזה מעניין אותי לדעת, אבל אני חושב שאי אפשר באמת להשיג תשובה לשאלה הזו. רק מחפש משהו בכיוון :)

שפי

New member
מקור התנוחות

מתוך התבוננות בטבע ובאופן בו בעלי חיים שומרים על בריאותם, נעים ונמתחים...... וכן בעולם הצומח, הכל מתוך התבוננות, ויש האומרים שהידע הגיע אל הרישים בצלילים. בודאי יש עוד תשובות לכך, זה הידע שיש בידי.

יוגי בר

New member
מקורות ל..

היי לך אז ככה: אכן כי כן. ולכן צודק מאוד שפי בתשובתו. בוא ונפנה רגע- ברשותך- אלומת אור מהזרקור שלנו על מהות המושג מדיטציה. מדיטציה פירושה הטהור הוא: בוננות. המיוחד בבוננות זו שהיא מכוונת קודם כל פנימה. ואז ברגע שאתה יוצר את תנאי הבוננות בהוויתך ומתחיל בתהליך הבוננות, אתה מתחיל לחוות התרחשות ו/או התרחשויות (התרחשויות, שאגב, היו קיימות כל הזמן, רק שאתה לא היית מודע אליהן) ולאחר מכן מתרחשת התגלות. עכשיו, ככל שתעמיק את מימד הבוננות תגלה שאתה מתחבר (דרך ההתגלות/יות)יותר ויותר למקור.המקור של הכל. זה מה שעשו הרישים הקדמונים. לעצמם. בעצמם. ולכל הסובב אותם. בברכה ואהבה יוגי בר

foxx

New member
תודה

תודה רבה, זה נשמע נכון. אני מניח שאף אחד מאיתנו לא יכול באמת לענות על תשובה שכזו, אבל אני מאמין שזה הכיוון של התשובה. בברכה ושתהיה לך נשימה קלה ורגועה :)

למעלה