מקור המילה "יהודי"

Lordleor

New member
מקור המילה "יהודי"

מתי נוצרה המילה "יהודי" או מתי הוזכרה פעם ראשונה ממקור כלשהו
 
שבט יהודה, לא?

למיטב ידיעתי (החילונית והבלתי מלומדת מאוד) העם היהודי נוצר מתוך שבט יהודה ומכאן שמו.
 

וירוס 12

New member
לפי התורה -

אברהם נקרא "אברהם העברי" - לכן צאצאיו יקראו "עברים" 12 שבטים יצאו מיעקב , שנקרא אח"כ "ישראל", הם התרבו במצריים ונהיו לעם - ולכן נקראו "בני ישראל" אחד השבטים נקרא יהודה, (על שם יהודה בן יעקב) וכל "יוצאי חלציו" נקראו "יהודים". שאר השבטים נכחדו או התבוללו במהלך ההיסטוריה (חלקם נמצאו אח"כ בהודו, אפגניסטן וכו' ומתברר שהם התאסלמו) ומכל עם ישראל נשאר רק שבט יהודה, וחלק משבט לוי - הם כל אלה ששם משפחתם הוא "כהן" "לוי" "אזולאי" (=אשה זונה וחללה לא יקח) "כץ" (=כהן צדק) "כהנא" וכו'. הם יצאו לגלות יחד עם שבט יהודה לאחר חורבן בית שני, וכיוון שהיו מיעוט, ורובו של העם הנותר היה שבט יהודה - נקראו כולם "יהודים" ללא יוצא מן הכלל. ועכשיו לי יש שאלה: למה בקום המדינה, יוצאי עדות המזרח נקראו "פרענקים"? (על שם פרנקנשטיין?!!)
 

באהבה1

New member
../images/Emo182.gif../images/Emo182.gifחזק

מאיפה אתה יודע את כל זה? ובקשר לשאלתך: אני בעצמי בעל תשובה ואני בדת רק כמה שנים ולא הספקתי לשמוע הרבה את המילה הזאת (חוץ משבבניקים מועטים) וגם אני שאלתי אותם מה זה? לא כל כך הבנתי. אבל מה שכן הבנתי שזה בטח לא קשור לפרנקנשטיין חס ושלום!!!
 

אופירA

New member
מנהל
פרענקים

הפרנקים היו שבטים לוחמניים קדומים, שהתיישבו בגרמניה, הולנד וצרפת (נקראים כך ע"ש כלי הנשק שלהם, ושמם הוא המילה "צרפת" בלועזית). בארץ ישראל של המאות הקודמות ישבו גולי ספרד, ואילו האשכנזים החלו לעלות לארץ באופן קהילתי רק במאתיים השנים האחרונות. כאשר האשכנזים הגיעו ארצה, הספרדים קראו להם "פרנקים", ע"ש השבטים שהשתלטו על חלקי אירופה השונים, שממנה הגיעו האשכנזים. זה היה נחשב לכינוי גנאי, לזרים שמנהגיהם נחשבו משונים. עם השנים, האשכנזים הפכו להיות רוב התושבים היהודיים בארץ ישראל, ואילו העליות של אמצע המאה הקודמת היו של קהילות ספרדיות, שמנהגיהן נחשבו משונים לבני הארץ האשכנזים. כיוון שכך, קראו להם בשם הגנאי שהיה מקובל - "פרענקים". (בדיוק כמו שאני אקרא לך טיפש, ואתה תענה בתגובה: אני טיפש? אתה טיפש! פעם ילד חרדי אחד צעק לנהג מכונית שנסע בשבת: שאבעס! הנהג, בתגובה צעק לו: אני שאבעס? אתה שאבעס, אמא שלך שאבעס, אבא שלך שאבעס...). ככה זה, כשמתקשים להכיל מנהגים שונים והתנהגות מנטלית זרה (למען האמת, זה קשה מאוד מאוד), ולא מתאמצים מאוד באופן הדדי כדי לא לריב ולשנוא. וזו סיבה טובה מאוד למה בני עדה אחת ישתדלו שלא להתחתן עם בני עדה אחרת, כדי להימנע מלהיאלץ להסתגל למנהגים מנטליים זרים מאוד לסגנון המשפחה. בדורות האחרונים החילוניים אינם נמנעים מלהתחתן זה בזה, כי אין להם כל כך מנהגים והמנטליות ברוב המשפחות התאחדה והפכה לצברית (עדיין נדיר שאשכנזי ממשפחה אקדמאית יתחתן עם רוכלת מהשוק שמשפחתה קצת בסחבק עם הפשע המאורגן בשוק, למרות שהם אנשים טובים מאוד והיא בחורה מקסימה...). אצל החרדים עניין המנהגים והמסורת המשפחתית חזק בזכות ההלכה, ולכן גם המנטליות השונה נשמרת, ופחות מצוי שיתחתנו אנשים משני צורות חיים ומנטליות שונות וזרות זו לזו. אבל כאשר מדובר בצברים, שההבדלים המנהגיים הם רק בתחום ההלכה ופחות בתחום המנטלי והמסורתי - גם לחרדים לא מפריע להתחתן בבני עדות שונות.
 
שלום.

לפי דעתי, יותר נכון יהיה לשאול מה מקור הכינוי "יהודה" אשר מופיע בשפת המקרא?... (בוא נחזור לשורש)
 
למעלה