מקור המילה "ישראל"

mosherav

New member
מקור המילה "ישראל"

האם מישהו יודע מהו מקור המילה "ישראל"? שמעתי כי אחד הפירושים למילה "ישראל" היא קשר ישיר עם האל. השאלה האם זה ההסבר הנכון,ואם יש פירושים נוספים למילה. כל תשובה תתקבל בברכה.

קמליה1

New member
פירוש השם ישראל

אחרי שיעקב אבינו נאבק במלאך אלוהים כל הלילה והמלאך לא הצליח לנצחו, שמו שונה ל"ישראל", והסיבה שהתורה מעלה היא - "כי שרית עם אלוהים ועם אנשים ותוכל". השורש ש.ר.ה. הוא גם שורש המילה "שר" - שולט, גובר.

double O S

New member
אני גם זוכר../images/Emo96.gif

ששמעתי איפהשהו שישראל זה גם האותיות הראשונות של האמהות והאבות יצחק שרה רחל אברהם לאה אבל זה בטח סתם משהו שהגיעו לזה בתקופות מאוחרות יותר

DoronModan

New member
מה שאומר שכדאי לקרוא תנ"ך קבוע

יש לי תנ"ך ליד המיטה ואני פותח אותו במיקום אקראי. זה מעניין ומעשיר.

רפאל 3

New member
התנ"ך

הוא לא רק ספר שנרדמים אתו, הוא יותר מתאים להיות ספר ש"מתעוררים" אתו, וחיים אתו...

דקדקן

New member
יפה,

וכדאי מאד גם לעיין בפירושי הראשונים השונים לתנ"ך, הם מעשירים מאד ושופכים אור על פרשיות סתומות.

מעניין

אחד אמר קשר ישיר עם האל, אחד אמר על "שר". לי דוקא נראה טבעי יותר שהכוונה לאדם שהוא ישר בעיני האל...

masorti

New member
השם "ישראל" מופיע גם ב- Ebla Tables

שהן לוחיות חימר מסביבות 2300 לפנה"ס שנמצאו בעיר Ebla שבצפון סוריה. השם המופיע שם הוא Is-ra-ilu או משהו דומה. הנה לינק 1 והמשפט הרלוונטי ממנו:
But perhaps the most intriguing names are those personal names which also appear in the Bible; names from the 'Patriarchal Age' like Ab-ra-mu (Abraham), E-sa-um (Esau), Ish-ma-ilu (Ishmael), even Is-ra-ilu (Israel), and from later periods, names like Da-'u'dum (David) and Sa-'u-lum (Saul).​
הנה גם לינק 2 העוסק באותו נושא. השם "ישראל" הוא אחד השמות המופיעים בירוק במרכז העמוד שבלינק. --- מכיון שהטקסטים מ- Ebla קדומים במאות שנים ביחס לתקופת האבות, הרי שהשם "ישראל" היה כנראה מוכר כבר במזרח הקדום בתקופת האבות. זה לא יוצא דופן שאותו שם מקבל משמעויות שונות בשפות שונות. גם היום, השם Tom זכה ל"גיור" ע"י הצמדת המשמעות של תום=תמימות, והשם Shirley זכה ל"גיור" ע"י הוספת המקף ויציאת הצירוף העברי שיר-לי.

למעלה