מקור השבת

chenc19

New member
מקור השבת

שלום רב אני חן, ואני מתעניין בכל נושא שמירת השבת וכו'. אני מעוניין לדעת על המקורות התנ"כיים והכתובים בעיקר, בנוגע לשבת ; קראתי את עשרת הדיברות וכו'. אך... ניסיתי לברור ולא כל כך מצאתי - מאין הגיע האיסור להדליק אש? ומאיפה האיסור לא לצאת מתחומי היישוב? אשמח לשמוע מקורות כתובים / פרשניים וכו'. תודה מראש.

לא תבערו..... שבוע טוב "לא תבערו אש, בכול מושבותיכם, ביום, השבת" (שמות לה,ג)- בברכה אלה

שלום אחי- אתה מוזמן לפורום לשאול את הרב

יש שם אחלה אנשים שיוכלו לעזור לך :) כמו כן תוכל לבקר באתר הידברות אתר מצויין- יש שם אחלה מאמרים וסירטונים מדהימים ומאוד מרתקים בנושא השבת ועוד נושאים שקשורים ליהדות http://www.hidabroot.org/Site/index.asp בהצלחה אחי

אופירA

New member
מנהל
משנה, גמרא

אלו המקורות המדברים על פרטי שמירת השבת. איסורי השבת מבוססים על 39 מלאכות שקשורות בבניין המשכן, שמהם נלמדו הגדרת מלאכות. כידוע - בתורה נאסרה עשיית מלאכה בשבת, והגדרת מלאכה הוסברה ע"י התורה שבע"פ. התורה שבע"פ נכתבה בדורות האחרונים, בצורת המשנה והגמרא. ממקורות התורה שבע"פ נבנית ההלכה, שהיום גם היא כתובה בספרים. הספרות התורנית רחבה ועמוקה מכדי שאדם ללא ידע יקיף אותה, ודורשת הכרתה בשלבים, כמו שלומדים מתמטיקה בשלבים, ואי אפשר לקפוץ לשלב מאוחר בלי ללמוד את השלב המוקדם. זה בעיקרון. בפועל, אתה מוזמן לאן שהספורטאי הזמין אותך, כדי להרחיב את הידע, וכן להתעניין באתר ערכים על הרצאות פתוחות לציבור באזור מגוריך.

chenc19

New member
דת אינה מתמטיקה

ולא צריך להיות פרופסור כדי להבין את התורה. לא לזה מכוונים. פשטות - כשם שהאדם הבודד פשוט, ככה צריך להבין את הדברים. דברים מסובכים - רק מסבכים. אבל זו רק דעתי. תודה.

faridi

New member
לגבי התחום שבת:

פתח בספר שמות, פר' בשלח, פרק טז פס' 29: שם כתוב:"אל יצא איש ממקומו ביום השביעי" ודרשו על זה המון. בין היתר הלכות טלטולים וכד'.

chenc19

New member
איך שאני רואה את זה

ואיך שהמשפט נאמר מבלי להוציא אותו מההקשר (!!) ה' אמר לעם פשוט - אין לכם מה לקום בכלל ממקומכם - על מנת לאסוף מן(=חיטה=לחם). שבו "איש תחתיו" - בשבת אין לכם צורך לעבוד, לאסוף לחם - שהרי ביום השישי הלחם שהבאתי לכם יישמר גם ליום השבת! אז נראה לי שזה קצת לא קשור להתייחס למשפט כמצווה - אל תזוז מיישובך ביום שבת ; במיוחד שזה במאצע הסיפור של תלונת העם על האוכל במדבר ועל האספקה שלו.

faridi

New member
אל תקרא את זה לפי הפשט

צריך להתייחס לכל מילה ולכל רמז. שכחת שגם יש תורה שבעל פה שתפקידה להסביר את התורה שבכתב?

chenc19

New member
מצטער, לא שכחתי

אני פשוט מאוד נצמד לכתוב. אני לא מעוניין בתורה שבעל פה.

למעלה