מקור סידן לשומרים על GFCF

שירלוי1

New member
מקור סידן לשומרים על GFCF

שלום, לא יכולתי להגיע לכנס ה- DAN שהתקיים בירושלים, אך קראתי שרשורים שהופיעו כאן והחלטתי להעביר את הפשוש לדיאטת GFCF. אני מתלבטת בנושא תחליף לחלב (או פורמולה) שהוא עדיין לוקח בבוקר ובערב. אני יודעת שבד"כ מומלץ להחליף לחלב אורז או שקדים. באורז אין לנו אפשרות להשתמש בגלל נטיה לעצירות והשקדים לא טעים. חשבתי על תחליף על בסיס סויה כגון זה של alpro המועשר בסידן וקיים בכמה טעמים אטרקטיביים כגון בננה. דרך אגב הפשוש ניזון עד גיל שנה מתחליף סויה. האם יש לכם נסיון עם חלב מסוג זה. כמו כן, כיצד ניתן לפתור את בעיית המחסור בסידן בדיאטת GFCF ? תודה לעונים וחג שמח.
 
עד כמה שזכור לי בכנס המרצה דיברה

על GFCFSF כלומר דיאטה נטולת גלוטן, נטולת קסאין וגם נטולת סויה, לכן התחליף סויה, כנראה לא רצוי. בתי בת שנתיים, אלרגית לחלבון של החלב ואני גם מנסה לצמצם לה את הסויה. אז לאחרונה ניסיתי חלב שקדים וכנראה שיש לה רגישות כי זה גרם לה להרבה לחה, אז עברתי איתה לחלב אורז, עם דייסה נטולת גלוטן, וצמצמתי את היקף הסויה, על אף שצורכת 2 בקבוקים, להיקף של בקבוק אחד. היה יום אחד שבאמצע היום פתאום גם ביקשה בקבוק אז נתתי לה חלב אורז, עם דייסה בלי סויה בכלל וזה היה בסדר מבחינתה. הבעיה שלנו זה שהיא לא אוכלת פירות וירקות. אוכלת זיתים, אוהבת תפו"א ותירס ובזה יש הרי גלוטן, ובקציצות אוכלת גם ירקות, לא אוכלת פירות בכלל וגם לא שותה מיץ. אז בינתיים אני השארתי את היקף הסויה בכ"ז לבקבוק ביום כי מבחינתי זה כמו מולטי-ויטאמין, כי אין דרך לתת לה תוסף של מולטי-ויטאמין, כי היא לא שותה מיץ. לגבי בעיית סידן, התחלתי לתת לה תוסף של דובוני יאמי, אבל גם זה מסויה.
 
שיר שלום

אני גם בתחילת הדרך של הדיאטה GF/CF ,וממה שהבנתי מהדיאטנית איתה התיעצתי היא אמרה שכדי לפתור את בעיית המחסור בסידן אפשר להשתמש בטחינה משומשום מלא.יצאה עכשיו לשוק טחינה אורגנית של "הרדוף"העשויה משומשום מלא. קניתי אך טרם השתמשתי בה.אולי יש עוד מוצרים אחרים ואשמח לקבל עליהם מידע נוסף. בהצלחה שלומית
 

nissan41

New member
הוספת סידן - שקדיה

יש חלב שקדים מרוכז שנקרא "שקדיה" מכיל המון סידן, ניתן להוסיף כף או שתיים למנה של חלב אורז או או חלב שקדים לערבב בבלנדר ויוצא מרקם חלבי וטעים (ניסינו הילד התרגל לזה די מהר). במקביל אפשר להוסיף לדייסה המורכבת מחלב אורז/שקדים ואבקת דייסה של כוסמת או קורנפלור (או כל דבר שלל סויה או גלוטן). דרך אגב להערה של "מירמביה" אין גלוטן בתירס ובתפו"א
 

guybz

New member
שתי הערות על סידן לילדים ובכלל

1. תחליפי חלב אם בצורת פורמולה אינם מקור טוב לשום דבר. אני מצרף לכם כאן משהו שקיבלתי היום שמאד מתאים להבנתי את הענין ואם היה לי כיום תינוק להזין בתחליף חלב אם הייתי הולך על זה http://www.mercola.com/2005/oct/11/healthy_alternative_to_conventional_infant_formula_part_1.htm 2. הבעהי עם מחסור בסידן אצל תינוק שאוכל ירקות וזרעים (שקדים תחינה) איננה נפתרת על ידי מזון עתיר סידן. הבעיה היא מחסור בויטמין D והפתרון לכך הוא אור השמש. תחשפו את התינוקות לאור שמש המכיל קרינת UVB מספר דקות ביום, רצוי על כמה שיותר חלקים מהגוף (לא לתת לעור להיעשות אדום!) ולא יהיה להם מחסור בסידן. זה הולך ככה: שכבת העור מכילה כולסטרול. בעזרת קרינת UV B הכולסטרול הופך לחומר מוצא לויטמין D, בעזרת בלוטת התריס נוצר ויטמין D, ויטמין D גורם לסידן להיספח הן בעצמות והן ביתר תאי הגוף. בלי כולסטרול ובלי קרינת שמש צריך לצרוך כמויות גדולות מאד של ויטמין D מהחי, בעיקר מכבד. שמן כבד של קוד CLO הוא המקור הכי מקובל. אבל שמש פשוטה ותזונה המכילה כולסטרול זה הרבה יותר בריא. אגב כדי לקבל קרינת UVB צריך להיחשף ללא מקדם הגנה. סתם שיהיה ברור... גיא
 

razgalili

New member
חשיפה לשמש לא מספיקה

אצל חלק מהילדים בספקטרום חשיפה לשמש לא מספיקה כדי ליצר ויטמין D שכן אחד מהאנזימים שמיצר את הויטמין לא עובד. יש ילדים בספקטרום שסובלים מרככת גם אם הם מקבלים כמות ניכרת של שמש. מומלץ לכל הילדים בספקטרום לתסף ב CLO גם בשביל ויטמין D (וגם מאד בשביל ויטמין A)
 

guybz

New member
מקובל עלי רז. אם ידוע שיש ילדים עם

פגם מטבולי ביצור ויטמין D מכולסטרול בעזרת קרני שמש אז בוודאי שתוספת D היא מוצדקת. לעומת זאת אני פשוט לא מקבל את הנהירה אחרי תוספת סידן כי ממש אין קשר בין מצב הסידן בתזונה למצב הסידן בגוף. כל ילד או אדם שאוכל ירקות מגוונים מקבל מספיק סידן והבעיה היא ההטמעה והקשירה שלו בגוף וזה כאמור ויטמין D. מחסור בסידן כתוצאה ממחסור תזונתי הוא דבר כל כך לא סביר שכדי שהוא יקרה הילד צריך להיות בתת תזונה חמור. בקיצור חבל על הכסף והזמן בתיסוף סידן. אגב אם אתה מעונין במאמר שמסביר את תפקיד הסידן בסינפסה בצורה גרפית ברורה אני יכול לשלוח לך חג שמח גיא
 

razgalili

New member
אני אשמח לקרוא את המאמר

למיטב ידיעתי ההסטריה מסביב לסידן אצל ילדים היא תוצאה של אינדוקרינציה רבת שנים של חברות שיווק המזון שמכרו לכולנו את הצורך בחלב כי הוא עשיר בקלציום. אצל ילדים בספקטרום עודף סידן מסוכן ובעייתי, כי התגובה האוטוטוקסיסית שהורגת תאי מוח במוח האוטיסטי עובדת דרך הצפת התא בקלציום, ותיסוף קלציום לילדים בספקטרום מאד לא מומלץ, לפחות לפי חלק מהעוסקים בתחום.
 

התותים

New member
שאלה לגיא ולרז

אני מבולבלת בענין הסידן. שאלתי את ד"ר מק'קנדלס האם צריך לתסף בסידן, כיוון שהילד רגיש למזונות העיקריים העשירים בסידן (חלב, סויה, שומשום למשל) ואינו גדל מספיק לגובה. היא השיבה שכן. מצד שני ישנה הבעייתיות שרז מתאר בתיסוף בסידן. אז מה עושים? איך מאזנים בין השיקולים ואיך בודקים ספציפית לגבי הילד מה כדאי לעשות במקרה שלו? תודה מראש וחג שמח, תותים
 
אולי בטעות הבנתי שיש גלוטן

בתפו"א ובתירס, אבל אם לא, מתנצלת על הטעות. מה שכן, אני בטוחה שכאן בפורום הזה נאמר שבדיאטה רצוי לא לאכול תפו"א ותירס, כי זה פחמימות פשוטות, אולי בכתבה של בן צבי קראתי את זה.
 

guybz

New member
את רשאית לקרוא לי גיא...ואכן גם

תירס לא בריא בגלל שהוא מכיל המון עמילן שמבחינה תזונתית שווה ערך לסוכר נקי וגם מכיל שמן תירס שהוא אומגה 6 בריכוז גבוה. תפוחי אדמה לא בריאים בגלל העמילן מצד אחד, תפוח אדמה זה משהו כמו 70% עמילן (אולי אני טועה באחוז אבל ערך מאד גבוה) ולכן האינדקס הגליקמי שלו מתקרב ל 100. כמו כן יש בתוח אדמה חומרים הנקראים פיטאטים שהם רעלנים אשר רק בישול יסודי מנטרל אותם ולכן לא בריא לאכול תפו"א לא מבושל היטב. גיא
 

razgalili

New member
מספר הערות

בתפוחי אדמה ובתירס אין גלוטן או קיסיין. תירס זה אלרגן חזק. תפוחי אדמה שייכים למשפחת הסולניים, ולכן משניהם עדיף להמנע. בסויה יש חלבון שדומה מאד לגלוטן וקיסיין, כמו כן סויה היא אלרגן חזק, מכילה חומרים דמויי הורמנים שהשפעתם על הגוף ניכרת ולא חיובית, ותהליך העבוד שסויה עוברת כדי להיות אכילה עלול להשאיר רעלנים בתוצר הסופי. לגבי תוספת סידן - בדרך כלל אין צורך לתסף ילדים בGFCF בסידן. סידן הוא משתתף פעיל בתהליך שבו נגרם נזק למוח של הילד האוטיסט. אי אפשר לחיות בלי סידן שהוא מינרל חיוני, אבל בהחלט לא צריך לתסף. מצד שני טחינה זה בריא וטעים ומאד מאד מותר (להקפיד להשיג חומר טוב שלא מכיל כימיקלים).
 

Freed1

New member
אני נותנת קלציום מגנזיום נוזלי

של קירקמן, מדי פעם לא באופן קבוע. זה לא טעים במיוחד, אבל לא נורא. זה בעיקר משקיט את יסורי המצפון שלי לגבי המחסור בסידן. בעבר נתתי לו הרבה טחינה, ויצאה לו רגישות לשומשום בבדיקות, אז הפסקתי.
 

אור לנו

New member
אני חוזרת על הודעתי מלפני מס' ימים

קניתי בבית טבע חלב אורז וחלב שקדים של חב' PACIFIC ובשניהם יש תיסוף של סידן למוצרים, ב 100 מ"ל חלב יש 125 מ"ג סידן שזה לא מעט בהתחשב בכך שהילדים שותים בקבוק של 180 - 240 מ"ל בכל פעם. אני מערבבת את זה בדיססת קורנפלור של מטרנה בטעם וניל ובינתיים - לפשוש אין טענות... ולי כפולניה זה משקיט את המצפון מבחינת כמות הסידן שצריך לצרוך.
 

טל 0 0 0

New member
CLO

לאיזה חברות יש CLO ? ושל איזה חברה כדאי לקנות? (יש לי אפשרות לקבל השבוע מארה"ב).
 
CLO איכותי

של CARLSON או של NORDIC NATURALS. את שניהם ניתן למצוא בחנויות מזון בריאות גם בצורת קפסולות וגם בצורת שמן בתפזורת.ויליס לנגפורד טוען שעדיף CLO בתפזורת מאשר בקפסולה, כי חומרי הקפסולה נמסים לתוך השמן. הטעם הכי פחות בעייתי לדעתי זה NORDIC NATURALS בטעם תפוז. האפרסק והתות די מבחילים לטעמי. בעבר נתנו ליותם גם CLO A&D של קירקמן בקפסולות בתוצאות טובות.
 
למעלה