:|או קיי....אני שמח על ההתעניינות--
שאלת מלא שאלות, ואני אענה לך על כולן, ואני אשתדל לא להיות ענייני ותמציתי,אבל גם לתת את מירב החומר בנושא.טוב ,בוא נתחיל--אני מקווה שתהיה לך סבלנות לקרוא הכל. כמה טבק לשים--המדד הנכון לבדיקה הוא שאחרי שממלאים את המקטרת,יש לתת כמה נשיפות על יבש,בלי להדליק,ולהרגיש את מידת זרימת האוויר מהמקטרת לפה. אם המקטרת מולאה יותר מדי-לא יעבור אויר ותרגיש "סתימה". אם שמת מעט מדי טבק, התחושה תהיה "אוורירית"--כאילו שואפים "על ריק".בשני המקרים לא תהיה בעירה,או תהיה בעירה גרועה. ממה עשויה מקטרת--מקטרת סטנדרטית עשויה מעץ שנקרא באנגלי BRIAR -לא יודע את שמו העברי,מחלקו התחתון של הגזה של העץ חותכים קוביות גדולות,ומהן מעבדים את החלק ה "עצי", החום של המקטרת.הפיה עשויה מחומר לא רוגני--סוג של פלסטיק. יש גם מקטרות העשויות חרס, אבן-גיר (מירשאום) ויש גם מקנה תירס. פילטרים---אכן יש פילטרים למקטרות, מעץ בלזה, מספוגים קטנים,תלוי בסוג המקטרת ובמבנה שלה. נקוי---רצוי ואף הכרחי לנקות אחת לכמה עישונים את המקטרת.הדרך הטובה ביותר והפשוטה ביותר לנקות מקטרת היא לפרק את ה"ראש" מהפייה, ולנקות באמצעות נוזל מיוחד שניתן לקנות בחנויות טבק, יחד עם שימוש במנקה מקטרות רגיל (חוטר).הנוזל המיוחד ממיס את הניקוטין והזפת שמצטברים במקטרת,מנגבים קלות עם נייר סופג או חתיכת בד,מריצים את החוטר בפייה--ונגמר הסיפור.לא מומלץ להשתמש בסבון, חומץ וכו'.מקטרות מהסוג של "ראש מתברג" הן הקלות ביותר לנקוי דרך אגב. יצרניות מקטרות בולטות--- המובילות בתחום הייצור הסידרתי (לא כאלה של אספנים) הן savinelli,dunhil,peterson,brebbia,stanwell ויש כמובן עוד.זה ככה....מידגמי.לגבי הסדר האיכותי: קשה לומר מי הכי טובה,או מי טובה יותר מהשניה.תבין, זהו שוק ענק (לא בארץ...מן הסתם) וכל החברות הגדולות מייצרות מקטרות איכותיות. לי יש גם peterson גם savinelli גם falcon ועוד איזה שתיים לא יודע אפילו של מי. לגבי מחירי מקטרות----בארץ ניתן למצוא מקטרות טובות של falcon למשל ב 250-300 שקל. זו מקטרת קלה, פרקטית (ראש מתברג) ונוחה לעישון.יש מקטרות כמובן יקרות יותר, אבל על זולות יותר בשום אופן לא הייתי ממליץ. הזולות מאד עשויות מחומרים זולים, מתחממות מהר ונסדקות, יש להן התנגדות בעירה נמוכה(נשרפות ונאכלות מהר),ולעתים העישון בהן מלווה בטעם לוואי שנובע משריפת העץ ממנו המקטרת עשויה. לא כדאי...כמו בחיים---לא תמיד כדאי לקנות את ה-כ-י זול שיש. סוגי טבקים---זהו ללא ספק נושא בפני עצמו, שאפשר למלא עליו כמה דפים טובים.מאחר ואני לא רוצה להצטייר כחפיפניק, אני ממש ממש בקצרה ייתן כמה טיפים, ובימים הקרובים יפרט על הנושא בצורה מסודרת. בעיקרון רוב אריזות הטבק שבחנות (אם בקופסת פח ואם בפאוץ' (כזה מפלסטיק או ניילון) מכילות בתוכן תערובת של כמה סוגי טבק. על האריזה יהיה כתוב :tobacco mixture או blend . לכן כשאנו קונים טבק למקטרת,אנו למעשה קונים "תערובת" של כמה סוגי טבק,ולא טבק נקי מסוג אחד.(למרות שיש אפשרות כזו גם).מבחינה זו "השמיים הם הגבול"--יש אינסוף ווריאציות ואפשרויות לערבב סוגי ומיני טבק יחד, ויש גם תערובות שהוסיפו להן רום,וויסקי,וניל,דובדבנים ועוד ועוד. בארץ למרבה הצער המבחר הוא דל,מאחר ואין ביקוש רב לטבק למקטרת. ובשנים האחרונות בכלל הביקוש בארץ במגמת ירידה.כך אמר לי המוכר שלי בחנות טבק שאני קונה בה בת"א.אני אישית מזמין באינטרנט מחנות בארה"ב. מאחר וקשה להמליץ על טבק למישהו כי זה מאד עניין של טעם,אני אוהב להגיד שאם עישנת טבק ואהבת אותו---לך על זה.לפעמים טבק איכותי ויקר יכול להיות שלא יתתחבר אליו, ודווקא ימצא חן בעיניך טבק זול יותר שנחשב לפחות איכותי.בטח אתה מכיר כאלה שיגידו לך שנובלס היא הסיגריה הכי טובה בעולם. זה על אותו משקל.כמובן שיש הבדלים באיכות בין טבק אחד למשנהו----אבל על כך בפעם אחרת מקווה שקראת הכל ולא התייאשת באמצע. שאלו? הצעות?? לרשותכם ביי