מקים עסק וצריך ייעוץ

מקים עסק וצריך ייעוץ

פירוט קצר של הרעיון אני רק בשלב הבנייה וכמו כל דבר בחיים הבלתי צפויים שלי , אני מתקשה לדעת אם זה יצליח או לא. אבל אני מנסה לממש את האנרגיה הרבה שיש בתוכי לעשות דבר כזה. בכלל,אני מאמין גדול שאם אתה רוצה משהו ואתה לא הולך על זה לעולם לא תדע . אז למה לא להשקיע במשהו שכלכך מאפיין אותך ושאתה רוצה. כרגע הכל עדיין בגדר של רעיון,וחיפוש משהו ממשי שאפשר לעבוד עם. זה לא פשוט בכלל ואני בהחלט מחפש עזרה בכל מיני מקומות. מה הרעיון? כל מיני חתיכות פאזל שעדיין לא מצאו את זיווגם. לגבי עזרה...קשה לי להגדיר מה אני צריך כרגע אבל בהחלט: פתוח לרעיונות וייעוץ מחברי הפורום הרעיון עד עכשיו: לקנות מקום לפתח אותו ולהפוך אותו למרכז לאנשים שקשה להם. בו העסק יתבצע. אני לא אומר שזה עסק למטרת הכנסה. למרות שיש כאן מטרה להניב רק אני לא רואה איך. אני רק רוצה להציב את עמדת החלשים בפני הציבור ולתת עוד מקום בו יוכלו אנשים שסובלים להתפתח ולצמוח ואולי רק לחייך בלי להיות כרוכים בהוצאות של הפסיכולוג. הרעיון זה לפתח אותו עד שיקבל תדמית בפני הציבור וידבר גם לאנשים בעלי כיס רחב שירצו לתרום. הדבר דורש הרבה כסף הרבה עבודה ותכנון והרבה מזל כדי שזה יצליח יש לי רעיון כללי בלבד בנושא כפי שהסברתי למעלה ,והוא לא הולך להניב דבר(ללא מטרת רווח), לכן בכלל פרסמתי את ההודאה שלי כדי לקבל עזרה מהציבור שמבין ויכול לתת רעיונות טובים לגבי מה בן אדם כמוהו מחפש וצריך(market) ואולי יוכל להציע הצעות שיעזרו לי לשים עוד חלקים ביחד לגיבוש התוכנית שלי. בסופו של דבר כשיהיה לי מספיק מה לעבוד עם אוכל לגשת לשלב השני של מימוש הרעיון. כמובן שברגע זה אין לאן ללכת . אני רק פה כדי לשמוע מהאנשים שעוברים יןם יום סבל מה הם היו רוצים שיהיה. מה חסר? מה הממשלה וכל הארגונים לא נותנים? מה הבעיה שיש בטיפולים הקיימים? אם מיישהו יכול לעזור ולתת יד אשמח ... תודה

נשמע רעיון יפה...

תשמע- יש הרבה מאוד ארגונים ללא מטרות רווח כאלה- עמותות למינהן שעובדות על תרומות, שמטרתן לעזור לאנשים סובלים. לכל מחלה, בעיה או הפרעה יש לרוב אגודה או עמותה משלה. מה דעתך דווקא לא ללכת לכיוון הזה של תרומות או עמותות, אלא דווקא להקים עסק אמיתי שפועל באופן רשמי דווקא כן למטרות רווח. תחשוב על זה שאם תצליח להקים דבר כזה (וברור שזה ממש לא קל)- אז יהיה לך הרבה יותר כח מעמותות. אתה לא תצטרך להתחנף לאף בעלי הון למינהם או חברות או למדינה כדי להשיג כסף. אגב, אתה יכול למכור שירות למדינה, או לחברות או לבעלי הון- אבל זה משהו אחר! מה "אנשים סובלים" רוצים? אבל אתה מבין ש"אנשים סובלים" זו הגדרה רחבה מאוד. רוב האנשים סובלים במידה זו או אחרת ורוב האנשים צורכים מוצרים ושירותים כדי לשכך איזה סבל במקרים רבים. (למשל- אני מרגיש מצוקה של רעב- אני הולך לאכול...) הדבר הראשון אולי שאפשר לומר לך הוא שאתה צריך להיות הרבה יותר ממוקד...קודם כל וזה הכי חשוב: למי בדיוק אתה רוצה לעזור. מה אתה מתכוון לתת לו? עכשיו, אתה שואל "אותנו", מה אנחנו "צריכים"....האמת היא שלרוב היום חברות לא עונות על צרכים, אלא ממציאות את הצרכים ויוצרות אותם. אתה קודם ממציא את השירות או המוצר ואחרי זה אתה צריך לבוא ולשכנע אותנו שאנחנו צריכים אותו ושהוא יהיה טוב לנו....

תודה מוטי

דבריך נגעו לליבי. אתה צודק,אני צריך להיות ממוקד. בשלב זה אני חוקר...אני מחפש לעומק מה הציבור רוצה. מה חסר לציבור.. איזה שרותים נצרכים.. עכשיו באמת שלאמר "אנשים שסובלים" זה כללי ולא ממוקד,מצד שני,בכל אדם יש סבל שבנוי מהרבה רוודים שונים של אישיותו. כלומר,בן אדם שסובל נגיד מהשמנה. אולי סובל גם מדיכאון,מחרדות,מביטחון נמוך. וכו אז קשה לי לבוא ולהגיד שמי שאני רוצה לעזור לו הם -אנשים עם בעיות אכילה כי זו הגדרה שמכילה בתוכה אולי עוד הגדרות,כמו חרדה ודיכאון. זה לא פשוט ובגלל זה אני חוקר

מה חסר לציבור? מה הציבור רוצה? איזה שרותים

נצרכים? זו השאלה? בוא נתחיל בשאלות מסוג- מה חסר לך? מה אתה רוצה? איזה שירותים אתה צריך? מה הציבור רוצה וצריך זו שאלה שמאוד קשה להגיע לתשובה עליה, כי הציבור מורכב ממיליונים של אנשים, שכל אחד מהם העדפות שונות. אם תדע בצורה בהירה ומדוייקת מה אתה רוצה ומה אתה צריך- זו נראית לי נקודת התחלה טובה יותר... אגב- אחרי שתדע מה אתה רוצה וצריך, אפשר לעבור מעגל למשפחה שלך, החברים שלך והקהילה שלך... :)

אני לא מבינה

אתה רוצה לפתוח עסק , אבל לא ממש יודע איזה וטוען לאנרגיה אדירה בתוכך ורצה מאיתנו שניתן לך רעיונות לעסק שלך? מצטערת שאני נשמעת סקפטית אבל אני כן. אני כן בעד לנסות בייחוד אם אתה מרגיש שיש לך את זה, אני בעד ליקוט רעיונות אבל ללא קצהו של חוט, אף אחד לא אמור לעשות בשבילך את העבודה בלתת לך רעיונות ולו כדי שתוכל להקים עסק (בלי קשר אם זה למטרת רווח או לא, על אף שלהקים עסק צריך הון קטן ועל זה גם רמזת או אמרת במפורשות: למרות שיש כאן מטרה להניב רק אני לא רואה איך. אני רק רוצה להציב את עמדת החלשים בפני הציבור ולתת עוד מקום בו יוכלו אנשים שסובלים להתפתח ולצמוח ואולי רק לחייך בלי להיות כרוכים בהוצאות של הפסיכולוג. הרעיון זה לפתח אותו עד שיקבל תדמית בפני הציבור וידבר גם לאנשים בעלי כיס רחב שירצו לתרום. הדבר דורש הרבה כסף הרבה עבודה ותכנון והרבה מזל כדי שזה יצליח " ) . התחלת מאיזושהי השתפכות אישית , דילמה אישית שהיא בהחלט דילמה, לא פשוטה שאני משערת שיש כאן אנשים שיכולים לעזור לך, בדילמה האישית שלך ואז עברת לפיתרון של אותה דילמה אישית שלך: "לקנות מקום לפתח אותו ולהפוך אותו למרכז לאנשים שקשה להם." ולאחר שגיבשת פיתרון , אתה מעוניין מהציבור תמיכה? משהו בסגנון: "לקבל עזרה מהציבור שמבין ויכול לתת רעיונות טובים לגבי מה בן אדם כמוהו מחפש וצריך(market) ואולי יוכל להציע הצעות שיעזרו לי לשים עוד חלקים ביחד לגיבוש התוכנית שלי". - שוב, מצטערת שאני סקפטית, זה עמום לי מידיי ויתרה מזה: על בעייתך האישית לא ממש התמקדת, אלא על פתרונות להקמת העסק שלך. בהצלחה בכל מקרה. לכאן או לכאן.

אגב

במחשבה שניה: יש ייעוצים ארגוניים שזה המקצוע שלהם: הם מייעצים לאנשים בעלי הון הרוצים לממש את עצמם, איזה עסק כדאי להם לפתוח: אני מכירה באופן אישי כמה כאלו - הם מאוד רציניים: הם ישלחו אותך למכונים ששם תעשה מבחנים הן פסיכוטכניים והן פסיכולוגיים, הם ינהלו עימך פגישות מאוד מסודרות ויעלו את הדילמה שלך לדיון עם עמיתיהם בחברת הייעוץ שלהם והם לאחר כמה חודשים (תלוי, אתה תחליט או למעשה יש להם תקופה של עבודה מינימאלית) והם יושבים איתך, עם כל הנתונים שלך ומייעצים לך איזה עסק לפתוח, בהתאם לכישוריך, לרצונותייך, להון שיש לך. הם גם מלווים אותך בתחילת דרכך (כשנה לטעמי אולי יותר) ועוזרים לעסק המתפתח שלך . מומלץ מאוד .

c h e l o

New member
נשמע כמו גישה מפאיניקית,

בא נקים וועדה שתבדוק, ובעצם נקבור את זה לאט. קברת לו את הרעיון (שטרם נולד) ושלחת אותו להסתכלות

אולי תחבור ל שי"ל?

שי"ל , שירות יעוץ לאזרח, ארגון מתנדבים . שם תלמד היטב על צרכים של הציבור הרחב.

למעלה