מקינטה בצרה

sharon2414

New member
מקינטה בצרה

שלום, התחדשתי במקינטה של 9 כוסות וקפה טחון טעים אך אין תקשורת טובה ביני לבין המקינטה.
שמתי 2 כפות קפה טחון ושתי כוסות מים (בדיוק כמות האספרסו שארצה לשתות) ושמתי על הגז.
אך עוברים 20 דקות ומעלה ולא יוצא קפה כלל! (זה על אש גבוהה, אך לא מדי)
כשכן יצא לבסוף - היה ממש כמה טיפות והפסיק.
כשניקיתי את הכלי ראיתי שעוד יש המון מים
בתחתית הכלי והם כולם שחורים מהקפה!

מה קרה ואיך אני מתקנת את זה?

תודה מראש :)
 

dekeltal

New member
מקינטה של 9 כוסות

כשמה, מיועדת להכנת 9 כוסות, לא פחות.
 

Yehuda Badihi

New member
אתה לא יכול לשים כמה קפה וכמה מים שאתה רוצה.

קרא את ההוראות. קפה שמים עד הסוף (ממלאים את כל המסננת) ומים שמים בכמות שמותר. לא יותר ולא פחות. לא קיבלת עם זה כוסית מדידה? אם לא אז נסה למלא עד לפני שסתום הבטיחות.
 

milch

New member
יתרונות וחסרונות המקינטה

אכן תיקשורת לקויה ומצערת משהו...
יתרון של מקינטה הוא איכות המשקה המופק כמובן בתלות באיכות הקפה הטחון.
החיסרון הוא שלכל כמות של מנות יש צורך בכלי בגודל מתאים לכמות הרצויה.
 
כמה חוקים שלא ניתן לכופף בשימוש במקינטה.

מקינטה בנויה להכין כמות קפה מדודה, ברורה וקבועה! לא ניתן להכין פחות, לא ניתן להשתמש עם שתי כפות קפה ושתי כוסות מים! יש למלא תמיד את הכמויות המיועדות למכשיר!

כמות הקפה מתיחסת לספלוני אספרסו במכילים 35-40 מי"ל משקה... אם משובר במקינטה של 9 מנות עסקינן, מדובר בכמות קפה שאמורה להספיק ל9 אנשים או 4-5 שתייני קפה כבדים ורדומים במיוחד! לא ממליץ לאדם בודד לשתות לבדו את כל התכולה שמקינטה 9/6/4 מנות לבדו, אלא אם עוד 15 ד' הוא יוצא לטריאטלון או איזה איירונמן או אימון קרוספיט אכזרי במיוחד.
אם את רוצה ממקינטה קפה דליל יותר עם כמות נוזל גדולה, יש להצטייד במקינטה קטנה יותר (3-2 מנות) להכין, לשפוך לספל את התכולה ולהוסיף מים חמים, לקבלת "אמריקאנו". למזלך , מקינטה זה דבר זול.

קפה למקינטה, יהיה קפה לאספרסו, טחון במידה 40-45 מיקרון ממוצא, לצורך העניין גודל הגרגירים יהיה בערך פי 2 מעובי הגרגרים שטחונים לאספרסו ופי 4(!!) יותר גס מקפה טחון לטורקי... כלומר אם שמת קפה שחור רגיל במקינטה, הקפה סתם את המעברים במסננת של המקינטה ולכן לא יצא קפה. סתם לידיעה, כל הקפה האספרסו הטחון שנמכר בסופרמרקטים באריזות וואקום של לוואצה/מאורו/דנסי/עלית/אדברט דאו/ג'יקובס/קימבו/ וכיוב, טחון למעשה למקינטות ובכלל לא למכונת אספרסו

יש למלא מים עד הסימון אם קיים, ואם אין סימון עד שהמים נושקים בגובהם בשסתום הביטחון שבדופן החלק התחתון של המקינטה.
יש למלא קפה טחון מלא המסננת שבאמצע, שטוח ומלא עד שפת המסננת .
יש לסגור את המקינטה היטב ולהדק קלות... אין להדק את הקפה ולדחוס אותו טרם סגירת החלק העליון.
להניח על להבה שתהיה מתחת למקינטה ולא מסביבה.
ברגע שכל הקפה עלה למעלה לחלק העליון ונשמע פכפוך של קיטור, זה סימן שהמים סימו לעלות והמקינטה סיימה את פעולתה, למזוג לכוסות ולשתות לרוויה.

בהצלחה.
 

xfwind

New member
אם אני אוהב כוס קפה של 220 מ"ל

עם חלב, וזה יוצא לי טוב עם 10 גר' קפה טחון בפילטר DROPS, או היה עובד במכונת האספרסו שהתקלקלה - עם כמות המים כנ"ל (אחרי המיצוי של הקפה פשוט המשיכו לצאת מים רותחים).

אזי במקינטה אני חייב למלא לפי "אספרסו" של 10 גר' קפה על 50 מ"ל מיםואז להוסיף מים חמים/חלב?

 

xfwind

New member
ועוד שאלה לגבי הטחינה

את הקפה לאספרסו (המכונה מתה) טחנו לי ברמה של "3.5".
את הקפה ל- DROPS טוחנים לי "4.5".

למקינטה אני מבקש "5" או "5.5". האם במטחנה הפשוטה (באה יחד עם הבלנדר) אפיק טחינה גסה בסגנון ה"5" או ה-"5.5"?

 
אין דין יצחק הבר לטיל פאג'ר....

מה הקשר בין דריפ למקינטה? לא הבנתי את השאלה שלך ומה בכך שלדריפ יש כלי משלו שלא קשור לסיפור?


דריפ על כל 150 מיל' מים יש לשים 8.25 גרם קפה טחון מאוד גס.
 

xfwind

New member
הקשר הוא אופי הקפה שאנחנו שותים....

ויחס המים לקפה.
 

dudi4321

Active member
אחלה הסבר

רק שבסכמה חסר מה שיש רק במקינטה בשם בריקה של חב' ביאלטי.
משקולת שסותמת עם גומי את החלק העליון שממנו פורץ הקפה.
מה שמגביר את לחץ האדים ויוצר לדעתי קפה טעים יותר מהמוקה של מקינטות ללא מגביר הלץ.
 

dudi4321

Active member
9 זה רק ל-9 מנות קפה

אבל.
אבל אפשר לנסות לרמות. מרמים את נפח הסלסלה ע"י ששמים משהו שימלא את הנפח במקום קפה. אבל אז צריך גם פחות מים. אפשר לנסות לשים שליש מים כאילו ל-3 כוסות ולשים בסלסלה כדורי משחק שהם עם אויר ואז יהיה פחות מקום לקפה. חשוב שפני השטח בסוף יהיו ישרים וקרובים לרשת העליונה.
לא ניסיתי עם 9 רק עם ביאלטי בריקה של 2 לקבל שוט שקרוב למנה אחת.
 
למעלה