מקלדת יפנית

עופר 123

New member
מקלדת יפנית ../images/Emo12.gif

איך נראית מקלדת יפנית? היראגאנה? קטאקטנה? אולי 3000 כפתורים של קאנג'י? איך נראית המקלדת היפנית?
עופר

MaNitma

New member
אני די בטוח

שזאת מקלדת של היראגאנה, ככה ההגיון אומר לי כי אף פעם לא ראיתי מקלדת יפנית. אבל נדמה לי שזה עלה פה פעם ומישהו אמר שהמקלדת היא של היראגאנה.

maula

New member
כן

מקלדת של hiragana.לא ממש זוכר איפה נכנסות כל האותיות...

jock

New member
המממ...

יש מישהו שיודע איפה אפשר לקנות מדבקות עם ההיראגאנה למקלדת? נראה לי שראיתי מדבקות כאלה איפשהו... רק האותיות היו רוסיות.

ketty the sheep

New member
אני הכנתי לבד

(ברוסית ז"א, כבר אין לי מקום לעוד שפות על המקלדת
), פשוט קונים מדבקות רגילות לבנות כאלו, כותבים את כל האותיות, ואז לוחצים על כל מקש במקלדת ולפי זה יודעים איפה לדביק כל אחת מהן
למה לבזבז כסף על משהו שניתן להכין לבד^^; (טוב, אז יש את ההשקעה המינימלית במדבקות, שאני דיי בטוחה שהן עולות פחות מהאלו שראית בחנות).

jock

New member
לא ראיתי בחנות

בגלל זה שאלתי איפה יש... אמממ... ויש מדבקות כאלה בגודל הנכון? או שצריך להיות מדויקים בגזירה?

ketty the sheep

New member
אני אישית גזרתי

וזו הייתה עבודה לא קלה, אבל הצלחתי
אני מניחה שיש מדבקות בכל מני גדלים, בטח יש כאלו ממש קטנות שיתאימו, צריך רק לבדוק (יש בחנויות כמו אופיס דיפו או אחרות שמוכרות ציוד משרדי).

dswbg

New member
אפשרות נוספת

ביפן יפנים אכן מקלידים במקלדת הכוללת אותיות היראגנה. אך אני לא רואה סיבה לטרוח, לגזור אותיות ולהדביק על המקלדת, כאשר יש אפשרות בווינדוס פשוט לכתוב ברומג'י והווינדוס ממיר את הרומג'י אוטומטית להירגאנה ואף לקנג'י (בהנחה כמובן שיודעים איזה קנג'י לבחור).

GnomeBubble

New member
כן

וזה יותר נוח למערביים לכתוב ככה מאשר בהיראגאנה, זה בטוח. קוראים לתוכנה הזאת Microsoft IME והיא באה עם חלונות 2000 וחלונות XP. פשוט צריך להתקין, בנוסף לפונטים היפנים, גם Input Method יפני. ואז Alt-Shift מחליף לך בין עברית, אנגלית ו-IME. אני אישית לא עובד עם ה-IME, כי אז לא נוח לי להחליף מעברית לאנגלית (הוא הורס את ה-Alt-Shift), אז אני לא יוכל לעזור לך.

למעלה