מקלובה צמחונית

yair_bar

New member
מנהל
מקלובה צמחונית

המצרכים:
1 ראש כרובית מופרד לפרחים
3 תפוחי אדמה עם קליפה אדומה קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ (5 לגרגרנים)
2 גזרים שמנמנים קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ
3 בצלים יבשים קלופי וחתוכים לרבעים לאורך
3 כפות שמן זית
2.5 כוסות אורז בסמטי
4.5 כוסות מים
1 כפית כורכום
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית קינמון
1 כף אגוז מוסקט מגורר טרי


אופן ההכנה:
אם יש סיר טיגון עמוק - מטגנים את כל הירקות בנגלות.
מתחילים בתפוחי האדמה עד לרמת צ'יפס (ולכן לגרגרנים כתבתי מראש 5 תפוחים כי כשהם מוכנים ואתם מטגנים את שאר הירקות זה מאד קשה להניח לצ'יפסים האלה בצד בל לגעת).
אחרי תפוחי האדמה מטגנים את הגזרים והבצלים עד להשחמה
בסוף את הכרובית עד להשחמה מאד טובה.

בסיר רחב בעל תחתית נון-סטיק שמים את שמן הזית ומעליו את קוביות הצ'יפס.
מעל מפזרים מחצית מכמות האורז
מעל את הגזרים והכרובית
מעל את יתרת האורז.
מוסיפים את המים והתבלינים ומחצית מכמות הבצל (את המחצית השנייה שומרים לאחר כך

מביאים לרתיחה, מכסים ומעבירים ללהבה הכי קטנה שיש בבית (ובה לעוצמה הנמוכה ביותר).

משאירים על חום נמוך 45-60 דקות.

מכבים את האש ומחכים עוד כמה דקות.

ניתן להפוך את תכולה הסיר על צלחת הגשה יפה.

*למי שיש סיר אורז פשוט מניח את כל הדברים בסיר לפי הסדר המוזכר ומפעילים.
** למי שאין סיר לטיגון עמוק ניתן לטגן את הירקות במחבת. את הטיגון עושים בשליש כוס שמן זית ואותו מעבירים לסיר האורז יחד עם הירקות (במקום 3 כפות שמן הזית)
 

גסטרו

New member
תודה רבה !! מתאים בדיוק לילדי הצמחונים

עד טבעוניים ..
ננסה אחרי פסח- אנחנו לא אוכלים אורז בחג
 

yair_bar

New member
מנהל
מפזרים מעל האורז אחרי ההוצאה מהסיר

הבצל שנכנס לסיר מתרכך מהבישול.
בחלוקה לשתי קבוצות אנחנו גם נהנים מהטעם של הבצל שמתבל את האורז ומהחצי השני אנחנו נהנים במרקם המקסימלי שלו
 

גםאני5

New member
|תודה רבה| + שאלה לא כשל"פ על סיר האורז

נראה לך שכדאי להוסיף לאורז (כל אורז שהוא עם ירקות,לא רק המקלובה) קוביות טופו שטיגנתי\הקפצתי אחרי השרייה במרינדה?
 

yair_bar

New member
מנהל
שאלה טובה - לא ניסיתי

ההיגיון שלי אומר שייצא יותר טוב אם תוסיפי אותן לאורז המוכן ולא תשלבי אותן בשלב הבישול

אגב, הכנתי לא מזמן גם אורז משולב באיטריות דקות שחומות (שפשוט טיגנתי מראש להשחמה והוספתי לסיר עם האורז והנוזלים) - יצא גם טעים מאד
 

raya

Well-known member
מקלובה צמחונית..... הכנתי בזמנו לפי מתכוןשהביאה אריאלה פיקסר אלון בפורום עושים שוק.
המתכון היה די דומה לפי מיטב זכרוני.
מצורפת תמונה - כאשר הפכתי את המקלובה היא התפרקה אבל היתה מאוד טעימה.

שבת שלום!

רעיה
 

ybo4

New member
תודה רבה


(סתם לא לא היה אייקון של אורז) אצלנו אוכלים אורז בפסח.
אתמול בערב נסעו להתנדבות שאני חברה בה חמישה קילו אורז "חגיגי", כלומר אורז שנוספו לו בצל מטוגן, אגוזים וצימוקים, שנארזו בעשרים קופסאות מסודרות.
היום אכין אורז לליל הסדר והרעיון של מקלובה צמחונית מוצא חן בעיני מאוד.
המתכון נראה מעניין, ובוודאי טעים.
תודה
 
למעלה