מקלובה

Gidi Shemer

New member
מקלובה

אז היום הבטתי בחציל דשן וזה עורר בי זכרונות של מקלובה. בימי הטרום צמחונות, מקלובת חצילים היתה מאכל חגיגי שהייתי נדרש להכין בכל אירוע (למי שלא מכיר- אורז הפוך).

אחד הרגעים הקשים בתהליך ההתצמחנות היתה ההכרה של הבנות שלי שאני מפסיק להכין את המקלובה. הם קיבלו את עקרונותי בכבוד עד שזה הגיע למקלובה. מה לעשות, העקרונות ניצחו.

אז בין ויכוח אחד למשנהו בשרשור שמהר הפך לשרשורפלצת בענייני טבע האדם ומזונו וגלש מעט גם לענייני חינוך- בעודי מביט בחציל היפה, חשבתי לעצמי "למה לא לעשות מקלובה ופשוט להשמיט את הבשר?" נכון שאפשר להשתמש בכל תחליפי הבשר מהצומח אבל אני מעדיף לא להשתמש בתחליפים הללו.

אז נכון, אני אשקר אם אומר שזה ב-ד-י-ו-ק אותו טעם, אבל יצא מה זה טעים.

התוצאה בתמונה

Gidi Shemer

New member
ובסיר שליד

שעועית לבנה מבעבעת לה ברוטב עגבניות, כמון וכורכום.

לילה טוב

RSPA

New member
נראה טוב.

אני הייתי מנסה לשים בונזו סויה בשכבה הראשונה עם הירקות אבל היות ואתה רוצה להימנע מכל התחליפים הללו למקור, הנה מתכון למקלובה טבעונית ממש.
http://tinyurl.com/nmxbfo5

RSPA

New member
השמן כאן זה קונטרה לשמן בפקיילה של בן

ועוד הערונת: שלא תחשוב לרגע שהבאתי את המתכון הזה כדי לערער על המתכון שלך אלא רק לפתוח עוד אופציה נטולת "תחליפים" למקור.
אני מרגיש חייב לרשום את זה, לאור רגישויות שונות שהתגלו כאן בימים האחרונים.
אז הכל - ברוח חיובית.

Gidi Shemer

New member
חס וחלילה. אין לי שום בעיה עם עוד מתכונים

כל המרבה הרי זה משובח

Gidi Shemer

New member
זה נכון, אבל זה גם אומר לא מעט ירקות שוחים

בשמן. לא סוף העולם, אפשר להתפרע מדי פעם, פשוט ה"חצי ליטר" הזה עשה לי רשרוש קל בלב.

Gidi Shemer

New member
מפרגן, מפרגן

מזהיב בשמן זית בצל, הרבה שום וקצת אורגנו,. מוסיף חציל בינוני חתוך לקוביות ומערבב. חשוב שהחצילים יתרככו די רציני.

מתבל. פה החלק נכי חשוב. הרבה בהרט וקצת פלפל שחור. הבהרט הוא מה שהופך את המקלובה למקלובה!
מוסיף אורז (בערך כוס וחצי). לא מערבב !! פשוט משטח מעל החצילים.

מוסיף ציר ירקות (רותח) לכיסוי. אם אין ציר ירקות, מסתכל ימינה ושמאלה שאף אחד לא יראה וממיס כף אבקת מרק ירקות (או בטעם עוף) במים רותחים ומכניס פנימה (חשוב גם שלא תהיה מראה בסביבה ואז אפשר להדחיק את עניין אבקת המרק יותר בקלות).

מכסה ומבשל על אש נמוכה כ- 20 דקות. אם חסרים נוזלים אפשר להוסיף מים רותחים.
לקראת הסיום- קולה במחבת כמה כפות צנוברים וקוצץ פטרוזיליה ונענע.

לשלב הדאווין- מרים את המכסה. מניח צלחת גדולה או מגש על הפתח. בזהירות רבה אוחז את הסיר מלמטה ביד אחת, מניח יד שניה על המגש ובתנועה חדה ואלגנטית (תוך עמידה על רגל אחת)- הופך את הסיר.

מורידים את המכסה, מפזרים את הנענע והפטרוזיליה, מקשטים בצנוברים.

RSPA

New member
אחלה.

לענין הצנוברים, למדתי מגבי, שאפשר לקלות אותם במיקרוגל. מניחים בכלי קטן מתאים ומערבבים מידי פעם. זה עובד מצוין.
אם מדברים על דאווין - הכי בענין זה להוציא את המקלובה בצורת חצי כדור לצלחת. זה אומר לבשל בכלי שצרתו כזו. יש כלי כזה בכלל? יש קערות פיירקס כאלה אבל הן טובות לתנור או למיקרוגל. אולי אפשר להכין את זה כולו במיקרו ?
הגיגים....

ימימה

New member
אפשר להציע משהו?

לטובת המראה יותר מאשר הטעם - כשהייתי עושה מקלובה בשרית (ואיזה יופי של רעיון נתת לי לסופ"ש הקרוב עם המקלובה הטבעונית!) הייתי מטגנת פרוסות תפ"א ומרפדת את הסיר בהן, ועליהן שמה את האורז וכל השאר. כשהופכים את הסיר זה יוצא מאד יפה. כשקראתי את המתכון שלך חשבתי שאפשר לעשות אותו דבר עם פרוסות חצילים מטוגנות - במקום עם תפוחי האדמה, וזה גם יצא יפה. אני גם מוסיפה כרובית מטוגנת למקלובה (וכן, זה עם די הרבה שמן...)

Gidi Shemer

New member
הרעיון מעולה

האמת שהשתעשעתי קצת ברעיון דומה, אבל לא יישמתי אותו משתי סיבות- אחת, השמן הנוסף שמצטרף לחגיגה. השניה- חצילים במעטפת היו קוברים את הסיכוי שהבנות שלי יטעמו את המקלובה

למעלה