Gidi Shemer
New member
מקלובה
אז היום הבטתי בחציל דשן וזה עורר בי זכרונות של מקלובה. בימי הטרום צמחונות, מקלובת חצילים היתה מאכל חגיגי שהייתי נדרש להכין בכל אירוע (למי שלא מכיר- אורז הפוך).
אחד הרגעים הקשים בתהליך ההתצמחנות היתה ההכרה של הבנות שלי שאני מפסיק להכין את המקלובה. הם קיבלו את עקרונותי בכבוד עד שזה הגיע למקלובה. מה לעשות, העקרונות ניצחו.
אז בין ויכוח אחד למשנהו בשרשור שמהר הפך לשרשורפלצת בענייני טבע האדם ומזונו וגלש מעט גם לענייני חינוך- בעודי מביט בחציל היפה, חשבתי לעצמי "למה לא לעשות מקלובה ופשוט להשמיט את הבשר?" נכון שאפשר להשתמש בכל תחליפי הבשר מהצומח אבל אני מעדיף לא להשתמש בתחליפים הללו.
אז נכון, אני אשקר אם אומר שזה ב-ד-י-ו-ק אותו טעם, אבל יצא מה זה טעים.
התוצאה בתמונה
אז היום הבטתי בחציל דשן וזה עורר בי זכרונות של מקלובה. בימי הטרום צמחונות, מקלובת חצילים היתה מאכל חגיגי שהייתי נדרש להכין בכל אירוע (למי שלא מכיר- אורז הפוך).
אחד הרגעים הקשים בתהליך ההתצמחנות היתה ההכרה של הבנות שלי שאני מפסיק להכין את המקלובה. הם קיבלו את עקרונותי בכבוד עד שזה הגיע למקלובה. מה לעשות, העקרונות ניצחו.
אז בין ויכוח אחד למשנהו בשרשור שמהר הפך לשרשורפלצת בענייני טבע האדם ומזונו וגלש מעט גם לענייני חינוך- בעודי מביט בחציל היפה, חשבתי לעצמי "למה לא לעשות מקלובה ופשוט להשמיט את הבשר?" נכון שאפשר להשתמש בכל תחליפי הבשר מהצומח אבל אני מעדיף לא להשתמש בתחליפים הללו.
אז נכון, אני אשקר אם אומר שזה ב-ד-י-ו-ק אותו טעם, אבל יצא מה זה טעים.
התוצאה בתמונה