מקלות יבשים
כן הייתי מוסיף לתמצית וניל אלכוהולית קיימת כדי לחזק אותה או ליצור סוג של תמצית חדשה, בעיקר אם יש הרבה מקלות כאלו. כנ"ל להשרות אותם בבקבוק רום או אלכוהול שתיה אחר, ואז להשתמש באפיה, גלידה, קוקטלים וכולי. לגבי סוכר, באופן אישי לא טוחן סוכר ומקלות\גרגירים שלהם ביחד למרות שזו אפשרות, אבל אני בהחלט תמיד מעביר מקלות שגירדתי מהם הגרגירים לתוך קונטיינר של סוכר קנים אורגני, זה הופך את השימוש בסוכר לחוויה משודרגת. כמובן שבגלל שהמקלות יבשים האפקט נפגם, אבל בהחלט הייתי "מתעקש" וחוצה אותם כמה שאפשר ומכניס לסוכר.
אם יש לך מטחנת קפה\תבלינים, אתה יכול לעשות אבקה נהדרת לפי השמועות מהמקלות היבשים ולהשתמש בה כתבלין או שילוב עם תבלינים אחרים, גם למתוק, נהדר לבשרים דגים ומלוח, גם לפולי קפה טחונים בהכנת קפה. גם בהכנת תה או סיידר, בשל יחד עם המקלות היבשים וזה בהחלט יעבוד היטב לדעתי.. יש תה היביסקוס ג'מייקני המשלב מקל וניל אפילו יבש בהכנתו, אז אין סיבה שלך זה לא יעבוד
ישנן כמה שיטות מוכרות ולפי השמועות גם מוצלחות, לא ניסיתי כי לא נזקקתי, של החזרת מקלות יבשים - הראשונה זה להרטיב היטב מגבת מטבח דקה, לעטוף המקל או המקלות היטב ואתה זה לעטוף בחומר שיחזיק מעמד במיקרו, ניילון עמיד נצמד או שקית נייר. אחרי עד 30 שניות במיקרו בחום בינוני, אמורים להיות לך מקלות משופרים.
שיטה נוספת היא במיכל פלסטיק מלא כסנטימטר ומשהו נוזל כוודקה, רום או תמצית וניל אלכוהולית וכולי, להשרות המקלות לאחר שקטמת הקצוות שלהם לתקופה של כחודש חודשיים, כשהמקלות עומדים מאונכים כמו קשית בתוך הנוזל. לפי השמועות המקלות "שותים" מהנוזל והוניל חוזר להיות עסיסי יותר.