מקלות וניל

מקלות וניל

קיבלתי כ50 מקלות וניל איכותיים מאוד,
האיש שנתן אמר שזהו הוניל הטוב בעולם...
מה אפשר לעשות איתם או איך לשמור אותם?
במקרר אטומים הם מתייבשים ומאבדים את הארומה..
תודה :)
 

revavonet

New member
אני מכניסה לבקבוק וודקה

וככה יש לי תמצית וניל טובה להרבה זמן
 

milch

New member
המתכון...

תמצית וניל תוצרת בית (צנצנת של 1/2 ליטר)


החומרים:

200 מ"ל אלכוהול 95%נקי לשתיה
300 מ"ל מים מינרליים
2 מקלות וניל טריים (שמנוניים במידה וגמישים)

ההכנה:

חורצים את המקלות בסכין חד, כך שהזרעים נחשפים. מכניסים לצנצנת.

מוסיפים את האלכוהול, אוטמים ומשרים לשבועיים במקום חשוך.

מסננים את הנוזל דרך ניר פילטר או בד גזה לכלי קיבול אחר, מדללים עם מים ומערבבים.

מוזגים לבקבוקים מעוקרים ומשאירים חודש נוסף לפני השימוש.
 

salo22

New member
יכל להגיד

אף אחד לא היה נותן ככה סתם 50 מקלות מהוניל הטוב בעולם, יהא מה שזה יהא. קשה מאוד להשיג את הוניל היוקרתי ביותר בעולם ולבטח הוא לא נתן לך מקלות ממקורות אלו. בכל מקרה אם באמת היו בידי 50 מקלות "הכי טובים בעולם", אין שמץ של סיכוי שהייתי משתמש בהם בתמצית.
 

almogi

New member
אפשר לשמור בפריזר עטופים היטב בפלסטיק נצמד

ישמר שנה ויותר.
 
וניל

Salo22, אני סומך עליו.. הוא חבר טוב של אבא שלי
הן גם נראים טוב.. ריח חזק גמישים שמנוניים מלאי גרעינים...
אז מה אתה היית עושה איתם?
ניסיתי לשמור אטומים במקרר.. נאבד להם הריח ונהיו קשים ושבירים
 

salo22

New member
המקרר זה המקום הכי גרוע

כי הוא פועל כמו מייבש חזק, זה טוב לייבש דברים אבל למקלות כאלו זה אסון. אני מזמין מקלות כאלו בכמויות מספקים מגוונים וכולם תמיד יזכירו לא לשים מקלות במקרר. בפריזר זה עוד סביר, עטוף בניילון נצמד כמו שהתיעו לך. הכי טוב זה לשמור מקלות בואקום באיזור שאינו חשוף לאור השמש ולא בהקפאה. ברגע שהמקל יוצא מואקום, אז כן כדאי להקפיא כמו שתיארו.
יש מקורות אקזוטיים מאוד של מקלות שניתן לקנות מספקים מעטים מאוד, מדובר בעיקר על מקלות גולד מהקטיף הנדיר ומצומצם יחסית ממדינת טאהיטי, שמחירם הסיטונאי בקניית כמות יכול אפילו להגיע ל 5-6 דולר למקל, לאחר מכן מקלות מאוגנדה ומקסיקו שמחירם יכול להסתובב סביב 3-4 למקל ורק לאחר מכן יגיעו מקלות נניח מקלות הבורבון ממדגסקר, שאני מתאר לעצמי שאלו המקלות שקיבלת, כי הם זמינים מאוד ומחירם שפוי יותר.
אז בוא נצא מנקודת הנחה שאת המקלות הטובים בעולם, כנראה אלו מטאהיטי, לא קיבלת כי אז בידיך אוצר ששווה בסביבות 300 דולר בראייה "מסחרית".
 
שימוש

ואיך משתמשם במקלות הקפואים?
פשוט להפשיר בחוץ?
יש לי עוד איזה 50 מקלות יבשים עם לא הרבה ריח מהנגלה הקודמת...
מה לעשות איתם? הם יהי טבים לתמצית או סוכר וניל?
או בגללשזה כמות גדולה עדיף אולי לעשות אבקת וניל? תודה
 

salo22

New member
מקלות יבשים

כן הייתי מוסיף לתמצית וניל אלכוהולית קיימת כדי לחזק אותה או ליצור סוג של תמצית חדשה, בעיקר אם יש הרבה מקלות כאלו. כנ"ל להשרות אותם בבקבוק רום או אלכוהול שתיה אחר, ואז להשתמש באפיה, גלידה, קוקטלים וכולי. לגבי סוכר, באופן אישי לא טוחן סוכר ומקלות\גרגירים שלהם ביחד למרות שזו אפשרות, אבל אני בהחלט תמיד מעביר מקלות שגירדתי מהם הגרגירים לתוך קונטיינר של סוכר קנים אורגני, זה הופך את השימוש בסוכר לחוויה משודרגת. כמובן שבגלל שהמקלות יבשים האפקט נפגם, אבל בהחלט הייתי "מתעקש" וחוצה אותם כמה שאפשר ומכניס לסוכר.
אם יש לך מטחנת קפה\תבלינים, אתה יכול לעשות אבקה נהדרת לפי השמועות מהמקלות היבשים ולהשתמש בה כתבלין או שילוב עם תבלינים אחרים, גם למתוק, נהדר לבשרים דגים ומלוח, גם לפולי קפה טחונים בהכנת קפה. גם בהכנת תה או סיידר, בשל יחד עם המקלות היבשים וזה בהחלט יעבוד היטב לדעתי.. יש תה היביסקוס ג'מייקני המשלב מקל וניל אפילו יבש בהכנתו, אז אין סיבה שלך זה לא יעבוד

ישנן כמה שיטות מוכרות ולפי השמועות גם מוצלחות, לא ניסיתי כי לא נזקקתי, של החזרת מקלות יבשים - הראשונה זה להרטיב היטב מגבת מטבח דקה, לעטוף המקל או המקלות היטב ואתה זה לעטוף בחומר שיחזיק מעמד במיקרו, ניילון עמיד נצמד או שקית נייר. אחרי עד 30 שניות במיקרו בחום בינוני, אמורים להיות לך מקלות משופרים.
שיטה נוספת היא במיכל פלסטיק מלא כסנטימטר ומשהו נוזל כוודקה, רום או תמצית וניל אלכוהולית וכולי, להשרות המקלות לאחר שקטמת הקצוות שלהם לתקופה של כחודש חודשיים, כשהמקלות עומדים מאונכים כמו קשית בתוך הנוזל. לפי השמועות המקלות "שותים" מהנוזל והוניל חוזר להיות עסיסי יותר.
 
..

תודה רבה :)
יש לי מטחנת תבלינים.. יש באמת לאבקת וניל שימוש? במקום תמצית?
 

bali

New member
מנהל
אני מגלגלת היטב בניילון נצמד

מכניסה לצנצנת אטומה ושומרת בדלת המקפיא (בצנצנת שמוכרים בה אספרגוס לבן, ארוכה וצרה). לפני השימוש משאירים על השיש את המקל לכמה דקות והוא יפשיר. נשאר עסיסי המון זמן.
חבל לבזבז את כולם על תמצית, למרות שהייתי מקריבה כמה מקלות למטרה הזו, יוצאת תמצית מאד טעימה.
 
אבקת וניל

הכנתי אבקת וניל מכ40 ממקלות הוניל הישנים שנשמרו במקרר.
איך לאחסן? זה יצא מעט לח...
 

bali

New member
מנהל
אני חוששת שבפריזר האבקה תתקשה בגלל שהיא קצת

לחה, ואז יהיה צריך להפשיר ולהחזיר כל פעם למקפיא. אפשר לנסות חלק במקרר וחלק במקפיא, ותראה איך המצב של האבקה כשהיא קפואה. אם היא לא נהיית מקשה אחת תשמור הכל במקפיא.
 
כבר שבועיים בפריזר

היום הוצאתי אחד
הפשרתי מספר דקות על השיש
חציתי, וראיתי שכשמוציאים את
הגרעינים הם דביקים ונדבקים אחד לשני.
למה?
תודה.
 
למעלה