מקלחון גדול

גוקיקון

New member
מקלחון גדול

צרפתי תכנית בקומה העליונה (דירה מקבלן).
מספר התלבטויות לגבי מקלחת ההורים:
1. ג´קוזי לא פרקטי אצלנו, בקשנו מקלחון במקום.
המעצבת הציעה לסגור את כל הקיר במקלחון (90*175), ובקיר שמול הברז (אנכית לחלון) לעשות מדרגה כזו לישיבה/או שמפו וכו´.
האם כדאי באמת לעשות מקלחון כזה גדול? אני אמורה ללכת מטר וחצי במקלחת כדי להגיע לשמפו?
האם מיקום הברז הוא נכון או שעדיף להעביר לקיר של החלון?
איזה עוד רעיונות יש לכם בקטע הזה?
2. הכיור מתחבא מאחורי דלת הכניסה,הדבר יוצר 2 בעיות במבנה הנוכחי: כשפותחים את דלת הכניסה ישר רואים את האסלה מול העיניים, והדלת נפתחת למעשה על מי שמצחצח שיניים. חשבנו להחליף בין האסלה לכיור אבל הקבלן לא מאשר. חשבנו להפוך את כיוון הכניסה כך שכשפותחים את הדלת יראו את הכיור ולא את האסלה.
חשבנו על להזיז את הדלת מעט ולעשות ארון הזזה (מייקר מאוד).
איזה רעיונות עוד אפשר פה ומה עדיף לדעתכם?

lank

New member
היכן התוכנית???

Iris Design

New member
התכנון של המצעבת בסדר גמור

מקלחון גדול זה כיף אמיתי. למה להצטופף? את גם לא צריכה "ללכת" עד לספסל, את יכולה להוסיף מתלה לכלי רחצה. מעבר לכך מטר וחצי לא בהכרח מצריך טרק אורבני. זה אפילו די קרוב.

לגבי פתיחת הדלת לכיוון האסלה, חוץ ממך ומבעלך, יש עוד משהו שרואה מה קורה שם? וגם אם האסלה יפה אין שום בעיה עם זה. בכל מקרה רואים אסלה כשנכנסים לחדר רחצה, גם אם היא בצד. מעבר לכך נראה שאין לך הרבה ברירות כי אם הקבלן לא מאשר להזיז את האסלה אז זה המצב.

הכיור מרווח וגדול, בעצם יש לכם שני כיורים, אז את לא באמת פוגעת עם הדלת במי שעומד מול הכיור.

אני מסכימה אתך שג'קוזי זה לא פרקטי ולא יעיל. אכן מומלץ לוותר.

הרבה פעמים כשעוברים דירה מבנה החיים משתנה גם הוא, ופתאום דברים שחלמנו עליהם כמו הרבה מקום ומרווח נראים מיותרים או מוזרים, אבל בפועל את משדרגת את עצמך וכדאי שתהני מזה.

אני גם מצרפת לך דירה שאני מעצבת עכשיו עם מבנה רחצה די דומה לסוויטת ההורים.

גוקיקון

New member
ואוו ממש יפה!

זה באותו מבנה כמו שלי

מה יש בדוש? 2 דושים?
שאלתי על המרחק כי יש לי 90*180, אז הספסל יוצא ממש רחוק, איך אני יגיע אליו אם אני רוצה לשבת או להתגלח?
זו הכוונה

Iris Design

New member
יש אינטרפוץ בצד אחד וראש דוש במרכז

ראש הדוש ממורכז המרחק שבין הספסל לקיר עם האינטרפוץ (ולא ממורכז בין קיר לקיר).

עומק הספסל 40 כך שבפועל נשאר לך 110 רוחב מקלחון. כלומר המרחק בכל זאת לא כזה גדול. אמבטיה ממוצעת היא 160.

duna206

New member
ואווו, מהמם...

רק איך הכניסה למקלחון? זו דלת שלמה או דלת חתוכה? לא הבנתי.
בנוסף מאיפה את בארץ?

גוקיקון

New member
אני עוד לא בשלב המקלחון

כרגע רק מוסרת לקבלן את התכניות חשמל/מים וכו', לכן צריכה לתכנן איפה עומד כל דבר.
הקבלן נותן ג'קוזי, אותו אני מורידה. אחרי קבלת הדירה אני יתקין מקלחון שהפתח שלו יהיה נראה לי מהאמצע? כי בצד אחד הדוש ואסלה, ובצד השני הספסל.
אולי כדאי לשים את הספסל בצד של הדוש, ואת הדוש לשים על הקיר של החלון? ואז הכניסה לדוש תיהיה מצד שמאל של המקלחון (זא מול החלון)?
אני מבאר שבע

Iris Design

New member
מקלחון הזזה או אקורדיון

עם עדיפות להזזה כי זה יותר יפה.

החלק שצמוד לספסל נשאר סטטי.

גוקיקון

New member
אהה - ואין שני כיורים

זה טעות בתכנית. חוצפה. עוד משהו שעיצבנו אותי, אבל לא נורא , העיקר הבריאות

Iris Design

New member
את יכולה להשאיר את הכיור שרחוק מהדלת

ולמקם אותו לא סימטרית, כלומר לא באמצע אלא יותר קרוב לקיר, כך הדלת לא תפתח על הכיור. יש בזה אפילו קטע מגניב.

למעלה