מקלט רדיו

talsaar1

New member
מקלט רדיו

ברצוני לרכוש מקלט רדיו, שלא צריץ רשיון בשביל להשתמש בו. התקציב שלי הוא 100$. בתודה מראש, טל.

talsaar1

New member
אני מעוניין לקלוט

שידורים פיראטיים,משטרה וכוחות ביטחון(לא הכי חשוב),תחנות מחו"ל והכי חשוב:חובבים.

עוז מ

New member
בעיה קטנה, מותר להכניס לארץ

מקלטים אשר נועדו לקלוט אך ורק שידורים המיועדים לציבור הרחב.

talsaar1

New member
בסדר

בסדר,לא נורא,אני אסתפק בזה

kdr

New member
גם אסור להשתכר ולהשתמש בסמים

בטח לא להכניס אותם לארץ. אני מתערב איתך שאף מוכס שתציג לו את המקלט ותגיד לו שזה מקלט רדיו לא יבין מעבר לזה. בעיקרון כוחות הביטחון משתמשים במעאכת של תדרים לא קבועים, כל שיחה יכולה "לקפץ" בין מספר תדרים. גם לזה יש פיתרון בדגמי מכשירים מסויימים

4Z7DHD

New member
מכס וכאלה

אתה כמובן צודק............. יש לי אבל הצעה שתציל חצי מהכסף שלך - פשוט תעביר לי חצי ממחיר המקלט מקלט כזה עולה כמה מאות דולרים לפחות , וזה מוחרם כמו כלום - אז למה לזרוק כסף באוויר ??

talsaar1

New member
קנייה באיביי

אני מעוניין לקנות את אחד מהמכשירים הבאים; האם זה חוקי? לא יעשו לי בעיות במכס? מהו טיב המכישרים? מה אני יוכל לקלוט בצורה טובה בארץ? בתודה מראש, טל.

4Z7DHD

New member
אי-ביי

לא ברור לי איזה חלקים בשירשור לא הבנת, אז הנה בקצרה : 1. אסור לייבא סורקי תדרים לארץ 2. אי-ביי זה יפה ונחמד, אבל על המכס הנאור שלנו הם ממש לא עושים רושם. אם יהיה לך יותר נח - תרום מחצית מההוצאה לאיזה ארגון גמ'ח במקום לי. כך גם תעשה כמה אנשים שמחים וגם תחסןך חצי מההוצאה... ובעניין האגדה שלכולם יש ואפשר להבריח וכו' - זו רולטה רוסית, עם חמישה כדורים בקנה. אם העניין באמת מושך אותך, צור קשר עם אגודת חובבי הרדיו, תעשה רשיון חובבים בדרגה ד', ואז תוכל לייבא בצורה חוקית ומסודרת את המכשירים הקטנים לתחומי התדרים של VHF/UHF שיודעים לקלוט גם כמה תחומים נוספים ומסקרנים. .

talsaar1

New member
אי-ביי

אם אני יעשה רשיון בדרגה ד' כמו שאתה אומר,אני אוכל לקנות את המכשירים המסויימים שצירפתי בקובץ doc ? מאיזה גיל אפשר לעשות רשיון? האם יש חנויות בארץ שמוכרות מכשירים כאלו? האם אפשר לא לעשות את הקורס,ללמוד בבית ולגשת לבחינה באופן עצמאי? בתודה מראש, טל.

4Z7DHD

New member
אי-ביי

אתה בסדר - זה אני שלא מסביר טוב...... 1. המכשירים שציינת הם כולם סורקים. לא ממש מומלץ להביא 2. אין בעיה של גיל בעניין רשיון חובבים. www.iarc.org זה המקום שהייתי מתחיל בו. 3. אין כמובן בעיה ללמוד הכל בבית ולבוא רק למבחן - אבל באגודה נערכים קורסים , ואם ראיתי נכון באחד השירשורים בבפורום - או-טו-טו יש כזה. תקרא את השרשור 4. כשיגיע הזמן ויהיה לך רשיון - תצטרך לעשות חשבון. או לקנות באי-ביי במחירים שפויים - אבל ללא אחריות מקומית או לקנות בארץ ולשלם כאילו טסת להונג-קונג ב"קונקורד"........... מנהל הפורום הוא במקרה יושב ראש האגודה - תראה את השרשור ואת הערותיו בעניין זמנים, מקום ומחירים

talsaar1

New member
עוד משהו

על איזה ספר היית ממליץ (בעברית) בשביל ללמוד לבחינה?

zukik

New member
תוספת

גם חובב מאזין יכול להחזיק סורקים אז אולי זה הפתרון היותר נכון בשבילך .....

4Z7DHD

New member
ספר בעברית

http://www.iarc.org/~4z1pf/download.htm יש שם כל מה שרצית אי פעם לדעת .......ואני מתעקש בעניין הסורקים. זו רולטה רוסית עם 5 כדורים בתוף שלא מסתובב..............

talsaar1

New member
אי-ביי

אם זאת באמת כזאת "רולטה" איפה אני יכול להשיג מכשירים כאלה בארץ?

4Z7DHD

New member
ציוד משומש

הייתי מתחיל כאן - בעניין ציוד משומש http://www.yad2.co.il/Yad2/Yad2.php?SalesCatID=36&SalesSubCatID=238 ועובר שוב על כל השרשור ומבקש שמישהו מוצלח ממני יסביר לך את מה שכבר נכתב

talsaar1

New member
אי-ביי

תודה,אני אחפש ביד 2. אבל הקישור ל"ספר" בעברית שנתת לי,בו מסתכמת כל הבחינה לדרגה ד'?

למעלה