מקלט VHF/UHF -- שאלה למשה

4Z7CBF

New member
מקלט VHF/UHF -- שאלה למשה

משה שלום, במקלט שבניתי לפני מספר שנים קיימת דיודה פולטת אור סטנדרטית שעוצמת התאורה שהיא פולטת חלשה מאוד. הלד שייך למעגל שבו הזרם קבוע של כ-2.5 מיליאמפר. שאלתי האם ניתן להחליף את הלד ללד לזרם נמוך שמפיק עוצמת תאורה סבירה ב-2 מיליאמפר ? האם זה ישפיע על המקלט בצורה כולשהי ? מצורף קובץ תודה

4Z1PF

New member
הלד הוא חלק ממקור זרם קבוע

לכן מה שחשוב עבור המעגל זהו מפל המתח על הלד. החלף את הלד ללד אחר. אחר כך בדוק אם המתח על המייצב של 33 וולט הוא אומנם 33 וולט גם כאשר אתה מזיז את הפוטנציומטר מקצה לקצה. אם המתח נשאר יציב אזי הכל בסדר.

4Z7CBF

New member
בדקתי

מפל המתח על הלד הינו 1.84 וולט. דף הנתונים של הלד מצורף ולצערי לא קיים גרף המציג את מפל המתח בתלות בזרם. אני אנסה להלחים לד לזרם נמוך שמפל המתח בזרם של 2 מיליאמפר הינו 1.9-2.1 וולט.

4Z7CBF

New member
עשיתי קצר ועכשיו המעגל לא עובד

משה שלום, בזמן בדיקת מתחים על הלד והנגדים R19 ו-R20 עשיתי קצר והטרנזיסטור T3 התפוצץ ועף והלד לא דולק ואין מתח כיוונון. החלפתי את הטרנזיסטור ועדיין הלד לא דולק ואין מתח כיוונון של 33 וולט. בדקתי מספר מתחים במעגל ורשמתי אותם על גבי השרטוט המצורף, מה לדעתך עוד נשרף ? האם יכול להיות שהלד מקצר ? מתח 6 וולט ו-12 וולט תקינים ויש שמע. תודה

4Z1PF

New member
מתח על רכיב לא אומר לי הרבה.

מדוד את המתחים - תמיד - כלפי האדמה ואז נוכל להניח הנחות. מדוד מתחי בסיס, אמיטר, קולקטור, והמתח של הקו העליון (קטודת הלד) כלפי האדמה.

4Z7CBF

New member
תוצאות

מדדתי את כול המתחים כלפי הארמה והתוצאות בקובץ המצורף. תודה

zukik

New member
לדעתי

ה LED מקוצר והדיודת זנר שמחוברת לטרנזיסטור גם

4Z1PF

New member
הלד כנראה מקוצר

הלד מקוצר לכן הטרנזיסטור בקיטעון. אין זרם בטרנזיסטור לכן הזנר לא נכנסת לנקודת העבודה שלה. החלף את הלד. וודא שאינו בקוטביות הפוכה, אולי זה מה שגם לכל הבלאגאן.

4Z7CBF

New member
,תודה רבה

משה שלום, לפני שראיתי את תשובתך המלומדת החלפתי את הלד והמעגל חזר לעבוד בצורה תקינה. מה שמוזר לי שלד בדרך כלל כאשר הוא נשרף הוא גורם לנתק ולא לקצר.

למעלה