מקנים

מקנים

אני רוצה לקנות מקרן וכל המקרנים שיש עליהם ביקורת עולים כמו אוטו ואתמול הייתי בתערוכה והיו כמה זולים של lg ושל sanyo איפה יש חומר בנושא

טיפ קטן

על מקרנים בעלי חיבור למחשב אין מכס רק מע"מ. כדאי לקחת את זה בחשבון ואולי משתלם לקנות בחו"ל. אמיר.

הרשה לי לספר לך סיפור שקרה לי

באחת העבודות הקודמות שלי , עובד שעבד איתי סיפר לי את הסיפור הבא: הוא רצה לקמות מקרן של חברה X. כאשר הוא שאל אותם למחיר אמרו לו שהמחיר עומד על סכום של כ-32,000 ש"ח. אחרי בדיקה קצרה באינטרנט הוא שב אליהם ואמר להם שהוא ראה את אותו דגם באינטרנט במחיר של 2000$ , למה הם רוצים 32,000 ש"ח?. הם ענו לו שיש על זה הרבה מכס ולכן המחיר גבוה. הוא לא התעצל ויצר קשר עם המכס. הוא מסר להם את פרטי המקרן שהוא רצה לקנות ושאל כמה מכס הוא ישלם עליו ביבוא מחו"ל. הם ענו לו ששום מכס רק מע"מ כי למקרן הזה יש חיבור למחשב (חיבור שמתחבר במקום המסך) אז אין עליו מכס . וזה היה לפני שנתיים. אמיר.

אני גם יבדוק את הנושא

מה הפרמטרים החשובים לבדיקה האם המקרן איכותי האם זה דומה לפרמטרים של מצלמה דיגטלית

זה תלוי בשביל מה אתה צריך את המקרן

הכי טוב זה שתשיג את הגליון האחרון (או זה שלפניו אני כבר לא זוכר) של גאדג´טס , יש שם כתבה מקיפה על מקרנים , כל הסוגים והרבה דגמים. אמיר.

עוד שאלות

אני רוצה לקנות מקרן במקום טלויזיה בשביל קולנוע ביתי צריך גם לקנות tuner בשביל שיורי טלויזיה וכבלים

אם אתה מתכוון להתחבר לכבלים

דיגיטלים או ללויין אז אין צורך בטיונר. אתה תראה שבממיר הדיגיטלי (כבלים או לויין) ישנן יציאות וידאו/אודיו (כבלי RCA) , אותן אתה מחבר למקרן וזהו. אפילו מספיק את הוידאו למקרן ואת האודיו למגבר שמע כלשהו (מערכת וכו´). התמונה אפילו יותר חדה כך. אמיר.

השאלה העיקרית

בעצם השאלה שלי היא עפ"י אילו פרמטרים בודקים האם המקרן הוא איכותי

לפי מה שאני יודע אז זה ככה:

אחד הפרמטרים החשובים של מקרן זה עוצמת הארה. אני לא זוכר באילו יחידות זה נמדד , אבל פחות מ-1000 יחידות יהיה לך קשה לראות את התמונה באור יום. מה שהכי טוב שתעשה זה ללכת למקום שמתמחה במקרנים , לספר למוכר בשביל מה אתה צריך את המקרן , תראה על אילו דגמים הוא ממליץ , תרשום אותם ואז תנסה להשיג אותם בזול במקום אחר (כגון אינטרנט וכו´). אמיר. נ.ב. אל תשכח שלכל מקרן יש נורה , ושלנורה הזו יש אורך חיים (של X שעות) , וכל X שעות יש להחליף את הנורה , והכי חשוב זה שמחיר הנורה לא זול (משהו כמו כמה מאות דולרים). מבירורים קצרים מחליפים את הנורה בממוצע פעם בשנתיים , שנתיים וחצי.

קוביקו

New member
2000 דולר? אני קונה עכשיו!

המע"מ עלי! לדעתי מאז המכס התעשת, והטיל מס על מקרנים בעלי חיבור למחשב אני זוכר בזמנו היה מקרן של סוני, CS1 עלה בסביבות 15,000 ש"ח ולאחר "טיפולו" של המכס עלה המחיר למשהו כמו 23,000 ככה זה המדינה שלנו, לא נותנים לחיות
ובכלל במקרנים, השאלה הקרדינלית לדעתי היא עלות המנורות. אני יכול לעשות מאמץ חד פעמי, לקנות מקרן ב-20,000 ש"ח אבל אם אני כל שנה צריך להחליף מנורה באיזה 2,000 ש"ח...

יש לי קרובת משפחה שעובדת בעמילות

מכס , והיא אמרה לי שלא להאמין ב-100% למה שאומרים לך בחנויות לגבי מכס על מוצרים. דוגמה טובה זה החוק ה"חדש" שהעבירו שמבטל מכס על מכשירי שמע קטנים לא מזמן. לא היה על המוצרים הללו מכס כבר יותר משנה , רק עכשיו פירסמו את זה. הכי טוב זה ליצור קשר עם המכס , ולברר פרטים לגבי מוצר ספציפי (הכי טוב זה להביא כמה שיותר פרטים על המוצר , כגון: יצרן , דגם , ואם אפשר מספר קטלוגי). אמיר.

למעלה