מקס נכבה ברינדורים

weissme

New member
מקס נכבה ברינדורים

אני עובד על מקס 9 + ויריי 1.5 עם CORE 2 DUE6600 2GB זיכרון בכל רינדור שהוא קצת מעבר לסטנדרט (מוסיף DISPLACEMANT או משהו בסגנון במודלים אדריכליים ) המקס זורק אותי החוצה ונכבה תוך כדי הרינדור. זה קורה לעיתים קרובות מאוד וגם מאוד מציק מן הסתם. יש למישהו מושג איך נפתרים מהבעייה ?(בהנחה שהבעייה היא לא בסוג המעבד או כמות הזכרון שמובנת במחשב) תודה לעונים

זה קורה הרבה פעמם בגלל התנגשות עם תוכניות

אחרות שרצות ברקע. הייתי מנסה לנסות לבודד את הגורם שמפריע. פשוט תסגור את הפרוססים שלהם ותראה אם אתה מצליח לרנדר.

weissme

New member
תודה אני אנסה, אבל (המשך למטה)

אם אין תוכנה מסוימת שרצה במקביל, יש לך אולי עוד רעיונות? אולי משהו בהגדרות התוכנה?

weissme

New member
ועוד קצת המשך

אם הבנתי נכון אתה מציע לכבות דרך ה TASKMANAGER את כל היישומים שפועלים על ידיי (לא כולל מה שמופעל ע"י SYSTEM). אם כן האם יש יישום מלבד המקס והויריי שצריך להשאר דלוק עבור העבודה עם התוכנה? ושוב תודה מראש על התשובה.

S3D

New member
קרה לי גם !

לא הצלחתי להבין סופית מה בדיוק היתה הבעיה .. מה שהיה נראה : 1. שילוב מסוים של מטיראלים של מקס עצמו ומטריאלים של ויראי מתנגשים ביחד בקשר לתאורה ... משהו כזה 2. עמיתי בתחום אמר לי שנראה לו בגלל שמפה מסוימת היתה בפורמט CMYK... כשאני מנסה להכניס מפת CMYK הוא כן מסכים מה שלא כך בפורמט PSD הוא לא מסכים כשזה CMYK בכל אופן אני שיתי את כל המטירלאב וזה הסתדר לי .. ומעניין אם יש למישהו פתרון יותר קל מאשר לעבוד על מטירלאים מחדש..

weissme

New member
סליחה על הבורות, אבל (המשך למטה)

מה זה CMYK ? אני יוצר מפות JPG דרך פוטושופ עבור הדיספלייסמנט והבאמפ. יכול להיות שזה יוצר את הבעייה?

chubu

New member
CMYK

Cyan Magenta Yellow Black צבעי דפוס. אל תשתמש בהם כשאתה יוצר טקסטורות לתלת. תבדוק שאתה נמצא במצב RGB - בפוטושופ זה נמצא בתפריט IMAGE ---> MODE

למה לעבוד עם CYMK ???

מאחר ואתה עובד בצבעוניות מסך אין לך סיבה לעבודה עם CYMK ... (מה גם שהמקס עושה בעיות עם מפות ב CYMK) ....רק אם אתה צריך לעבוד לדפוס, תרנדר את ה OUTPUT ל CYMK ...

eldarinn

New member
יש

חלק מתכנת SOLID WORKS כולל הנדסה של PIPING ופריסות של מתכת.

O 2 O

New member
תשובה

הייתי ממליץ לך לפני שאתה מרנדר לפתוח את חלון ה task manager- מנהל המשימות ושם לפתוח את חלון הביצועים. תתחיל לרנדר ותשים לב אם בשימוש ב pf בחלון הביצועים עולים כמות ה MB או GB בבת אחת במהירות. אם כן אני ממליץ לך לבדוק מה גודל המפות שאתה משתמש בהן. תקטין אותן בפוטושופ לפחות ב 0.25% או אפליו ב 0.5% ואז תנסה שוב. מה שאתה יכול לנסות במקביל זה להעלות את קיבולת הזיכרון הוירטואלי ולבדוק האם יש לך מספיק מקום בכוננים.

3d zine

New member
הפתרון שלי הוא לשים את הטקסטורות במצב

STANDARD וכשאני מבסוט מאיך שהטקסטורה נראית אני מעביר אותה למצב ויריי, זה אומנם לוקח הרבה שמן ,אבל זה המצב הכי בטוח שמצאתי עד עכשיו. יש גם פלאגינים למקס שהופכים במהירות את כל החומרים לויריי ככה שזה יוצא יותר מהיר.

d r e a m i e

New member
אם זה לא תוכנות אחרות או הטקסטורות אז זה בטח

הקובץ מקס עצמו. קורה במקס (לצערינו בטח גם בגרסא 10) שמשהו פנימי בסצנה נדפק. מה שאתה יכול לעשות זה לעשות RESET למקס ואז לעשות MERGE לקובץ שאותו אתה רוצה לרנדר, להכניס שוב את ההגדרות של הרנדר, לסדר את הזמן כמו שצריך ולנסות שוב לרנדר. ככה אתה בעצם מכניס מחדש את כל הסצנה לתוך סצינה ריקה ונקייה מבעיות.

d r e a m i e

New member
תבדוק גם אם אין לך יותר מדי פלאגינים אחרים

מותקנים. תסיר כל מה שלא שייך למקס במקור ולא משתמש בסצנה שלך. קורה שיש התנגשות בין פלאגינים שונים, במיוחד החינמיים לך תדע מי כתב את זה וכמה בדיקות מקיפות הפלאגין עבר (אם בכלל) לפני ששוחרר לקהל הרחב..

למעלה