מקפיץ - דאגה לצנחן

• פותח הנושא 1281
  • פורסם בתאריך

1281

New member
שלום לכולם . יש לי 2 בנים בצבא ואנ

2 בנים מקסימים יש לי בצבא. אחד מסיים עוד שנה. תודה לאל. והשני בצנחנים . עכשו כשהקטן בשכם אני מרגישה ירידה במצב הרוח שלו. לא טוב לו. ירידה במוטיבציה. לא יודעת מה לעשות כדע לעזור לו.יש לכם פיתרון? עיצה?

oshiko

New member
פסיכולוגיה וצבא: מאמר בראל/נוימאיר

המאמר בקישור מאת ציפי בראל ומרים נוימאיר דן בבעיות הפסיכולוגיות בתקופת השירות הצבאי ובהתמודדות איתן. מומלץ לרגעים דאוגים. אני משרשר אותו עם הודעה מלפני כמה ימים של 1281 שמדווחת על דאגה ממצב הרוח של הבן הצנחן שמשרת באזור שכם, כדי שהבעיה שלה תזכה להתייחסות הראויה.

oshiko

New member
ברוכה הבאה לפורום

כבר אמרנו כאן שזה הרבה יותר זול מפסיכולוג ... יש כאן עיסקת חליפין של עידוד וייעוץ שבסוף, נקווה, תשתלם לכולם. זו אולי שאלת תם - אבל האם הסיבה למצב הרוח הירוד של הבן הצנחן היא תשישות מעבודת המחסומים והמוצבים הסיזיפית? האם ייתכנו עוד סיבות, שקשורות יותר ליחסים בתוך היחידה, או כל דבר אחר? יש לנו חי"רניקים ותיקים שוודאי היו במצב דומה, ויוכלו לייעץ איך להתמודד עם זה, יותר טוב מכל אחד אחר. יש לנו את "tolko" שמשרת בפלס"ר צנחנים, אבל לא בטוח מתי תהיה לו הזדמנות להיכנס; ויש את "אממאא" שאחד הבנים שלה קצין בגבעתי, ובוודאי יש לו ניסיון בהתמודדות עם ה"שביזות" הידועה, בעיקר במשימות הקשורות ליחידות חי"ר. ואם שכחתי או לא ידעתי על מישהו אחר, מוזמנים להצטרף ולייעץ. חוץ מזה, אם מישהו יכול להכניס לכאן פסיכולוג מקצועי, או אחד/אחת כבר נמצאים כאן, כמובן שזה יתקבל בברכה. נקווה שנוכל לעזור, ולו במעט.

הנוער של היום....

אני, על פי רוב, טרחתי לא לספר להורים איפה אני. אז גם לא היו טלפונים סוללרים....

oshiko

New member
אני בעד מה שהיום

אני חושב שההתקדמות העצומה בתקשורת היא ברכה, לפחות במה שקשור לצבא. אם היינו נמצאים עכשיו בתקופת הסדיר שלך או שלי, לא היה מישהו מבין שיזהה משברים מהסוג הזה ושיטפל בהם. יש כאן את הסלולרי שיכול להעביר תמונת מצב פסיכולוגית עדכנית להורה בבית, אינטרנט שמאפשר לנו לדון במצב הזה, לייעץ ולעודד את מי שצריך, בפורום די רחב של חיילים ותיקים, הורים לחיילים בהווה, אולי גם כמה אנשי מקצוע. כמה שזה היה חסר לי כשאני הייתי חייל. אני חושב שכולם רק מרוויחים מזה. אני לא חושב שזה פוגע במשהו ברמתם של החיילים. אנחנו לא היינו חיילים יותר טובים - להיפך, היום, לפי התרשמותי, גם החיילות הרבה יותר מקצועית.

oshiko

New member
בינתים - קישור למאמר שמצאתי

פז, מה התחדש בינתים? האם יש שיפור במבצ הרוח? אני מקווה שמישהו עם ניסיון רלוונטי, במשימות חי"ר דומות, יוכל להגיב כאן ולייעץ. בינתים, מצאתי מאמר מעניין שסוקר את הבעיות הפסיכולוגיות בשירות הצבאי, ומציע דרכים להתמודד איתן. ממליץ לקרוא.

poli55

New member
מאמא של צנחן

שלום לך אכן ישנם תקופות שמצב הרוח שלהם על הפנים בתקופות כאלה אני נוהגת לפנק את צנחן וחבריו
לשלוח לו חבילות הפתעה לפחות פעם בשבוע (בכל פעם נושא אחר ) לדוגמא : ממתקים (חבילות של נחשי גומי ,בננות, לבבות ) (במבה באריזות קטנות וביסלי הם יכולים לחלק לשים בכיס ) המון ציורים ומכתבים מאחים הקטנים הסבתא שולחת חבילה קטנה עם עוגות שהוא אוהב שירים דרך הפלאפון
ועוד..... בברכה חג שמח

למעלה