מקפיץ כי בא לי לפתח דיון על זה

מה, כבר שבת ? ../images/Emo2.gif

עוד שבוע סוער במיוחד עבר על כוחותינו, אין נפגעים עד כמה שידוע לי
נושא למחשבה - דואטים...האם הזיווג החד פעמי הזה תורם למישהו ? זוגות שנוצרו עקב דואטים ? ואולי בכלל כל הרעיון הזה הוא רעיון גרוע - ראש ממשלה יש רק אחד ?

MARMELAD

New member
דואטים... אני בעד!

קח שני זמרים שלא הכי קשורים אחד לשני. תן להם לשיר שיר ביחד. צלם קליפ רגשני ומטופש. והנה לך להיט. כריסטינה וריקי וויטני ואנריקה מריה וויטני אלטון וג´ורג´ רובי וקיילי רובי וניקול ברנדי ומוניקה עכשיו מה הבעייה? שאחרי שהקלטת כבר, צילמת קליפ, הוצאת כסינגל, הרווחת כסף... מתחילות הצרות. מריה רוצה שהשם שלה יופיע קודם. וויטני רוצה שהשיר יופיע בדיסק שלה. מוניקה רוצה להוציא גרסאות מיקס. ואז הם מתחילים לריב ביניהם והשמחה רבה. באופן עקרוני דואט טוב יכול להיות מקפצה נהדרת לשני הזמרים, הוא מערבב אותם עם זמרים מתחום קצת שונה בד"כ, מה שתורם לחשיפה של שניהם בשווקים חדשים. וזה בלי לדבר על ה Feat. הידוע, שהוא כמו דואט רק ששם ברור מי הזמר הנחשב ומי סתם עושה קולות רקע.

קיילי וג´ייסון?

אבל אין, אין, על הדואט הכי ביצ´י בתולדות האנושות, ברנדי נגד מוניקה.. אה.. סליחה, ברנדי ומוניקה.

ומה לגבי ?

היציאה האחרונה של הגברת מריה בו היא feat את מיסטיקל והוא שר והיא רק מתחנחנת ומתפשטת ברקע ?

MARMELAD

New member
אז זהו ש

ההבדל בין FEAT לדואט הוא די גדול. בדואט הם בד"כ מקבלים זמן שירה וזמן מסך שווים ב F. מדובר בזמר ומלווה בדואט השיר בד"כ יוצא באלבומים שלהם ב F. בד"כ רק באלבום של הזמר המוביל מה שכן בד"כ ה F. משמש כבמה לזמר פחות מוכר או זמר שצריך חיזוק, ודואט הוא בין שני זמרים שווים ברמתם פחות או יותר שרוצים עוד קצת כסף.

אני יכולה לתת דוגמא לדואט שעשה רע

פול מקרטני ומייקל ג´קסון, מ1984. לא רק שהשיר נורא מייקל ג´קסוני ולפיכך רע בעליל - לשיתוף הפעולה הזה היו השלכות גורליות. למקרה שלא ידעתם - זכויות היוצרים של שירי הביטלס, מכל מיני סיבות, לא נמצאים בידייים של האנשים שאצלהם הם צריכים להיות - כלומר, יורשיו של ג´ון, יורשיו של ג´ורג, פול יבדל"א, רינגו יבדל"א. בתחילת שנות השמונים פול חיפש אפיקי השקעה ומצא - קניית קטלוגים - כלומר זכויות יוצרים - של כמה מהיוצרים החביבים עליו כמו לדוג´ ההוליז. מייקל ג´קסון הנאלח חיפש גם הוא השקעה ומכיוון שהשניים היו מיודדים, פול יעץ לו לעשות את אותו הדבר. מה עשה מקייל ג´קסון ה&^%$##$$? תקע סכין בגב של פול. הלך וקנה את הקטלוג של הביטלס. פול השתולל מזעם. בהתחלה הוא אמר שמילא, לפחות מוסיקאי אחר לקח את הזכויות, אז הוא לא הולך להתייחס לשישירם כמו השקעה פינסית אלא כמו יצירה אמנותית. אבל מה? מיילק ג´קסון הוא זה שהרשה לחברת נייקי להשתמש בשיר revolution בפרסומת, דבר שעורר את חמתו של פול, כמו גם של שאר הביטלס החיים. עם הזמן ג´קסון נאלץ למכור את הזכויות. פול אמר לא מזמן שהוא מת לרכוש אותם בעצמו, אבל, למרבה האירוניה, אין לו מספיק כסף כדי לרכוש את השירים שלו חזרה. סוזן

אתם לא יודעים על מה אתם מדברים ../images/Emo13.gif

הדואט המושלם ביותר היה הלהיט Kids של רובי וקיילי ! איפה תמצאו עוד שילוב מנצח שכזה ? זמר וזמרת של השנה בלהיט מהשנה שעברה..והקליפ ? מרהיב, מהמם, כל מילה מיותרת !

GEL

New member
ווטני יוסטון -מלכת הדואטים

אם מריה קארי,גורג מייקל,אנריקו איגליסיס,דברה קוקס (דואט מדהים חפשו אותו באוסף הכפול שלה שיר אחרון בדיסק הראשון )וזה רק מהשלוש שנים האחרונת!!!!

למעלה