מקפיץ שאלה לא קשורה (ל-P019)

e i t a n 1 2 3

New member
מקפיץ שאלה לא קשורה (ל-P019)

השאלה לא קשורה לכלום אבל משום שראיתי שאת בתחום שמעניין אותי אבל יש לי התלבטות קשה,חשבתי שתוכלי לעזור כאן.... אני בתכלס בתחום מדעי אחר (אחרי השלב של האתגר...מיצוי שכזה),אבל מדעי המוח מאוד מעניין אותי ונשמע מאתגר למדיי אז כחובב אתגרים מושבע - הרהרתי ברעיון הזה. יש לי שאלה חשובה לשאול כי עבר לי בראש להיכנס לתחום מדעי המוח.אין לי בעיה עם לימודים קשים או קטע כלכלי (עלות הלימודים וכאלה).נשמע מרתק רק אני לא יודע אם אני יכול את הקטע של פגיעה בחיות- בעיקר אם זו פגיעה רצינית שתכריח אותי להיות אכזרי במידה כלשהי.... .אני רגיש מדיי.... השאלה אם יש מסלולים ללמוד את זה (או אפילו יום אחד לחקור) בלי הכורח בניסויים מידיי קשים בחיות . אשמח אם תוכלי לשתף אותי קצת לאיזה עומק זה מגיע העניין של החיות שם (מה רמת הניסויים ?,מה רמת האכזריות ?,מה נדרש מהחוקר עצמו לבצע בחיות?,מה המינימום של ניסויים כאלה מבחינת כאב והתמודדות עם לראות את זה ?,כמה נזקקים לזה במהלך הלימודים עצמם? ,עד כמה אכזרי ועד כמה מחקר רציני כרוך או לא ביותר מהזרקת חומר אלא פתיחת איברים,קידוח בגולגולת של קופים וכו'?)ומה האופציות האחרות אם בכלל בתחום הזה (אופציות הכרוכות המינימום "עינוי" מהסוג הזה ? ואיך את חווית את זה או למדת לחיות עם העניין?). אני מדגיש שאין לי שום ביקורת או שיפוט בשאלה או כל אמירה אחרת. אני מדבר על היכולת להתמודד עם זה (מהנסיון שלך),ולאן זה מגיע מבחינת מה שנדרש לכל לימודים מסוג זה ו/או מחקר ? מתנצל מראש אם חלילה עשוי להשתמע שפגעתי בשאלה הזו או חדרתי לתחום אישי. אם בא לך תעני ומאוד תעזרי לי בזה. (וגם - איך את התגברת בהתחלה על העניין ,איך זה השפיע עלייך או לא וכו'? לא מטעמי חיטוט אלא התעניינות אישית אמיתית לבחון ת האופציה עבורי.) המון תודה מראש.

למעלה