מקפיצההההההההה

gaia20

New member
האם קרה לכם ש...

הלכתם לעשות משהו, ובדרככם לשם...שכחתם מה רציתם לעשות?
זה קרה לי היום פעמיים, וגם במשך השבוע האחרון עוד כמה פעמים... כאילו נקטע לי חוט המחשבה וברח לי מהראש למה היתי בדרך למקום מסויים...

קאריני21

New member
All The Time

מתוקה לי זה קורה כל הזמן. רציתי לקחת משהו מהחדר ... אני הולכת לחדר ופתאום אני שואלת את עצמי "מה אני עושה פה?" וחוזרת למטבח וגם שם שכחתי מה אני רוצה לקחת או לעשות. אני לא לוקחת את זה קשה פשוט מקבלת את זה שאני כנראה לא מאופסת או משהו או שמשהו אחר מטריד את מוחי. או שבעתיד אני אחלה באלצהיימר רציני

שאנל

New member
בטח קרה

זה קורה לי המון. הכי מבעס זה כשאני מקש5מתחילה לחשוב מחשבה נעימה כזו, ופתאום באמצע אני שוכחת על מה חשבתי אבל זוכרת שזו היתה מחשבה נעימה.

חוט המחשבה ברח לך .?

גם אני חוויתי את החוויה הזו - שוחחת על כך עם הרופא המטפל שלך ? אצלי זה התחיל בצורה הפשוטה שאת מתארת והחמיר למחיקת קטעים מהעבר , זה החמיר עד כדי כך ששכחתי דברים רבים מאוד , החדר במשרד אשר הייתי מגיע אליו יום יום ב-5 השנים האחרונות , יום אחד הוא היה חדש לי לחלוטין והתופעות היו רבות מספור. הגרוע בדבר שכאשר זה קרה , לא היכרתי ולא ידעתי מה זה לופוס . במקביל ל-שיכחות האלו - הייתה לי גם הרגשה של חלקים בגוף שנירדמו, החליפו ציבעם מ-וורוד ל-לבן, באותם חלקים בגוף הייתה גם הרגשה של נימול ותחושת חום הגוף המקומי הייתה שונה. הסיבה לכל אלה הייתה קרישים בדם שעשו חגיגה שלמה בכל המערכות בגוף העלאת ה-INR וטיפול בסטרואידים בכמות גדולה פתרו את הבעיה אל תשאירי את זה לטיפול חברי ה-פורום - רוצי ל-רופא המטפל שלך מתושלח הצעיר

קאריני21

New member
למה לרוץ?

כשאפשר ללכת לרופאים רגועים? למה להלחץ? מתושלח, מה שיש לך לא אומר בהכרח שזה מה שיש גם לחברות הפורום פה. לא צריך להלחץ מכזה דבר. אם השיכחון הופך להיות מאין "מטרד" אפשר לגשת יפה לרופא ולשאול. לא צריך לרוץץץץץץ לרופא. אף אחת מהפורום פה לא חווה את אותן סימפטומים שיש לאחרת. לאחת כואב הראש והיא מאפיינת אותו כמו "דקירות" , השנייה יכולה להגיד שהיא מרגישה כאילו מגבת רטובה עוטפת לה את הראש ויש עוד מגוון רחב של דימויים. הדבר היחידי שיש במשותף כאן הוא בעצם רק שם המחלה "לופוס". אך הסימפטומים שונים מאחת לאחת. ככל שרק נלחץ מהסיפטומים ... בוא נגיד שזה לא יהיה לטובה. צריך לקחת בפרופורציה. עוד דוגמא : גם אני סובלת מקרישיות יתר ו... תראה איך אנחנו שונים. הסימפטומים שיש לך ... זה לא הסימפטומים שיש לי. אז נא לא להלחיץ את חברות הפורום היקרות שלי
קאריני.

אין צורך לרוץ

כניראה שיש צדק בדברייך - אין צורך לרוץ , אחר כך זוחלים, הולכים עקום ובמקרים קשים יותר מגיעים גם ל-בית-לווינשטיין. חז"ל אמרו על זה - " צרת רבים - נחמה ל-.........." סתם היגיון פשוט - מי אחראי על הזכרון ? האם זו לא הקופסא אשר נישאת בין 2 הכתפיים ? האם עצם השיכחה אינו מראה על כך שמשהו בקופסה לא מתפקד כראוי? "באמת אין צורך לרוץ לרופא - המצב רק יילך ויהיה טוב יותר !!!!!! בהצלחה מתושלח הצעיר

קאריני21

New member
איזו הגזמה...

איזווווווווו הגזממממממממממההההההההההההה בחייאת. אני חושבת שיש מישהו שלא הבין אותי. אני לא אמרתי לזחול לרופא. אבל אמרתי שאין צורך להכנס לפאניקה כמו איזה טמפון. אני סובלת מסחרחורות שאני אשכרה יכולה ליפול ברחוב.... אני עושה בדיקות בשקט ולא רצצצצצצצצצצצצצצהההההההההההה לרופא כמו איזה אחת פרנואידית. רק שתדע לך ששיכחה היא לא דבר רע בהכרח. אתה ממש אבל ממש מגזים. לא צריך היסטריה. אם הדבר מפריע למהלך חיינו והופך למטרד הולכים להבדק. אם שוכחים פה ושם דברים - זה לא מצביע על שום דבר. (נכון דובדבניל ... הפסיכולוגית שלנו?)
אני לא ילדה קטנה שלא מבינה כלום. לא סתם למדתי 3 שנים קצת רפואה. אני לא אהבלה.

אכן, כל מקרה לגופו....

פה ושם מקרים של שיכחה קורים לכל אחד (לא רק לזאבים...) ויכולים לנבוע ממיליון ואחת סיבות, כגון חוסר ריכוז, בלבול ריגעי, הסחת הדעת ע"י משהו אחר, עומס קוגניטיבי ועוד.. (ואני אפילו לא אתחיל להיכנס לסיבות הפסיכולוגיות לשיכחה..
) יחד עם זאת, כשהמצב נעשה תדיר ו/או מפריע לתיפקוד, אכן יש מקום לבירור מעמיק. אני מניחה שבתשובותינו, כל אחד השווה את המצב שהדר תיארה לניסיונו האישי ולכן גם ההבדלים בתגובות... בכל אופן, בל נשכח שאנחנו פורום תמיכה ולא פורום ייעוץ רפואי וכולנו (ועל אחת כמה וכמה המנהלת החביבה שלנו
) יודעים להתייחס לתגובות בהתאם... ולהפעיל שיקול דעת עצמאי... בריאות לכולם!

gaia20

New member
לפני שאני הולכת לישון

אני רוצה להגיד לכל הדואגים שאני אכן הולכת להבדק- לא, לא בריצת מרתון, אבל זה באמת קצת טיפ'לה מלחיץ אותי וכבר השבוע אני אפגש עם הרופאה שלי. עוד בשורות, לא הכי משמחות, הגיעו התוצאות של האיסוף שתן ולצערי המצב לא טוב רמת החלבון, לא רק שעלתה בחזרה, אלא עלתה בדיוק למה שהיתה לפני הטיפולים, כאילו בכלל לא טופלתי..... בכל מקרה, לא מתייאשים, אז עוד טיפול, עוד שניים ואפילו שלושה, אולי חומר אחר, אולי חומר יותר חזק...לא יודעת, מה שהרופאה תחליט- אני סומכת עליה. אני מקווה שהיה לכם יום ראשון טוב. למרות התוצאות, היה לי היום יום טוב

קארין היקרה

א. מה עניין שמיטה לתשמישי קדושה ? אם למדת כמה שנים רפואה זה הופך אותך ל-מומחית ולאחת אשר מראש יודעת מה תהיה התשובה ושאין צורך להתרגש ממנה ? ב. אם מישהו היה מעלה את הסיפור שהוא סובל מסחרחורת ויכול ליפול ברחוב - לא היית מטיסה אותו בטיל קרקע אוויר לישתות קפה עם איזה רופא ? ג.ב. אם הכל בסדר ונימצא בטיפול - למה להעלות את הנושא לפני חברי הפורום ? סתם על מנת להעלות נושא נוסף ? ד. "היכן ניתן לימצוא טמפון אשר נימצא בפאניקה ?" בהצלחה ושתגיעי בזמן ל-רופא מתושלח הצעיר

קאריני21

New member
עוד הגזמה ....

אתה מוציא את דבריי מהקשרם. לא חשבתי שבנאדם בוגר עושה זאת. למדתי רפואה וזה לא עושה אותי מומחית. אבל לעומתך יש לי קצת יותר ידע. זה הכל. בוא לא נגזים מטיסה אותו. הייתי אומרת לו להתייעץ עם רופא. אתה באמת מגזים עם התיאורים שלך. האם אתה סובל מפאניקה או משהו? לגביי השאלה : "אם הכל בסדר ונימצא בטיפול - למה להעלות את הנושא לפני חברי הפורום ?" תשובה : כי חברות הפורום רוצות לשתף. זה הכל. אני לא מבינה מה הסיפור בכך. אל תדאג לרופא הגעתי יצאתי עם בדיקות ועם כל מה שצריך. רק בלי פאניקה. בוא נכנס לפרופורציות, הא? צום קל
קארין

gaia20

New member
הי אנשים../images/Emo24.gif

בואו נסכים על דבר אחד- כולנו אנשים בוגרים ויודעים מה טוב בשבילנו ואני מאמינה שלאף אחד אין כוונה להזיק לעצמו כמובן שכל מה שנכתב פה יש לקחת בערבון מוגבל- הרופא נותן, לרוב, את התשובות הכי טובות

קאריני21

New member
יאפ!

אך לעיתים גם הרופא הוא קצת ..... --->
או
חחחחח אוי משעשע. פשוט נזכרתי שהלכתי לפני שבוע לרופא אף אוזן גרון ואז הוא שואל אותי "מה עושים איתך, הא?" ואני חושבת לעצמי "אולי תירה בי ויגמרו לי ולך הבעיות"
ואז הוא מוסיף - "לא תמיד ברפואה יש את כל התשובות" ... אהא ... בשביל זה הוא למד 7 שנים אם לא יותר. בשביל להגיד לי את זה
סה"כ , רופאים הם אנשים די משעשעים. אני אומרת - שישנו את הקריירה שלהם ושיהיו סטנדאפיסטים.
קארין

gaia20

New member
בגלל זה אמרתי "לרוב"../images/Emo8.gif

לפעמים...כולנו בני אדם- גם לרופאים אין תשובה... ד"א- לא רוצה לעורר עוד ויכוח...אבל...בכל רפואה- קונבנציונלית, אלטרנטיבית, וטרינרית- לא משנה איזה- לאף אחד אין את כל התשובות. לא משנה כמה רופא מכל סוגשהו, יחשב לרופא טוב, תמיד יש עוד מה לדעת ומה לגלות.

קאריני21

New member
אין ספק.

אין ספק שיש הרבה מה ללמוד. כמו בחיים, גם ברפואה וכמו בכל תחום אחר יש עוד הרבה מה ללמוד. אין פה ויכוח אני לא אומרת שלכל דבר יש תשובה בחיים. אבל תמיד אפשר ל"השביע" את המוח שלנו בעוד אינפורמציה. מישהו אמר לי במכללה פעם "ברפואה ואהבה אין תמיד ואין אף פעם". וזה נכון.
קארין

למעלה