מקפיצה את ההודעה

מהרהרת ומשתפת במשפט שהבוקר קראתי

"לחיות הוא אחד הדברים הנדירים ביותר, רוב האנשים פשוט קיימים" (אוסקר ווילד). איך אתם מתנהלים בחיים, חיים או קיימים או? שתפו אם מתאים לכם והביאו דוגמאות
אין ציונים ולא מעמידים בפינה.

gititzi

New member
חיה כל רגע ומנצלת כל דקה../images/Emo57.gif

בחיים האלה שניתנו לנו ב
. וזה אומר- מפיקה מכל דבר וכל שיעור שעוברת בחיים את המירב, יוצאת המון לבלות, נהנית מדברים קטנים בחיים ,מעריכה את החיים ואומרת כל יו ם
על מה שיש לי...אין מצב שהם עוברים לידי והשגרה נהיית שגרתית מידי חייבת לשבור אותה מידי פעם ופעם יום נפלאאאאאאאאאאאאאאא

kamrashhalural

New member
שאלת המיליון דולר ...

קודם כל , שלום ! שמי קמרש ואני חדש פה. באמת שאלה שאני מתחבט בה המון ! איך אני הופך את ה"קיום" (לאכול כדי לחיותף לישון וכו' ) ל"חיים" ממש .... הלוואי והייתי יודע את התשובה ... מי ייתן ויבוא היום ואני אגיד (וארגיד ) שאני באמת "חי"...

ברוך בואך kamrashhalural ../images/Emo140.gif

מוזמן להצטרף ולהשתתף בפורום. את שאלת מליון הדולר אפרוט לפרוטות ואשאל אותך אתה יכול לדמיין אתך שאתה באמת "חי"? במה ה"חי" ישפיע על חייך?

kamrashhalural

New member
אני חושב

שנמשמעות של "חי" מבחינתי, זה לכל דבר שאני עושה בחיים - יבוא עם חיוך. לקום בוקר, ללכת לעבודה, להיות עם המשפחה , להצליח להנות גם מהדברים הכי קטנים של החיים... השאלה היא אכן - איך עושים את זה ? (איך לא מתעצבנים מכל שטות - שאחר כך מחרבת את המצב רוח לכל היום ?)

../images/Emo13.gif

שתשתף בסיטואציה שהתעצבנת וכתוצאה מכך הרגשת שאין לך מצב רוח. ננסה להתבונן יחד ולחפש דרכי התמודדות שאולי יעזרו לך להבא לחיות ולהנות מהחיים. מתאים לך?

kamrashhalural

New member
וואי ...

יש כל כך הרבה סיטואציות שיכולת לעצבן או סתם להרוס את המצב רוח, גם דברים קטנים - וגם דברים גדולים. הילדים לא הולכים לישון מוקדם, לעתים הם מקרצצים, האשה לא ממש מתייחסת... העבודה מתישה.... והדברים הקצת יותר גדולים : אי עמידה המטרות שהצבתי לי בחיים - על אף שניסיתי (כנראה לא מספיק ...)

בוא נתחיל שהאשה ממש לא מתייחסת טוב? ../images/Emo13.gif

נסה לתאר את הסיטואציה עם קצת יותר עומק משם נמשיך O.K?

kamrashhalural

New member
OK

זה מתחיל בחוסר של מגע גופני והפגנת חיבה מצידה. ה"יוזמה" היחידה שלה לאיזשהו מגע ביניינו זו נשיקה חטופה כשנפגשים (אחרי העבודה וכאלה). כשאני מנסה לחבק או לנשק אותה -- היא אולי לא מתנגדת, אבל לא משתפת פעולה - כמו איזה פסל. כבר שנים היא לא נגעה בי מיזמתה... זה מאד מתסכל ... הגעתי למצב שאני --- מקנא בחיבוקים ובנישוקים שהיא נותנת לילדים ...

bat41

New member
"חיים או קיימים"

בעיניי לחיות את החיים זה לקחת בהם חלק ,להשפיע עליהם, לקחת אחריות וכל הזמן לבדוק ולתקן... בנוסף , זה גם לשמוח, לצמוח , לתת , לקבל, לאהוב וגם לכאוב, להתאכזב ולהתעצב...ו ....אני? אני חיה!!

מגי 336

New member
אומרים "חי וקיים"

לפעמים חיים, צוחקים, משתגעים, אוהבים, מתפרעים וחיים על הקצה.. ולפעמים רק קיימים... שיגרה. אני חושבת שה"חי" וה"קיים" אמורים לנוע זה לצד זה במהלך ציר הזמן שלנו פה אם לא תהיה שיגרה של קיום יום יומי איך נדע שאנחנו במצב תודעתי "חי" כשנגיע אליו?

אפשר לשלב? ../images/Emo9.gif

מזהה בחיי מינונים/ עוצמות שהחי משתלב בשיגרה. משתדלת שכל יום יהיה בו משניהם.

מגי 336

New member
אשרייך ../images/Emo23.gif

הרוב נעים עם זרם הקיום היום יומי משלבים מינונים יקרים של חיות בזמנים קצובים.. אולי תלמדי אותנו איך עושים את זה?

הכל בחיים מתחיל ונגמר ברווח והפסד ../images/Emo13.gif

כל יום
מתעוררת עם המחשבה שקבלתי
את החיים לזמן קצוב. מגי נראה לי שאת משלבת חיות בכל יום אבל לא מודעת לכך, אני טועה?

מגי 336

New member
את לא טועה ../images/Emo13.gif

האם זה אומר שבכל רגע נתון עלי להיות מודעת? האם את מחליטה מראש על רגעי החיות, וברגע כזה אומרת לעצמך - וואלה, אני חיה! ?

מחייכת חיוך ענק רואה אותו? ../images/Emo9.gif

יש שבדיעבד מזהה. יש שיוזמת יש שבסיטואציה מתמוגגת.

מגי 336

New member
מחייכת בחזרה ../images/Emo9.gif

מזהה גם את הבדיעבד מזהה גם סיטואציות תוך כדי ושמחה עליהן החשוב ביותר לדעתי הוא ליזום כשהרגעים האלה לא מגיעים מעצמם... איך יוזמים? את יכולה לספר לי על יוזמה כזו שהיתה לאחרונה?

בכייף משתפת ../images/Emo13.gif

יצירה לימודים ים דברים שתמיד גורמים לי לחזור לשיגרה עם אנרגיות נפלאות.

למעלה