מקפיצה מסיבה טובה

educaly

New member
בדיקת פוליגרף למטפלות ועוזרות

מה עושים לילדכם ורכושכם כשאינכם נמצאים? האם בחרתם אדם אמין? בדיקת פוליגרף בקבלה לעבודה ותקופתית למטפלות,עוזרות בצורה דיסקרטית. למעוניינים נא לשלוח פרטים: [email protected]

אמאילי

New member
אם כבר אז הייתי שמה מצלמה נסתרת

פוליגרף נראה לי דרישה בעייתית מכל מטפלת, שיוצרת מלכתחילה אוירה של חוסר אמון גם אם היא נמצאה אמינה (חוסר אמון של המטפלת בכם , והיא זו שתכלס נמצאת עם הילד שלכם )

siv30

New member
מסכימה עם כל מילה

לפחות אפשר לראות מה היא עושה עם הילד או בבית שלי שאני לא נמצאת. פוליגרף לא יכול לשקף את המציאות וכפי שאומרים תמונה אחת שווה אלף מילים.

siv30

New member
מה זאת אומרת באופן דיסקרטי?

איך אפשר לבצע בדיקת פוליגרף באופן דיסקרטי? נבצר מבינתי. למיטב ידיעתי אי אפשר להכריח אף אחד לעשות בדיקת פוליגרף אם זה לא חלק מהסכם העבודה. יתרה מכך, בדיקות פוליגרף אינן קבילות כראיה, אז מה הלקוח יעשה במקרה שהבדיקה תצא לא תקינה? חוץ מזה, מטפלת שאינה אמינה בעני אני לא צריכה בדיקת פוליגרף ולא בטיח, יאללה הביתה.

shandy

New member
אז תרשתו את כל הבית במצלמות?

כי בחדר אחד זה לא מספיק, ומה עם פרטיות המטפלת? כל אדם זכאי לפרטיות גם במקום עבודתו

siv30

New member
תראי אין לי בעיה עם טענת הפרטיות

ומבחינתי חומרת הפגיעה במטפלת גבוהה יותר כאשר דורשים ממנה באופן שיגרתי לבצע פוליגרף. לגבי הפרטיות במקום העבודה, טוב ברור לך שגם במקום העבודה שלך אין לך פרטיות : המעביד רשאי לצטט לשיחות שאת מבצעת (נכנסות ויוצאות), לנטר דברי אי מייל ולמעט שולחן העבודה שלך שנחשב לפרטי, המושג פרטיות כאן קצת לא במקום. לגבי מטפלת שאני משאירה אצלה את הילד, זה יותר חריף. כבר נראו מקרים בהם המטפלת נוקטת "בשיטת הטלטולים" שמשמשת את השב"כ להוציא מידע מאסירים בטחוניים, להרגעת תינוק בן חצי שנה. אז בין פרטיות לשלומו הפיזי והרגשי של הילד שלי, בוודאי השני עדיף.

shandy

New member
לא מדויק

במקום עבודה , אני יודעת מראש כי יש ביקורת על האימייל , על הטלפונים שאני עושה ואם אני רוצה פרטיות,אני יכולה לסגור את הדלת. לגבי מטפלת, היא לא יודעת מראש, שהיא מצולמת, ולכולנו יש התנהגויות אנושיות, שאנחנו לא נוהגים לעשות אותם בפומבי, וגם למטפלת יש זכות לפרטיות. תתארי לך מטפלת שיש לה תותבות, ובזמן שהיא אוכלת היא מוציאה אותם. ופתאום את רואה אותה ללא שיניים בכלל, בעיני זה מאד מבייש אבל אני לא מומחית בענייני מטפלות, מעולם לא נעזרתי בהם, תמיד העדפתי משפחתון ומעון

יונית א

New member
אלמנטרי ווטסון

לדאוג מחד לצרכים שלי כמעסיק ומצד שני לכבד את העובד אצלי, ככה להגיד לו -ישיר וגלוי-עוד לפני התחלת ההעסקה, כמו כל נושא אחר של תשלום, תנאים, חופשה שנתית וציפיות אחרות. כמו שאני אומרת שאני שמחה על מכתבי ההמלצה אבל אני מתכוונת לבדוק אצל אחרים שלא נתנו מכתבים מה הם חושבים עליה, ככה אני יכולה לספר כי הבית מנוטר על ידי מצלמות בגלל ששמענו על אחרים שנכוו בטיפול בילד. עכשיו היא תדע, ותחליט אם היא רוצה או לא לקחת את המשרה. בדיוק כמו שמנהל העבודה יאמר לך שהדואר שלך מנוטר, או ששמו מצלמה בכניסה למעלית. כשיש ידיעה מוקדמת, חלק מהמציאות של ההעסקה. הכל ברור לשני הצדדים, ומי שרוצה את התעסוקה בתנאים הברורים האלו (כמו מי שאין לה מה ל"הסתיר") תקח, ומי שתרגיש נעלבת ראשונית כי אין אימון בסיסי-לא תקח.

siv30

New member
וודיוק ../images/Emo3.gif

הידיעה היא הבסיס למערכת היחסים. בזמנו היה סיפור באחת העיריות בארץ שצילמו את העובדים שמחתימים וככה תפסו אנשים שהחתימו כמה כרטיסי נוכחות של עובדים. אז היתה סערה קשה בציבור והמעשה לא נראה טוב וסה"כ ביננו מה הם עשו פסול? הם עוד תפסו ככה את העובדים שמעלו באמונם. אבל העניין של הידיעה המוקדמת ושל הסכם העבודה הוא עניין מהותי.

missB

New member
מסכימה עם שנדי

מצלמה נסתרת זו הפרת זכויות של המטפלת ואני גם לא בטוחה שזה לגמרי חוקי. אם אומרים לה מראש שיש מצלמות והיא מסכימה - אז זה בסדר. אבל אין ספק שזה גורם לתחושת אי נוחות לעובד. בזמנו עבדתי במקום עבודה שהודיע שבכוונתו להקליט שיחות טלפון כדי לפקח על יעילות עבודתנו. זה העביר מסר מאוד בעייתי לעובדים "לא סומכים עליכם".

siv30

New member
גם שיטת הטילטולים על ילד בן חצי שנה

זו הפרת זכויות הילד, אז בין לבין אני מעדיפה את הזכויות של הבייבי שלי. לשאלת החוקיות, זה חוקי, בביתך מותר לך לעשות מה שתרצי כולל לצלם. לגבי אי הנוחות, אכן אני מסכימה איתך שיש אי נוחות במערכת שאינה מבוססת על אמון. אבל שוב, כאשר זה כרוך בילדים שלנו אני מאמינה שהרבה כאן היו מוכנים ללכת אפילו הרבה יותר רחוק מסתם מצלמה.

shandy

New member
אם את לא סומכת על מטפלות אצלך בבית

למה את לא הולכת לפיתרון אחר?

siv30

New member
מקפיצה מסיבה טובה

בהנחיה חדשה קובע היועץ המשפטי לממשלה שפוליגרף יבוצע רק בהסכמה. הוא גם קובע שאסור לבצע בדיקת פוליגרף כבסיס לקבלה לתפקיד מסויים. במקרים שאכן מעוניינים לבצע בדיקת פוליגרף יש להסביר לנבדק את מהותה ואת משמעותה. http://images.maariv.co.il/channels/1/ART/587/643.html אז לכל המתלבטות/ ים עדין עדיף מצלמה

למעלה