מקפיצה פעם 3....

אימוש11

New member
מקפיצה פעם 3....

שלום אני אמא לשני ילדים מקסימים, ילדה בת 3 וחודשיים, וילד בן שנה, לאחרונה ביתי מרביצה ללא סיבה לחבריה... כשבאים אליה חברות(בגילה פחות או יותר), היא מרביצה להם אם משהו לא נראה לה (לדוגמא אם ביתי רוצה שחברתה תשב והיא עומדת אז היא מרביצה לה), אני מסבירה לה שזה לא נעים לה והיא באה לשחק איתה, היא מבטיחה כי לא תרביץ שוב, אך לא עובר 10 דקות והיא שוב מרביצה או דוחפת.... חשוב לציין שלא חסר לה תשומת לב, היא מקבלת מכל המשפחה הרבה מאוד תשומת לב וגם מאיתנו ההורים... בעיה נוספת היא שהיא בוכה מכל שטות, שוב אם משהו לא מסתדר כמו שהיא רוצה היא תגיב בבכי היסטרי, לפעמים היא מבקשת דברים בבכי, אני מסבירה לה שאין צורך לבכות ואני אביא לה גם בלי בכי, אך זה לא עוזר, התנהגות זו הופיעה לאחרונה, אני מאמינה שזה שייך לאחיה הקטן... אבל חשוב להדגיש כי הילדה מקבלת מספיק תשומת לב... תודה

פיתוח כישורים חברתיים

שלום רב, כל התנהגות בלתי נאותה של ילד מצביעה על טעות בשיפוט במאמציו למצוא את מקומו במשפחה ולהשיג את תחושת השייכות הנכספת. בתך זקוקה להתיחסות אישית על מנת להרגיש בטוחה, שווה וחשובה. כל התנהגות מכוונת להשגת מטרה. כל התנהגות שמתוגמלת על ידי התיחסות גדלה. במקרה שלך/כם הילדה מקבלת תשומת לב רבה ומנדיבה בשני המקרים" גם כאשר התנהגויותיה משביעות רצון וגם כשלא. מה עושים? ממשיכים לתת תשומת לב ייחודית, בלבדית, חמה נדיבה ויזומה על ידי שיתוף, התייעצות והעצמה. ונמנעים ממתן תשומת לב להתנהגויות מפריעות ( כגון התנהגות מציקה אל חברות ובכי) בקשר להתנהגותה לחברות: א. אפשר לשוחח איתה ברגע שקט. ללמד אותה דרכים לפתור קונפליקטים בדרכים בונות. לעזור לה למצוא דרכים לבטא תסכול, אכזבה וכעס. ב. להעזר בתוצאות טבעיות- למשל, הילדים לא ירצו לשחק איתה- לא לבקר או להוכיח אותה על כך, להישאר ידידותיים, אוהבים, תומכים ומעצימים ולאפשר לתוצאות לעבוד. הגישות הנ"ל נלמדות בהרחבה בבתי ספר להורים. ממליצה לך החום להצטרף לקבוצת הורים לומדת ולרכוש מיומנויות בעזרתן תוכלי להיות מודל לתקשורת יעילה עבור בתך. מה דעתך? בברכה, עינת

למעלה