מקפיצה שאלות על השבחה והזרעה

מצב
הנושא נעול.

שני10

New member

אנחנו התחלנו בטיפולי השבחה והזרעה עקב בעית זרע (מורפולודיה 12% תקינים כל השאר בסדר), החודש אני מקבלת 2 כדורי אקוקלמין ביום (חמישה ימים), מעקב זקיקים, וכשהזקיק/ים בגודל הנכון אקבל כוריגון (5000) והרופא יבצע הזרעה בזרע שעבר השבחה. יש לי מספר שאלות: 1. מדוע מגדילים את המינון של האקוקלמין לאחר כישלון ראשון (כאשר היו זקיקים בגודל טוב רירית רחם וביוץ תקינים, ואין בעיה של האם)? 2. האם מינון גבוה יותר של איקוקלמין עלול להעלות את ההסתברות להריון רב עוברים או לפגיעה ברירית הרחם? 3. באילו מצבים מומלץ לקבל כוריגון נוסף לאחר הביוץ? (יש לי דימום מועט כשבוע לאחר הביוץ) 4. האם כדאי לעבור שתי הזרעות (יום אחרי יום)? מהו העיתוי הטוב יותר להזרעה: ביום קבלת הכוריגון או למחרת? 5. האם מומלץ בשלב זה לעבור לרופא מומחה בפריון (הרופא שלי, מקופת חולים מכבי, הוא גניקולוג המתמחה באולטרה סאונד)?

תשובות חלקיות

אנחנו התחלנו בטיפולי השבחה והזרעה עקב בעית זרע (מורפולודיה 12% תקינים כל השאר בסדר), החודש אני מקבלת 2 כדורי אקוקלמין ביום (חמישה ימים), מעקב זקיקים, וכשהזקיק/ים בגודל הנכון אקבל כוריגון (5000) והרופא יבצע הזרעה בזרע שעבר השבחה. יש לי מספר שאלות: 1. מדוע מגדילים את המינון של האקוקלמין לאחר כישלון ראשון (כאשר היו זקיקים בגודל טוב רירית רחם וביוץ תקינים, ואין בעיה של האם)? 2. האם מינון גבוה יותר של איקוקלמין עלול להעלות את ההסתברות להריון רב עוברים או לפגיעה ברירית הרחם? 3. באילו מצבים מומלץ לקבל כוריגון נוסף לאחר הביוץ? (יש לי דימום מועט כשבוע לאחר הביוץ) 4. האם כדאי לעבור שתי הזרעות (יום אחרי יום)? מהו העיתוי הטוב יותר להזרעה: ביום קבלת הכוריגון או למחרת? 5. האם מומלץ בשלב זה לעבור לרופא מומחה בפריון (הרופא שלי, מקופת חולים מכבי, הוא גניקולוג המתמחה באולטרה סאונד)?
תשובות חלקיות
קודם כל, אענה לשאלה האחרונה: כן, כן, כן, ואולי זו הסיבה שיש לך כ"כ הרבה שאלות, כי הרופא שלך לא בדיוק מתמחה בעניין ולא נותן מענה הולם לשאלותייך (תקני אותי אם אני טועה וסתם משמיצה). דבר שני, אני חייבת לומר לך שכל התשובות שתקבלי ממני הן לא מתוך ידע מקצועי אלא רק נובעות מנסיון אישי והכתובת הכי נכונה לשאלות היא הרופא שלך, וזה מחזיר אותי לנקודה הקודמת שלי. אז ככה: 1. גם אצלי הגדילו מינון של איקקלומין למרות שהגבתי, לא הבנתי את הסיבה אז ולדעתי הכל בגדר נסוי וטעיה. 2. לדעתי כן אבל לא באופן משמעותי, אבל זו שאלה לרופא. 3. כוריגון נוסף מיועד לתת תמיכה לרירית הרחם. הוא גורם בעקיפין להפרשת פרוגסטרון. התמיכה המקובלת בד"כ היא מתן פרוגסטרון, לא ידוע לי באיזה מקרים בוחרים דווקא בכוריגון, מה שכן, לפי מה שאת מספרת על הדימום, נראה לי נכון לתת תמיכה כלשהי. 4. האם כדאי לעבור 2 הזרעות? למה לא? לא יזיק, זה בטוח, וזה רק מגדיל את הסיכויים. למיטב הבנתי את ההזרעה עושים יום אחרי הכוריגון, כי הביוץ אמור להתרחש כ-36 שעות אחרי קבלת כוריגון, אז באותו יום זה עדיין קצת מוקדם. אבל אם עושים שתיים, לא יודעת איך מתזמנים אותן (אין לי נסיון עם שתיים). שיהיה בהצלחה!!! ואגב, מה שאת מספרת על הזרע נשמע לא נורא בכלל. 12% תקינים זה קרוב מאד לנורמה (לפי קרוגר זה 14%). רחל

גם אני אנסה להשיב על חלק מהשאלות

גם אני אנסה להשיב על חלק מהשאלות
ומן הסתם אחזור על חלק ממה שרחל כבר כתבה. קודם כל, כדאי לזכור שרפואת הפוריות, כמו כל ענפי הרפואה, היא לא מדע מדוייק. אין מתכוני פלא חד משמעיים שעובדים לכולם. כל זוג הוא מקרה אינדיווידואלי, לכל רופא גישה משלו ובכל מחזור הגוף שלנו מגיב אחרת, לפעמים בדיוק לאותו הטיפול עצמו. א. למה בדיוק העלו לך את המינון של האיקקלומין? ניסוי ותעיה. לעניות דעתי, אם הגבת יפה למינון הנמוך (וחמישה זקיקים זו תגובה יפה בהחלט לצורך הזרעה) זה לא היה מחוייב המציאות, אבל לעיתים רופאים מרגישים לחץ (לאו דווקא מצדכם) לעשות "יותר" אחרי שהנסיון הקודם נכשל. ב. כמובן שמינון גבוה יותר יכול להעלות את הסיכוי להריון מרובה עוברים מעצם העובדה שהוא אמור להגדיל את הסיכויים להתעבר. המינון הגבוה יותר יגדיל עוד יותר את מספר הזקיקים שתפתחי, כך שיש סיכוי שיותר מביצית אחת תופרה. וכן, גם הסיכון לפגיעה ברירית הרחם עולה עם הדגלת המינון. ג. כוריגון ניתן לאחר הביוץ כתמיכה בגופיף הצהוב, שמייצר פרוגסטרון. יש רופאים הגורסים שכוריגון (HCG) מהווה תמיכה טובה יותר ממתן פרוגסטרון, אבל לא משתמשים בו במקרים בהם יש חשש לגירוי יתר שחלתי. מכיוון שאצלך קיים דימום בשלב הלוטאלי, אני מציעה לך ממש לנדנד לרופא שירשום לך תמיכה מסוג כלשהו לאחר הביוץ. ד. ממה שקראתי ההבדל ברמת הסיכויים בין שתי הזרעות לעומת אחת היא שולית. וגם אז, רק במקרה שהזרע באיכות טובה. אם זכור לי נכון, במקרה כזה עושים הזרעה ראשונה קרוב לכוריגון ואת שנייה כעבור יומיים. אם עושים רק הזרעה אחת, היא צריכה להתבצע בערך 12 עד 24 שעות אחרי הכוריגון. ה. כאן אני מצטרפת חד משמעית לרחל (לא שחלקתי עליה עד כאן). הלוואי הלוואי שהטיפול הזה יצליח ולא תאלצו להעמיק את הידע שלכם בנושא אבל אם חלילה זה לא יהיה כך, אני ממליצה בחום לעבור לטיפולו של רופא המתמחה בפוריות. אם את גרה באזור המרכז, אני ממליצה על מרפאת הפוריות ברמת מרפא בר"ג, שם מרוכזים מטובי הרופאים בתחום, שם גם עושים את כל המעקבים וההזרעות. הטיפול מעולה, היחס נפלא ויש הצלחות! ושוב, עדיף שתגמרו הכל החודש ולא תצטרכו את כל העצות שלנו שיהיה בהצלחה!!!!!!

תשובות לשני

תשובות לשני
שני10 חמודה גם אני עברתי את ההשבחות אל תלחצי ופשוט תפעלי. לכי למומחה פוריות. כדאי ורצוי לעבור שתי הזרעות יום אחרי יום. ההזרעה הראשונה נועדה לגרום למצב שבו הזרעים ממתינים לביצית ולא ההפך מאחר ואורך חייה קצר מאורך חיי הזרע וההזרעה השניה נעשית מספר שעות אחרי (12 +) כאשר הביצית עוד טובה לחיזוק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה