מקצה שיפורים

osprey

New member
מקצה שיפורים

שבת אחרונה בספר המדבר (דרך אלון) כאשר הדגש הפעם היה על ציפורי שיר. עדיין ללא חצובה. חלק מהתמונות צולמו עם מכפיל 1.4. למרות שהתחלתי לצלם גם ב raw, התמונות המובאות כאן עברו הסבה ל- jpeg, ונערכו עריכה בסיסית בלבד בפוטושופ (חיתוך וחידוד). התוצאות לפניכם.

lashevetolatzet

New member
סבכי ערבות

הפתרון שלי - סבכי ערבות זכר בקיץ ראשון. קשה לשפוט את הגודל אך הוא נראה לי קטן וקומפקטי, עם ראש גדול יחסית וזנב לא ארוך במיוחד כמו לסבכי קוצים. גשר העין הידוע בכינוי lores כהה משאר הראש. (נראה בתמונה הראשונה). צבע הראש לא כהה מספיק בשביל בוגר. בגרון נראה mustacial stripe כהה היוצר Submustacial stripe בהיר (אין אצל סבכי קוצים). קשה לראות את המקור אבל ממה שרואים הוא נראה דק ועדין. הסוככות הגדולות כמעט כתומות לחלוטין , אצל סבכי קוצים רואים ניגוד ברור בין הכתום של שולי הנוצה למרכז הכהה. הכתום של הסוככות הגדולות "נמרך" על האברות ויוצר כתם גדול אחיד פחות או יותר. חישוף האברות קצר , אצל ס. קוצים חישוף האברות היה צריך להיות ארוך יותר. צבע הזנב כהה מדי בשביל סבכי קוצים ומתאים לערבות. בנוסף הצבע האפרסקי של צדי הבטן גם מתאים יותר לסבכי ערבות.

strix butleri

New member
מוכרח להודות שבשליפה ראשונה...

... וגם בשנייה למען האמת הציפור נראתה לי כמו סבכי קוצים. אבל עם טיעונים כאלה לא נותר לי אלא להנהן בצייתנות- " כן, כן בטח- זה סבכי ערבות, אין כל ספק. מה, מישהו חשב אחרת ?! ... " תודה, לשבתאולצאת ! (לצאת ממה ? מהארון ? פרט, נמק והבא דוגמאות )

osprey

New member
מה זו הצייתנות העיוורת הזו?

אם אתה חושב אחרת קום ותגן על עמדתך. אומנם לשבתאולצאת נתן תשובה ארוכה ומנומקת, אולם לא בהכרח נכונה... חוץ מזה, אני יכול להבטיח לכם שגם לשבתאולצאת מחכה לראות אם התשובה שלו נכונה. בינתיים, אשאיר אותכם במתח עוד קצת. אולי יהיו עוד פותרים.

netbird

New member
לדעתי

סבכי קוצים. השלישוניות מבדילות בקלות ביניהם. לפי המגדיר, בוגר באביב.

osprey

New member
הברנש מחזיק זחל

בינתיים יחסי הכוחות בין קוצים לערבות הם 1:1. מצרף תמונה נוספת שאולי תעזור למתלבטים/חוששים.

osprey

New member
לא אשאיר אותכם עוד במתח

מי שלא ניסה להתמודד עם החידה עד עכשיו, מן הסתם לא יעשה זאת בעתיד. אז מה היה לנו? "סתם" זכר בוגר בלבוש קינון של סבכי קוצים או סבכי ערבות לא הייתי מעלה כחידה שכן, במקרה שכזה, החידה הייתה נפתרת על ידיכם בקלות, אפילו מבלי למצמץ. המדובר אכן בזכר של סבכי ערבות, גם לדעתי בלבוש קיץ ראשון (כנף מאוד בלויה, דגם ראש פחות קונטרסטי), ולשבתאולצאת חסך ממני את מלאכת ההסבר. כל מילה שלו חצובה בסלע.

osprey

New member
ובצמדים

חיזור של זכר אחרי הנקיבה בדרך של הבאת מזון? ייתכן. הגעתי מאוחר מדי.

osprey

New member
לא ממש ציפור

אבל מהווים חלק בלתי נפרד מתפאורת האזור.

למעלה