מקצועות דומים? יש כזה דבר?

shaggi

New member
מקצועות דומים? יש כזה דבר?

לא התקבלתי בירושלים בגלל הראיון
. עכשיו ההתלבטות שלי היא אם לחכות שנה ולנסות שוב למרות שאני לא כל כך יודעת מה יש לי לשפר בראיון. עוד אופציה פתוחה-יחידה שקיימת היא בחיפה ואני עדיין בהמתנה... משעשע אותי שלמשפטים ופסיכולוגיה התקבלתי אבל לריפוי בעיסוק לא. בכל מקרה רציתי לדעת במידה ואני אחליט ללמוד מקצוע אחר השנה כבר אז איזה מקצועות דומים יש? אם אפשר להגיע לריפוי בעיסוק "בדלת האחורית"? אבישג

haoffek

New member
קודם כל,

אני מכירה בנות שקיבלו הודעות על קבלתן ללימודים גם כשבוע לפני תחילת הלימודים, אז יש עוד למה לחכות. בכל אופן בהצלחה. כן רציתי להעיר את עינייך לעובדה שזה לא כל כך מפתיע שהצלחת להתקבל למשפטים ולפסיכולוגיה ולריפוי בעיסוק לא. הדרישות ללימודים וסף הקבלה עלו בעשרות אחוזים בשנים האחרונות, מסיבות שונות כמו היצע וביקוש, רמת לימודים גבוהה שממשיכה לעלות וכן ההבנה כי לא כל אחד יכול לטפל. אני באופן אישי, ומבלי לפגוע, מרגישה גאווה במקצוע שלנו. אולי ההכרה שהוא מקבל מאקדמיה תחלחל גם לקובעי המדינויות בממשלה ובעיקר לאוכלוסייה שזקוקה לעזרתנו.

shaggi

New member
אבל עדיין לא ענית לי על השאלה

אם יש מקצועות דומים לריפוי בעיסוק?

תלוי איך את משווה

יש מקצועות עם אזורי חפיפה - למשל פיזיותרפיה, רפואה אלטרנטיבית, עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה, חינוך מיוחד, טיפול באמנות... אזורי החפיפה יכולים להכיל דברים דומים אבל לכל מקצוע גם יש אזורים בלעדיים לו.

מיכל ט

New member
לענין תנאי הקבלה

אני מבינה שתנאי הקבלה עלו בגלל תנודות השוק (היצע לעומת ביקוש) אני לגמרי לא בטוחה שזה מוצדק. נכון שרמת הלימודים גבוהה וחשוב לשמור עליה וגם נכון שהשגים אקדמיים קרי לגדל דור מלומד של חוקרים יכול לקדם את המקצוע אבל! ואולי פה אני אהיה בדעת מיעוט לא פחות חשוב שמרפאות בעיסוק יהיו בעלות אישיות מתאימה, בעלות אמונה חזקה בדרך השיקומית, בעלות רצון לעשות שינוי ולא רק ברמת הפרט אלא שינויים חברתיים. אולי יש מקום לעשות הפרדה ברורה יותר בין מי שדרכו במקצוע תהיה מחקרית, אקדמית לבין אנשי השטח. אני הייתי מעדיפה למצב את המקצוע שלנו לא על עליתיזם אקדמי אלא על מצוינות חברתית. אני חושבת שהדרך להגיע אל קהל היעד ואל קובעי המדיניות לא יהיה מתוך מגדל השן אלא מהשטח ממעורבות למען זכויות אנשים עם מוגבלות. אני יודעת שאין סתירה בין הדברים ושמצטינים אקדמית יכולים להיות גם מחויבים ברמת הערכית אבל אני חושבת שאנחנו מחמיצים כח אדם איכותי שהיה יכול להצטרף לעשיה בריפוי בעיסוק דרך הצבת המחסום הגדול הזה של תנאי הקבלה

Mנטה

New member
ומה את מציעה פרקטית ?

המצוינות האקדמית מאוד חשובה, את יכולה לבחון את ההבדל ברמת האנשים שמתקבלים למקצועות שונים ולראות מה קורה עם זה בשטח. אבל נכון שהיום זה מוגזם. רק שלא הבנתי מה את מציעה. אל תשכחי שכמות האנשים הקטנה שמתקבלת גם שומרת על מקומות העבודה למי שעובד.

sarale20

New member
הכל נכון אבל-

בקצב הזה של העליה ברף הקבלה בקרוב יהיה יותר קשה להתקבל לריפוי בעיסוק מאשר לרפואה, ואני מאמינה שכולן כאן יסכימו איתי שמבחינה אקדמית לימודי רפואה הם יותר קשים. כבר עכשיו יותר קל להתקבל לפיזיותרפיה מאשר לרב"ע בגלל ההיצע וביקוש, ולימודי פיזיותרפיה הם יותר קשים. צריך למצוא איזשהי דרך להעריך את האנשים בצורה אחרת (למרות שאני לא חסידה של ראיונות בעל פה...) אולי איזה שבועיים שיהיו סימולציה של הכשרה קלינית, ולראות מי מתאים. מה שקורה כרגע הוא שאם תקחי את כל המרב"ע בשטח 70% מהם לא היו מתקבלים בחזרה ללימודים כי התנאים נהיו כמעט בלתי אפשריים (זה גם מביא למצב שאנשים אומרים בא לי ללמוד כל מיני מקצועות אבל יש לי נתונים גבוהים , חבל לפספס , עדיף ללכת לרב"ע...) צריך לעשות משהו דחוף לעצור את ההדרדרות האקדמית הזאת...

נצל"ש- לימודים

אני כרגע חיילת ואני חושבת על לימודים (לא לשנה הקרובה אלא ל2009) בתחום הריפוי ועיסוק. רציתי לשאול לדעתכם, באיזו אוניברסיטה כדאי ללמוד את החוג- חיפה או תל אביב? (ואם אפשר גם סיבות) תודה מראש
(ובטח אני אשאל אתכם עוד הרבה שאלות...)

ניסית לערער על ההחלטה?

או לפחות לשאול על מה פסלו אותך בראיון? יש לי חברה שנסתה להתקבל למקצוע מסויים במכללת אריאל אך מכיוון שהיא באה לראיון בלי ידע ממשי על המקצוע היא נפלה כששאלו אותה 'למה את רוצה ללמוד דווקא את זה' וכנראה שהתשובה שלה לא שכנעה אותם. היא לא התקבלה בגלל זה, חזרה הביתה, עשתה את שיעורי הבית (קרי: קראה על המקצוע והבינה למה היא באמת רוצה ללכת ללמוד את זה) ושלחה להם מכתב ערעור בבקשה לראיון נוסף. לפעמים במקצועות מאד מבוקשים המראיינים מנסים לבדוק מאד האם המועמד באמת רוצה ללמוד את זה, כי מס' המקומות מאד מוגבל והביקוש גדול. לדעתי הסיפור עם ריפוי בעיסוק הוא בדיוק אותו העניין. המקצוע מלומד ב4 מקומות בארץ בלבד ובשנים האחרונות הביקוש למקצוע עלה בצורה אדירה, ככה שמס' המקומות באמת מוגבל ולכן גם דרישות הקבלה ודרכי הסינון עלו בהתאם. בהצלחה בכל אופן!

Mנטה

New member
הביקוש עלה לא בגלל המקצוע

אלא שבגלל חוגים יוקרתיים יותר עלו כל כך שאנשים מחפשים משהו קרוב להם. כך יוצא שמי שלומד ריפוי בעיסוק בפועל, רוצה ללמוד עבודה סוציאלית בעצם, מי שלומד עו"ס בפועל, רוצה בעצם פסיכולוגיה וכו' וכו'

לא מסכימה

זה היה נכון פעם. כשאני ואת למדנו... וגם אז עבודה סוציאלית היה במקום האחרון. שימי לב הבחורה התקבלה לפסיכולוגיה ומשפטים ועדין רוצה ריפוי בעיסוק. היום אנשים מחפשים מקצוע פרקטי, מקצוע שאפשר לעבוד בו החל מהתואר הראשון ולא מבזבז זמן כמו לימודי חינוך, סוציולוגיה ואפילו פסיכולוגיה שאחרי התואר השני עוד צריך להתענות שנים בסטג', ומשפטים שאין עבודה והארץ מוצפת בעורכי דין. בנוסף המקצוע שלנו תמיד היה מרתק והאוכלוסיה היום יותר ויותר נתקלת בו ומכירה אותו. כולי תיקווה שהשינוי הזה גם יביא לשינוי תנאי העבודה המבזים במערכת הציבורית ולעיתים גם הפרטית.

Mנטה

New member
כשאת אומרת להתענות

את מתכוונת ללמוד כמה שנים ובסיומן לקבל 500 ש"ח לשעה ?

../images/Emo13.gif אני שומעת ציניות בקולך

זה הרי מושגים סוביקטיבים... לשכר הזה ממש לא כולם מגיעים. עבדתי עם פסיכולוגים המסלול שהם עוברים ארוך ארוך לא היתי קוראת לתואר ראשון ושני ומספר שנים התמחות -כמה שנים, ואם הם נשארים במערכת הציבורית מצבם לא טוב משלנו גם אחר כך, ולעבודה פרטית לא קל להגיע וממש לא מובן מאליו, בעיקר בתחומים כמו שיקומית או נוירופסיכולוגיה.אבל אם זה מה שמישהו נורא רוצה לעשות זה כמובן שווה הכל ואני לא מכוונת כלל לשפוט אלא להמחיש איזה תהליך שלדעתי מתרחש לאחרונה בבחירת מקצוע.

danas282

New member
בפסיכולוגיה ומשפטים

בפסיכולוגיה ומשפטים לפחות תרוויחי יותר...

למעלה