מקצועות היי טק ומה אתם אוהבים בקנדה?

איילת80

New member
מקצועות היי טק ומה אתם אוהבים בקנדה?

שלום לכולם אני קוראת כבר זמן מה בפורום הזה ומצאתי הרבה מידע שימושי אבל עדיין בראש יש קצת סלט. אשמח אם תוכלו לכוון אותי קצת. אנחנו זוג צעיר, מהנדסי אלקטרוניקה עם שנתיים ניסיון בהיי טק וחושבים על אפשרויות הגירה לקנדה. עשינו את המבחן ההתאמה שיש ברשת ונראה שעוד שנה של ניסיון יהיה לנו מספיק נקודות. יש לי כמה שאלות, מקווה שתוכלו לענות על כמה מהן. 1. שאלה מאוד כללית והיא מה אתם אוהבים בקנדה והביא אתכם להגר לשם? 2. קראתי על התהליך והגרסה הקצרה היא שממלאים טופס של 3 דפים, מחכים לראיון שנה שנתיים ואחרי 4 שנים של מחייה בקנדה מקבלים אזרחות. אני קראתי שאם מעסיק מבקש אותך אז מקבלים מיידית אזרחות או שלא צריך לחכות שנתיים לראיון? 3. כמהנדסים אנחנו נצטרך לעבוד כשנה בקנדה לפני שנוכר כמהנדסים. מישהו עבר או שמע על זה יותר מידע? 4. האם יש ביקוש למהנדסי אלקטרוניקה ואם כן איזה איזור מגורים הוא יותר מתאים. אני מניחה שערים גדולות כמו טורונטו, אבל אולי אני מפספסת משהו (לא כ"כ רוצה לגור בעיר כ"כ גדולה). איך מתייחסים בקנדה לתואר ישראלי? 5. מה עם ההורים? קראתי שאחרי שמקבלים אזרחות אפשר להביא אותם, אבל השאלה היא האם הם יהיו זכאים לביטוח בריאות? תודה לכולם על העזרה איילת

estrtgx

New member
אני יכול לענות רק על שאלה 4

כי בסוף לא היגרתי לקנדה אלא משלים פרוצדורה של ויזות לקראת מעבר לארה"ב. אני באותה קבוצת מקצוע איתכם וזה לא קל. הערים הטובות הן בעיקר אוטאווה, מונטראל אם אתם דברי צרפתית ובמידה יורדת מקומות אחרים, אומרים שאדמונטון וונקובר גם חזקים לאחרונה. אני מכיר אישית כמה מהנדסי אלקטרוניקה שנסו להגר לפני כמה שנים ומפני שלא מצאו עבודה נורמלית בקנדה בשל אפליית מהגרים וחזרו לארץ או המשיכו למקומות אחרים. תיכף יבואו לפה הפטריוטים הקנדים ויגידו שזה לא שונה ממה שעשו בארץ למהנדסים הרוסים שעלו לישראל (לדעתי זה מאד שונה אבל לא ניכנס לזה). העובדה שגם התומכים הכי גדולים בקנדה יודו שברוב המקרים כדי להשיג עבודה צריך להתפשר על תפקידים יותר נמוכים (מכל הבחינות) ממה שעשיתם בארץ. אם זה משהו שמקובל עליכם, סבבה. אני לא הסכמתי לזה בשום פנים ואופן כי נתתי יותר מדי שנים כדי להגיע לאן שהגעתי ואני לא מוכן לסכן את הכל, אפילו לא למען מגורים בקנדה, מדינה שאחרת אני מחבב מאד.

עצוב לשמוע

זאת הפעם הראשונה שאני שומעת שאנשים בקנדה לא מצאו עבודה בשל "אפליית המהגרים" , הרי קנדה ידועה כארץ שמאוד מעודדת הגירה ומאירה פנים למהגרים. האם אתה אישית נתקלת באיזה שהיא אפליה? לי אישית לא מפריע להתפשר על תפקיד פחות טוב מזה שיש לי בארץ בהתחלה. תוכל לפרט קצת יותר בבקשה על הקושי למצוא עבודה שם?

Astroo

New member
ברור שתמיד יעדיפו בעלי השכלה/נסיון קנדיים

לכן החוכמה היא להגר בתקופת גיאות כלכלית, כשהיצע העבודות עולה על הביקוש. אנשים שהיגרו לקנדה בתקופת השפל בענף ההיי-טק, נתקלו בקשיים במציאת העבודה.

estrtgx

New member
תעשה חיפוש על הודעות קודמות שלי בפורום

אחרי שכתבתי פה מה קרה לחברים שלי שהגרו לשם וחזרו, עשו לי כזה לינץ' שלא בא לי להתחיל עם זה שוב. אני אישית לא נתקלתי בזה מהסיבה הפשוטה כי החלטתי להגר למקום אחר. נקודת האור היחידה שאני רואה היא שאולי היום המצב יותר טוב מאשר היה לפני 5 שנים כשהחברים שלי היגרו לקנדה, אז היה שפל בהיצע משרות בהיי טק. דבר נוסף, אפשר וכדאי לעשות גם חיפוש בגוגל על המושג "canadian work experience". תראה מה זה מעלה. בכל מקרה, אם לא מפריע לך להתפשר על עבודה מתחת לכישוריך אז כנראה שלא תהיה לך בעייה. אני לא יודע ספציפית איך עושים את זה, אם צריך "לשפץ" קורות חיים למשל, אבל אני מבין שיש פה בפורום הרבה אנשים שהלכו על עבודות מתחת לכישוריהם ובטח ישמחו לספר לך אי מקבלים עבודה כזאת. בהצלחה.

איילת80

New member
אשמח לעוד דעות

תודה על המידע שסופק כאן. אשמח עם יש עוד דעות או ידע בנושא תודה איילת

t o r o n t o

New member
Start looking for work now

1. I fell in love with the people and the atmosphere everything is so organized and relaxed and there are a lot of opportunities and everything is affordable 2. After a specific employer wants you you do not get citizenship, you get a work permit and you can live and work here with that until the time arrives for your PR application 3. sorry I'm a software developer so I never heard about this 4. I know Toronto has a lot of Job offers, if you don't want to live downtown, you can live in the GTA Toronto is pretty spread out and it's not like New York where everything is concentrated and busy. I have an Israeli degree from Tel Aviv University and it was accepted with no problems. 5. You can sponsor your parents and brothers/sisters after you receive your PR Everybody accept Health Insurance for free in Canada Public education is also free by the way My current employer is looking for software developers if you're interested to give it a shot, send your CV Hope this helps

למעלה