מקצועות המחשב...

kragmagen

New member
מקצועות המחשב...

שלום רב, אני מתעניין בתחום המחשבים ומעוניין ללמוד את זה. קיימים שלושה מסלולים: 1. מדעי המחשב 2. הנדסת מחשבים 3. הנדסת תוכנה. הבנתי שמדעי המחשב זה יותר נטו מחשבים מהנדסת מחשבים . הנדסת מחשבים זה חצי אלקטרוניקה (לא מעוניין) חצי מחשבים והשילוב ביניהם. אז מה זה בעצם הנדסת תוכנה? האם זה נכון השמועה שזה בעצם מדעי המחשב 3 שנים זהות כמעט רק עם עוד שנה של למידה עוד קורסים ועל התעודה כתוב מהנדס תוכנה? מה ההבדל בתעסוקה בין בוגר מדעי המחשב למהנדס תוכנה, הם רוב הסיכויים יעשו את אותה עבודה ? מבחינת המעסיקים תואר בהנדסת תוכנה נחשב משמעותית טוב יותר ממדעי המחשב? באיזה מבין שלושת המקצועות הנ"ל הביקוש גבוה יותר? תודה רבה.

vinney

Well-known member
כמה דברים

בקישורים יש קישור למאמר בפורום עתודה המפרט הבדלים בין שלושת המסלולים בפורום כבר שאלו את השאלה הזאת, נסה לחפש בארכיון. כשיהיה לי קצת יותר זמן, אני ארכז הכל למאמר אחד שיהיה גם בפורום הזה (אלא אם כן מישהו רוצה להתנדב
) באופן כללי, שלושת המסלולים מאוד נוגעים במחשבים, נטו מחשבים זה גם הנדסת מחשבים וגם מדעי המחשב. השאלה מה זה אצלך מחשבים
מדעי המחשב זה בעיקר מתמטיקה, אלגוריתמיקה ונושאים תיאורטיים, הנדסת תוכנה כולל כל זה + כמה קורסי חובה יישומיים (כמו שציינת), והנדסת מחשבים זה שילוב של אלקטרוניקה ומדעי המחשב. מבחינת מעסיקים - הנדסת תוכנה ומדעי המחשב זה די אותו דבר (אלא אם כן עשית פרוייקט בול בתחום של המעסיק), הנדסת מחשבים יכול לתת לך יתרון בחברות שמתעסקות עם ברזלים ורמה נמוכה, אבל הסיכויים ששלושת הבוגרים יעשו לרוב את אותה העבודה מאוד סבירים (אפילו די בטוח שזה בדיוק מה שיקרה).

ומהנדסי אלקטרוניקה

איך יכולים לעשות השלמה להנדסת מחשבים בכוחות עצמם ? הרי רוב הקורסים זהים כולל קורס בסיסי בשפת C , אך לא כוללים אלגוריתמים ומערכות הפעלה, כדאי ללמוד זאת לבד ? או במסגרת אקדמית ?

vinney

Well-known member
מה זה "כדאי"?

כדאי ללמוד. אתה יכול ללמוד לבד - תלמד לבד. אתה צריך שילמדו אותך - תלמד במסגרת. בסופו של דבר מי שמחפש עובד לתחום פיתוח תוכנה, מהנדס אלקטרוניקה לא יהיה הבחירה הראשונה שלו, אבל אחרי שיש לך נסיון מה שחשוב כבר זה הידע, לא התואר.

צודק

תוך כמה זמן אתה חושב שאני יוכל להשתוות למישהו שלמד מדעי המחשב ? תוך שנה זה זמן סביר ? כתבתי כבר בשפת C כולל קליינט סרבר פה ושם , מה אתה ממליץ לי לעשות ? במה להתמקד ? מעוד מעניין אותי NETWORKING וגם אני קורא על זה , כרגע אני מתחיל C++

vinney

Well-known member
אתה לא יכול

לא בקצב שלך. עוד פעם אחת כזאת ותחסם מהפורום הזה, הזהרתי אותך כבר.

למעלה