מקצועות, מינים, והקשר ביניהם.

HyPeR SoNiC

New member
מקצועות, מינים, והקשר ביניהם.

היום קראתי כתבה בעיתון על זה שמגרשים את כל העובדים הזרים חזרה הביתה, ושבמקומם באות כל מיני חברות כוח אדם למיניהן.... ואז, באחד העמודים, ראיתי תמונה של עוזר בית... בחור כבן 30 עם בגדים זרוקים, מחזיק בידיו ציוד לעשיית ספונג'ה.... וזה גרם לי לתהות.... האם לדעתכם מקצוע כזה מתאים לשני המינים? או יותר נכון.... האם לדעתכם ישנם מקצועות שמתאימים רק לאחד מהמינים? תנו דוגמאות ופרטו....

leok55

New member
כן יש כאלה...

נשים - דיילות, גננות, מיילדות.... גברים - שפים, שרברבים, חכמים (סתם סתם...) ויש עוד בטח שלא עולים לי בראש כרגע

זכוכיות

New member
מה?

יש המון דיילים, ואני מכירה גנן אחד (לא של גינות, של ילדים), ורופאים מיילדים יש בלי סוף. חוף מזה ששפים זה רק לגברים? מוזר, לא ידעתי שבחורות לא מסוגלות לתפקד במטבח, ובתכ'לס, בחורה יכולה להיות גם שרברבית (השאלה היא מי בכלל רוצה להיות שרברב, בלי קשר למין) אם היא תרצה, זה לא נשמע לי מוזר בכלל.

leok55

New member
ברור שזה לא חד צדדי

השאלה היא איזה מקצועות מתאימים יותר לאיזה מין... יש גננים ויש מיילדים ויש שפיות ושרברביות... אבל , אלו מקצועות שמתאימים יותר למין אחד מאשר לשני.

sweetdreams

New member
כן, להוריד ת'זבל...

אני מאמינה בתאוריית ה"לכל כלל יש יוצא מן הכלל". אז למרות שיש מקצועות שנחשבים לגבריים או נשיים, זה לא אומר שהם מתאימים רק לגברים/נשים.

Cobe1982

New member
לא יודע..

לא נראה לי שנביא אי פעם חשפן למסיבת רווקים של חבר..

מוכרים בחנויות להלבשה תחתונה

הם מבריחים לקוחות!!! נכנסתי פעם לחנות של דלטה לקנות חזיות.. והיה שם מוכר שנורא שמח "לעזור" זה התחיל במבט שנראה כאילו הוא מנסה לחדור דרך החולצה שלי, כשהוא שואל מה המידה של החזיה שלי, "מה? זאת העבודה שלו!" אחר כך כשהייתי בתא הלבשה הוא שאל אותי אם אני צריכה עזרה שם... תודה.. אבל לא! מאז החלטתי שאם אני רואה גברים בחנויות כאלה, אני בכלל לא נכנסת...

TheWhiteTigris

New member
הטרדה? ../images/Emo4.gif

הבן אדם עובד שם, מה רצית, שיבוא ושיאל את דעתה על "מצב החסה בשטחים"?... נו, מה זה השטויות האלה "הטרדה". זה כמו שמוכרת תשאל אותי אם אני צריך עזרה בחנויות לגברים. מעניין שזה לא הטרדה... (וזה באמת לא הטרדה!)

בשלולית

New member
בטח שזה הטרדה!

למה בחורים עובדים בכלל בחנויות ללבני נשים?! זה כל כך לא מקובל! זה לא עבודה לבחורים! תחשבו על זה! זה ממש לא נעים להיכנס לחנות ושהמוכר יתחיל לשאול אותך על מידת החזיה ועוד יבקש לעזור לך לסגור אותה? או לראות איך היא יושבת עליך??? זה ממש ביזארי... ולדעתי זו ממש הטרדה.. במיוחד כשהיא אומרת שהוא בהה לה בציצי.....

TheWhiteTigris

New member
אז על אותו משקל

מוכרות בחנויות לבגדי גברים זה "מטריד" (במרחאות כי זה לא אמור להטריד). נו ומה, בנות לא בוהות לפעמים בבנים? לא חושבות שהם חתיכים? תעשי טובה זה קצת צביעות...

נו.. אל תהיה תמים.. בטח שיש הבדל..

המוכר הציע להיכנס לתא הלבשה לעזור לי לסגור את החזיה מאחור.. איך אתה יכול להשוות בכלל..

TheWhiteTigris

New member
אני לא תמים...

אני מתעצבן מזה שכל דבר שבן עושה זה "הטרדה" או "הטרדה מינית".

ממש לא... ואני מסכימה איתך שלא

חסרות בנות שמנצלות את הרגישות של הנושא בשנים האחרונות, כדי להתלונן סתם על הטרדה. אבל יש מקרים שאיך שלא מסתכלים על זה זאת הטרדה. וכן, אם מישהו מציע לי להכנס לתא הלבשה כשאני מודדת חזיה (ולא, זה לא כי הוא עובד מסור שרק רצה לעזור) זאת הטרדה..

Gleichman

New member
שוטרות

תגובה שאולי תעורר קצת פרובוקציה.... הנה מקצוע שלא מתאים לשני המינים: שוטר/ת תנועה. מחוץ לבית שלי, כל בוקר, יש שוטרים שנותנים דו"חות תנועה למי שלא עוצר בעצור. לגיטימי. ואפילו חשוב מאוד! אבל - זה מדהים איך היחס של השוטרים כל כך שונה מהיחס של השוטרות... הן פשוט לא יודעות להתנהג! לפעמים אני מצוטט לשיחות בין לובשי המדים לנהגים שנתפסו, וזה באמת באמת מדהים! למה שוטר יכול להיות מנומס כשהוא נותן דו"ח ושוטרת לא? למה שוטרת לא תתן תשובה לשאלה ששואלים אותה? ואחרי שמתעקשים לקבל תשובה היא מגיבה בכעס / עצבנות. זה כאילו שוטרת יוצאת מתוך נקודת הנחה שמתקיפים אותה. ברמה האישית. דוגמא: היה אזרח שעצר ליד השוטרות עם הרכב (הן לא עצרו אותו), ואמר להן שיש בעיה שלא רואים את תמרור ה"עצור". הן לא נתנו לו תשובה בכלל (והרי גם תשובה "אתה טועה" היא תשובה), ודפקו לו דו"ח על הפרעה לתנועה...כשהוא בכלל לא הפריע לתנועה (תו"כ השיחה שלהם מכוניות עברו חופשי). זה מקרה שאף פעם לא קרה עם השוטרים שם. ונראה לי שגם לא יקרה. הצלחתי לעצבן מישהו/י?

s h i r k u s h

New member
מקצועות והמינים ../images/Emo68.gif../images/Emo150.gif

לדעתי יש מקצועות שמתאימים לאנשים מסויימים ויש כאלה שלא, ולאו דווקא בגלל מין האדם, אלא יותר בגלל אופיו ויחסו אל האחר.

seeyou

New member
עוזר בית... בחור כבן 30 !../images/Emo24.gif

נכון המצוקה הכלכלית פוגעת בכולנו מספרים שאפילו בסביון היה וויכוח בין בני זוג הגבר אמר לאשתו "אם היית יודעת לבשל,היינו מפטרים את הטבחית"... ואז האישה עונה בתמימות "אם הייתה יודעה לזיין,היינו מפטרים את הגנן ואת הנהג" בנות(נשים!) אתן בכלל מבינות מה פשר הדבר? " בחור כבן 30 עם בגדים זרוקים כ"עוזר בית" ? יוסי

למעלה