בבקשה
קודם כל נרשום את הפונקציה באופן יותר ידידותי
y=16*x^1.5-3x²
עכשיו נגזור ונשכח מן הפונקציה המקורית: כל הפתרון מתייחס לנגזרת כאל פונקציה חדשה. נקרא לפונקציה החדשה (g(x כדי שהרישום (f'(x לא יבלבל אותנו.
g(x) = 16*1.5*x^0.5-6x = 24√x-6x
נסמן את נקודת ההשקה ב Xo. את Yo נמצא מהצבה בפונקציה
Yo=24√Xo-6Xo
A(Xo, 24√Xo-6Xo)
עכשיו נכתוב את השיפוע של המשיק בשתי צורות: בתור נגזרת של g בנקודה Xo ושיפוע של קו בין נקודת ההשקה לבין הנקודה החיצונית שדרכה עובר המשיק. מכיוון ששני השיפועים הם שווים, נוכל להרכיב משוואה ולחלץ את Xo.
g'(x)=24/(2√x)-6 = 12/√x-6
m=g'(Xo)=12/√Xo-6
m=(Yo-0)/(Xo-18) = (24√Xo-6Xo)/(Xo-18)
12/√Xo-6 = (24√Xo-6Xo)/(Xo-18)
√Xo=6 OR √Xo=3
Xo=36 OR Xo=9
Yo=24√Xo-6Xo
Yo=24√36-6*36=-72
OR
Y0=24√9-6*9=18
אז יש 2 נקודות השקה
A(36,-72) OR A(9,18)
למעשה אנחנו לא צריכים את Yo. חישבתי אותו רק למען השלמות ובדיקת הפתרון. מה שכן צריך לעשות זה להציב את Xo שמצאנו בביטוי של g'(x) ולמצוא את שיפוע המשיק
g’(x)=12/√x-6
Xo=36 --> g' = 12/√36-6 = -4
Xo=9 ---> g'=12/√9-6=4-6=-2
משוואת המשיק לפי שיפוע ונקודה ((18,0
y=Y1=m(x-X1)
y-0=g'(x-18) ---> y=g'(x-18)
g'=-4 ---> y=-4(x-18) ---> y=-4x+72
g'=-2 ---> y=-2(x-18) ---> y=-2x+36