מקצועות של שני בני הזוג

ronik האחת

New member
מקצועות של שני בני הזוג

האם מתייחסים באופן שווה למקצועות של בני הזוג ללא חשיבות למי המגיש העיקרי. אני אבהיר את עצמי: הכוונה שלי היא : למשל אני זו שמגישה העיקרית בעלת מקצוע X (תחום מחשבים לצורך העניין) ובעלי בעל מקצוע הכי מבוקש לכרגע ( לפי החוקה החדשה שתכנס או שבכלל ) . האם זה שהוא לא המגיש העיקרי יכול להקטין את סיכויינו, או שמסתכלים עליינו כמכלול אחד שלם. אגב אני המגישה,כי האנגלית שלי טובה יותר... תודה מראש

יעלי ס

New member
אין לי תשובה לצערי (נחכה למושבניק),אבל מה

המקצוע הכי מבוקש ?

ronik האחת

New member
השאלה היא כללית , התבססתי על לינק שרץ בפורום

יש לינק שמפנה אותך לאיזשהו אתר (של כח האדם) בו מפורטים לפי איזורים מקצועות מבוקשים http://www.hrsdc.gc.ca/en/workplaceskills/foreign_workers/occunderpres.shtml

ronik האחת

New member
ולפי תקנון הישן?

ללא קשר לחשיבות המקצוע האם לשני בני זוג יש אותה החשיבות? תודה

לפי התקנון הישן אין שום חשיבות לשאלה

מי מתאים יותר. כל מי שיש לו 67 נקודות, היה מקבל את אותו יחס, נקודה. עודף נקודות, או מקצוע נדרש לא העלה ולא הוריד. אם החוק החדש יתקבל, תהיה חשיבות רבה למקצוע הנדרש של המגיש הראשי. יכול להיות שיתחשבו באופו שווה או לא שווה למקצוע הנדרש של בן הזוג. עד שלא יפרסמו את התקנות לא נדע. בכל מקרה מתכנתים ושאר בעלי מקצוע ממקצועות ה NOC שבקישור, יזכו להערכתי לעדיפות, אז אם אתם מגישים עכשיו, ואחד מבני הזוג הוא בעל מקצוע מהמקצועות האלה, ויכול לעבור IELTS בציון שיביא אותכם ל 67 נקודות, הוא צריך להיות המגיש הראשי.

lapushok

New member
ומישהו יודע מתי זה יתפרסם?

ואז האם תהיה חשיבות למי יהיה המקצוע המבוקש - למגיש העיקרי או לבן זוג? כי אז אולי כדאי לחכות עד הפרסום כדי שהמגיש העיקרי יהיה מבוקש.

אי אפשר לדעתי. החקיקה תהיה בעוד כמה חודשים

גם כאן יש קומבינה פוליטית שדומה לחוק ההסדרים בישראל שבו יש סעיפים שמתקבלים או לא יחד עם התקציב...... אם הסעיף יתקבל השרה תפרסם תקנות. אני מניח שהיא תפרסם אותן מייד עם אישור החקיקה אבל אולי אני טועה. אני ממליץ להגיש את התיק מייד כי בכל זאת יש תור ואולי יהיה בישראל תור של בעלי מקצועות נדרשים כי המכסה קטנה והישראלים משכילים וטכניים..... בהחלט יכול להיות שיישלפו תיקים על פי מקצועו של כל אחד מבני הזוג. כדאי מלכתחילה שהמגיש הראשי יהיה זה שמקצועו ברשימה הנוכחית, היא אינדיקציה מסויימת וההתנהגות לפיה לא יזיק. אפשר לנסות לנחש גם לפי אינקציה נוספת. בדקו את מקצועו של כל אחד מכם באתר "עתיד המקצוע" ככל שהמקצוע מדורג טוב יותר, הסיכוי שיהיה ברשימה טוב יותר. נסו גם לחפש שם לפי פרובינציה במקרה הגרוע, תבטלו את הבקשה, ותגישו מחדש אחרי שהחלפתם מגיש ראשי, את הכסף מקבלים חזרה במצב כזה.

למעלה